Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko EUR pa ve zapravite za svoj izgled?

Koliko EUR pa ve zapravite za svoj izgled?

Sodelavka jamra, da bo morala zategniti pas pri zapravljanju za trepalnice, frizerja, nohte, obrvi, kozmetičarko,… Je preračunala, da vsak mesec za to nameni od 200 do 300 EUR. Zdaj sta z njenim vzela kredit za stanovanje in je preračunala, da bo lahko zapravila samo še 50 EUR na mesec za te svoje potrebe in je v čistem stresu. Mene je kar na rit vrglo. Sama namreč še v življenju nisem bila pri kozmetičarki, nimam umetnih nohtov in trepalnic, k frizerju grem pa dvakrat na leto. Pa se mi zdi, da sem kar urejena, lase imam lepe in zdrave, nohte še bolj. Trepalnice bi edino mogoče imela umetne.

frizer -120 eur na leto,

barve za lase – 60 eur na leto

kreme – 50 eur

šminke, črtala itd. 100 eur

maske pilingi 30 eur

depilacija – 30 eur

se pravi tam 400 evrov na leto,

Max 200 na leto, od tega je 100 frizer. Umetnih nohtov, trepalnic nimam. H kozmetičarki ne hodim. 100 evrov je strošek za kreme, dekorativno kozmetiko, olja za telo ( v glavnem eko), britvice, mila in deodoranti. Zaradi dela od doma dekorativne kozmetike porabim manj. Parfumov ne kupujem, imam od daril se preveč zaloge.

Frizer 300 letno

Nohti gelish 240letno

Pedikura 40 letno

Šminkam se ne, kreme imam nekaj vmesnega po ceni, parfum včasih za željo mila in deodoranti pa so potrošna stvar

Odgovor na objavo uporabnika
Max 300 na leto, 24.11.2021 ob 13:03

Max 200 na leto, od tega je 100 frizer. Umetnih nohtov, trepalnic nimam. H kozmetičarki ne hodim. 100 evrov je strošek za kreme, dekorativno kozmetiko, olja za telo ( v glavnem eko), britvice, mila in deodoranti. Zaradi dela od doma dekorativne kozmetike porabim manj. Parfumov ne kupujem, imam od daril se preveč zaloge.

Ne vem koliko ste stare… odvisno je tudi marsikaj od starosti… sama sem srednjih let – kar pomeni, da so lasje pričeli tudi siveti in potrebujem že tudi kakšno dodatno nego – serum itd..

zgoraj ena piše- frizer na pol-leta… si ne predstavljam kako bi zgledal moj narastek v pol leta. Frizer pri meni vsak mesec in pol – maksimalno 2 in cena enega obiska 74€. (450€ letno)

Kozmetičarka 4 krat letno, nohte sama uredim – lakiranje na 3 dni. Trepalnic umetnih ne nosim si pa kupim dobro – kvalitetno maskaro vsaj enkrat letno 40€ in pa nekaj več odštejem za lake – dober lak za nohte je nad 10€. (200 + 40 –240€ letno + rečmo še 50€ za lake za nohte)

Masaže – saloni nekje 2 krat letno. (200 letno). V lanskem letu sem si plačala še dermatološki poseg 380€.

Krema za obraz, čistilo za obraz – dva, ker uporabim dvostopenjsko – najprej oljni, nato navaden, vsake 3 mesece porabim – skupaj 50€. (200€ letno)

Obarvana krema – nazadnje sem plačala 45€. (1 krat letno)

Parfum – imam dva – porabim na pol leta enega – kar pomeni, da navadno enega novega dobim za božička, enega za rojstni dan – je ravno pol leta vmes. En stane okrog 70€. (140€ letno)

Šamponi -tukaj še najmanj – Fitoval je moj spremljevalec, uporabim pa vedno regenerator od Niveje – v kremi in pa včasih Nuxe olje na lase da lepo dišijo – to je še najmanj. Kakšna maska. Mislim da ne zapravim več kot 100€ na leto za domačo obdelavo las.

Pa lahko rečem da zgledam lepo za svoja leta, urejeno, negovano. To mi tudi drugi rečejo, da ne pretiravam z ličili in da je vsega ravno prav. Skrbim pa da nimam  narastka in štrene na glavi. Da je obraz očiščen in ne preveč namazan… največkrat maskara in glos za ustnice. Pozabila sem še kremo za roke – nujno – obvezen spremljevalec in pa deodorant v stiku – deo 3 krat letno 50€ + krema za roke 30€ – ta velika in jo imam celo leto…

Ja tako, da nanese: pa nismo še pri milih, pilingih, depilaciji…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close