Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čokoholik

Čokoholik

Kaj mi svetujete? Sem pravi čokoholik in težko se uprem sladkim stvarem. Vidim, da mi želodec nagaja, teža tudi in rad bi dal sladkarije stran. Poskusil sem, sadje, oreščke, riževe krekerje. A ne traja dolgo, se naveličam. Najlažje in najslajše je odvit eno dobro čokolado. Mi svetujete kakšen trik?

Delat se spravi. Ko bos deset ur delal za tekocim trakom ti ne bo vec do sladkarij.

Disciplina. Ni druge.

S čokolado ni nič narobe, problem so količine.  Namesto cele čokolade, se poje eno rebro.

In tako naprej.

hehe … če se ne da zmanjšat čokolade – lohk pa povečaš aktivnosti/gibanje in pokuriš kar si privoščiš 😉

Pa si prepričan, da imaš želodčne težave in preveč kg samo zaradi sladkarij? Lahko se jim popolnoma odpoveš, ampak dvomim, da boš dolgo zdržal. Everything in moderation in ljudje tudi cukra malo rabimo, če ne drugega, za pocrkljat. Kaj pa, če bi si kupil kakšne res vrhunske praline in si vsak dan privoščil eno, samo eno, bi ti to uspelo? Kot ritual, ko ti pač paše, ob kavi, z užitkom jo počasi pogrizljaš. Potem si pa rečeš to je to do jutri.

Ravno to je problem, delam po 12 ur na dan in ko pridem domov bi pojedel vse kar vidim. Teža ni takšen problem bolj želodec.

Odgovor na objavo uporabnika
Matkurja, 24.11.2021 ob 13:49

Delat se spravi. Ko bos deset ur delal za tekocim trakom ti ne bo vec do sladkarij.

pa do življenja tudi ne …

Replika54g1, 24.11.2021 ob 13:49

Disciplina. Ni druge.

S čokolado ni nič narobe, problem so količine.  Namesto cele čokolade, se poje eno rebro.

In tako naprej.

Ja, res je! Tudi sama sem cokoholik in ekstremno sladkosneda, je ni sladice, ki mi ne bi bila dobra.

Ko sem zacela hujsat, sem zmanjsala kolicine sladkarij, nikdar se jim ne bi odpovedala in nobeno sadje ali orescki mi ne nadomestijo sladice. Ocitno sem mentalni sladkojedec, dusa moja mora dobit sladkarijo, ker recimo vidim, da ko pojem veliko lubenice, nimam potrebe po sladkarijah, moram pa za duso pojest koscek cokolade.

Ce primerjam, prej sem na podlago cele pice lahko pojedla dva trojanska krofa, zdaj pijem pol trojanskega krofa na podlago zelenjavne juhe in sem sita do slabosti.

Nasvet704, 24.11.2021 ob 13:55

Ravno to je problem, delam po 12 ur na dan in ko pridem domov bi pojedel vse kar vidim. Teža ni takšen problem bolj želodec.

Malo discipline boš rabil, to res. Ko prideš domov, se do sitega najej česa zdravega – meso in solata, npr., ne vem, odvisno od tega, kaj sicer ješ in kako si pripravljaš obroke. Če si sam, si jih pripravi prej, da doma samo vzameš in pogreješ in te ne zamika junk. Potem pa po obroku ena mala sladkarija, res mala. Potem pa na svež zrak, tudi če je že večer.

Jaz je enostavno ne kupim več oz. kupim tisto temno, vsaj 80% kakava.  Tista mi ne gre tako na veliko, pojem vrstico, dve, pa imam dovolj. Sem pa tudi bil dobesedno zasvojen s čokolado, drugih sladkarij ne jem.

Kok vs je grickalo čokolado poleg, ko ste delil nasvete? Js lih bountya melem.. ?

CrazY FroG ?, 24.11.2021 ob 14:06

Kok vs je grickalo čokolado poleg, ko ste delil nasvete? Js lih bountya melem.. ?

