Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Viroza ali prehlad

Viroza ali prehlad

Pred dnevi sem v neki temi tule prebrala en post ravno na to temo.

Bil je napisan potek simptomov…

Najprej bolece grlo, potem zamasen nos,kasneje kasljanje  postopoma bolecine v bezgavkah in usesih.

….sprasujem namrec  ker se mi to vlece ze 10 dni.  Najprej sem bila sveto prepricana da me je zgolj malo prepihalo . In bo to tik-tak mimo. Malo caja,meda in c vitamina pa adijo. Kot vsako leto.

Zdej pa glede na to da se kar vlece stopnjuje in tensta sumim na virozo.

Sem pa samo jaz pri bajti sesuta, ostali ne. ( testirala sem se tudi na covid – negativna, ostali tudi.    Cepljeni smo tudi vsi)

Ima se kdo  podobno situacijo? Oziroma je imel? Kaksen je potek, kpliko casa, kaj me bo  se bolelo?

K zdravniku se mi ne leta , se najmanj sedaj v tej situaciji kot je…

Odgovor na objavo uporabnika
Pehtran, 23.11.2021 ob 09:01

Pred dnevi sem v neki temi tule prebrala en post ravno na to temo.

Bil je napisan potek simptomov…

Najprej bolece grlo, potem zamasen nos,kasneje kasljanje  postopoma bolecine v bezgavkah in usesih.

….sprasujem namrec  ker se mi to vlece ze 10 dni.  Najprej sem bila sveto prepricana da me je zgolj malo prepihalo . In bo to tik-tak mimo. Malo caja,meda in c vitamina pa adijo. Kot vsako leto.

Zdej pa glede na to da se kar vlece stopnjuje in tensta sumim na virozo.

Sem pa samo jaz pri bajti sesuta, ostali ne. ( testirala sem se tudi na covid – negativna, ostali tudi.    Cepljeni smo tudi vsi)

Ima se kdo  podobno situacijo? Oziroma je imel? Kaksen je potek, kpliko casa, kaj me bo  se bolelo?

K zdravniku se mi ne leta , se najmanj sedaj v tej situaciji kot je…

Ni vse covid. Smo že malo preveč prestrašeni. Cepljenje sicer ni nobena garancija, a če si bila dvakrat neg. na testu, lahko kar verjameš. Pojdi čez par dni še enkrat. Včasih res takoj ne pokaže.

To, kar opisuješ, ja lahko viroza,prehlad, tudi covid.

V cem je razlika med prehladom in virozo?

Ni to isto?

Dvakrat sem se testirala, najprej z hitrim za domaco uporabo.  Potem pa se uradno, je bilo brezplacno pred mercatorjem samo en je cakal  in jaz uletim.  Zadnji uradni po enem tednu tega sranja.

*Prehlad.

Jaz pac jemljem kot  , malenkost bolece grlo, malo kasljanja ,smrkavega nosa cca en teden in konec.

Tole pa kot pravim  vlece se ze 10 dni. Grlo  ,cez dan se gre  znosno  zvecer me vse boli,.vrat bezgavke grlo glava  ..zobje usesa.

Caj mi gre ze na bruh, lekadolov pojedla  skorej celo skatlo( zarad bolecine), angal sprej, pastile.  Operil da mi nis odbase.

Pa se se kar vlece….

..zadnjic sem nekje med posti v nekem komentarju zasledila je nekdo tocno nspisal vse te simptome in to v  vmtakem zaporedju kot ga imam

Mesec in pol nazaj. Trajalo je malo manj kot štiri tedne. 🙁

Viroza je bolezen, ki jo povzročajo virusi. Tudi covid je viroza, gripa je tudi viroza, večina prehladov so viroze.

Če imaš gost zelen ali rumen smrkelj imaš mogoče že sinusitis. Začni jemat sinupret, meni je šele to pomagalo.

Pri nas je tamala imela približno tako, razvil se je bronhitits.

Jahno, 23.11.2021 ob 09:38

Viroza je bolezen, ki jo povzročajo virusi. Tudi covid je viroza, gripa je tudi viroza, večina prehladov so viroze.

Če imaš gost zelen ali rumen smrkelj imaš mogoče že sinusitis. Začni jemat sinupret, meni je šele to pomagalo.

Operil imam. 

enako je bilo pri meni, 23.11.2021 ob 09:37

Mesec in pol nazaj. Trajalo je malo manj kot štiri tedne. 🙁

Toliko casa!?! Si sla k zdravniku? Ali si vstrajala na domaci lekarni?

42ff, 23.11.2021 ob 10:02

Pri nas je tamala imela približno tako, razvil se je bronhitits.

…pismo, se tega se mi manjka ?

Šla k zdravniku. Vse ok, pač viroza. Saj je prej začelo it na bolje, ampak čist ok pa čez malo manj kot 4 tedne. Kaj češ, mora minit. Drži se.

enako je bilo pri meni, 23.11.2021 ob 10:24

Šla k zdravniku. Vse ok, pač viroza. Saj je prej začelo it na bolje, ampak čist ok pa čez malo manj kot 4 tedne. Kaj češ, mora minit. Drži se.

Ni pa mi zdravnik nič dal. Kaj pa hoče? Doma sem jemala Lekadol, Sinupret, pa 3 septolete na dan.

Hvala vsem ?.

Se oborozim se z dodatnimi pastilami, kaksnim zajblovim ..cajem

Zajblove limonce imam, ampak….?.. dvomim da bi pomagalo da se ga nasekam.

Pehtran, 23.11.2021 ob 10:33

Hvala vsem ?.

Se oborozim se z dodatnimi pastilami, kaksnim zajblovim ..cajem

Zajblove limonce imam, ampak….?.. dvomim da bi pomagalo da se ga nasekam.

Eh pol se ti bo zdelo duplo. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close