Ne. Sem precej nora na čokolado,  tekom let sem se pa navadila, da jo pojem eno majhno kolicino po obroku, namesto sladice, oziroma kot zaključek obroka. Vmes pa nič. Pa temno, nikoli mlečne.

OHji mi dvignejo željo po sladkorju in se jih izogibam. Kave, čaja več ne sladkam, ker spet…bi nekaj bolj sladkega. Sadje ok, ampak v dopoldanskem času. V glavi imej: sladkor je najbolj razširjena in legalna droga.

moj nasvet je, da greš k psihologu ali psihoterapevtu, ker je to zasvojenost s sladkorjem.

sladkor v telesu sproži isto rekacijo kot etanol, torej isto je, kot če bi pil alkohol.

alkohol pijejo ljudje, zato da omamijo psihično bolečino.

ti počneš isto.

če želiš lahko poskusiš sam, da ko se pojavi želja po sladkem se vprašaš zakaj…

kaj se dogaja.. kaj jo je sprožilo… kaj me boli… ipd.

če tega nisi nikoli počel, dvomim, da boš sam uspel.

kot rečeno na začetku, pomagal ti bo psiholog ali psihoterapevt.

čez čas, ko predelaš travme, bolečine… želja po sladkem sama izgine.

srečno!

Jest čokolado 10 dek celo znašel, sam pol je to za vsaj pol leta. Vmes pa kako čokolatino vseeno. Organizma sM prikrajšani ne smeš. Podobno kot te, ko hujšajo na kratko.

Pa Sori za autocorrect, ki je bistveno recept ?????

no, 24.11.2021 ob 16:09

moj nasvet je, da greš k psihologu ali psihoterapevtu, ker je to zasvojenost s sladkorjem.

sladkor v telesu sproži isto rekacijo kot etanol, torej isto je, kot če bi pil alkohol.

alkohol pijejo ljudje, zato da omamijo psihično bolečino.

ti počneš isto.

če želiš lahko poskusiš sam, da ko se pojavi želja po sladkem se vprašaš zakaj…

kaj se dogaja.. kaj jo je sprožilo… kaj me boli… ipd.

če tega nisi nikoli počel, dvomim, da boš sam uspel.

kot rečeno na začetku, pomagal ti bo psiholog ali psihoterapevt.

čez čas, ko predelaš travme, bolečine… želja po sladkem sama izgine.

srečno!

Ok možno tudi, po vaših izkušnjah. ? Kot zgleda kot nezdravih. Imela sem perforacijo dvanajst, prvo sem bruhala, ko sem prišla domov, želje bi, kar je f odsvetovano. In brez kot svežega, še danes ne gre. Isto al kaj? ???? kot ni ćokokada, pa nabijate nekatere no. Pride morda obdobje. Saj zato pa pol vsaj 10 pridobite. Pa kaj, itak je dec kriv kukr je brat ?????????Ma no ☺

Nič. Kot mate ti, ki odgovarjate, vsaj polno zalogo slanih kokic al kaj je bilo. Neki tazga. Ne nazadnje. Bon appetit. ????????????

Nah ja, 24.11.2021 ob 16:29

Nič. Kot mate ti, ki odgovarjate, vsaj polno zalogo slanih kokic al kaj je bilo. Neki tazga. Ne nazadnje. Bon appetit. ????????????

Frogici, Za posebno izdajo. Čeprav nisem dedec. Gosh ?????????Za Rom Pom Pom ???????????? Hurey ?????

Sama nisem čokoholik, niti ne kaj preveč na sladko, kakšni piškoti malo čokolade že zapaše, ampak to je pa to-piškot kocka čokolade ali čokolatinček. Me hecajo ko imam životinsko carstvo uno malo čokoladico tud za pet šest dni hahaha.. jaz imam rada kikiriki, točno določene krekerje in grisine (jap niso mi kar vsi všeč le točno dolečeni) to pa jem vsak dan.

Velja pa pravilo 21 dni, da se odvadiš nečesa. Poskusi. Jaz

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close