Ljubljana je spalno in delovno naselje
Že to, da po 21.00 uri ni več trgovine odprte, kaj šele ob praznikih. V celi faking Ljubljani ni ene trgovine odprte čez vikend. Pustimo monopol od Petrola, kjer so navite cene in to sploh ni trgovina. Nič dogajanja vse mrtvo, metelkova pet klošarjev se fiksa tam in to je to. Drugje šiptarski bari in burekđinice kjer smrdijo pljeskavice in podoben šrot daleč naokoli. In to je neko nočno življenje al kaj? Sploh pa, v Ljubljani se vsi poznamo, kamorkoli greš naletiš na enega poznanega. Spisdil bom nazaj Berlin, kjer sem živel pred 5 leti.
Ljubljana je ne preveliko, nekoliko zaspano mesto,v katerem se nič ne dogaja, kar je meni zelo všeč. No, okej, nekaj dogajanja je, pa bi raje videl, da ga ne bi bilo.
Meni povsem zadostuje kak miren, urejen lokal, odprt do 22. ure.
Pogremašm edino odprtje trgovin v nedlejo do 15. ure in kakšno srednjeveliko 24 ur odprto trgovino s hrano in še kako malenkostjo, in velikim parkiriščem in ne po pretiranih cenah.
No, za nujno so 24urne pumpe v Ljubljani, pa nekaj burekđinic in kebabov pa mcDrive. In 24 ur na dan dežurna lekarna. Aja, pa za živali ima Veterinarska fakuleta 24 urno nujno veterinarsko pomoč.
Ce ti mesto ni všeč, se preseli v drugo mesto. Trgovine in bare bi morali zapirat že ob 20ih. Če si cel dan drkal hurac, ga dej pa še po osmi uri. Za to ne rabiš met bare. Najslabši je tak razvoj mesta, ko maš svega po malem. Evo primer župančičeve jame al pa vegradove šiške, spalno nasleje, v pritličjih pa drek in obrtno cono. To je ta problem glupih arhitektov. Če imaš normaln posel moraš it zjutraj spočit na delo. Če pa preprodajaš, pol pa verjetn rabiš bare. Ampak te bare bi lahko zdradil v trzinu, blizu mesta, naj bo trzin ljubljanski Las Vegas.
berlin581, 23.11.2021 ob 08:24
Primerjat Berlin z Ljubljano je enako kot primerjat Nizozemsko z Uzbekistanom.
V Berlinu lahko greš žurat ob 8 zjutraj v ponedeljek, če hočeš… bil gor in preveril.
O super! Pol je pa tam v Berlinu kot je bilo pri nas v komunizmu. Takrat je čas počasneje tekel in nikamor se ni mudilo.
brezvezno, 22.11.2021 ob 20:44
Že to, da po 21.00 uri ni več trgovine odprte, kaj šele ob praznikih. V celi faking Ljubljani ni ene trgovine odprte čez vikend. Pustimo monopol od Petrola, kjer so navite cene in to sploh ni trgovina. Nič dogajanja vse mrtvo, metelkova pet klošarjev se fiksa tam in to je to. Drugje šiptarski bari in burekđinice kjer smrdijo pljeskavice in podoben šrot daleč naokoli. In to je neko nočno življenje al kaj? Sploh pa, v Ljubljani se vsi poznamo, kamorkoli greš naletiš na enega poznanega. Spisdil bom nazaj Berlin, kjer sem živel pred 5 leti.
Pred 5-imi leti si živel v Berlinu? Pa pusti to, ti bi moral živeti pred mnogimi leti v Jugoslaviji.
V Ljubljani smo še pred 20imi leti imeli kar dve trgovine odprte 24 ur na dan, 7 dni v tednu. V Jugoslaviji pa smo imeli poleg hitre prehrane v Ljubljani še eno gostilno odprto 24 ur na dan 7 dni v tednu.
Včasih ko sem zjutraj ne tako zelo zgodaj šel mimo metelkove je vedno bila vsaj za konec tedna kaka druščina, ki je potegnila nočno zabavo. Zdaj pa izgleda kot kraj duhov.
Tudi diskoteke več ne delujejo do jutra. Glavna banka za vikend sploh ni odprta.
Tako zelo me je sram pred tujci. Pa to ni prestolnica, to je vas. Uničili so nas prasci, za katere je majhno ljubko in so zavirali razvoj Ljubljane, da se ni mogla razviti v večje mesto. In zaradi teh gnojov imamo v Ljubljani kmetavzarsko mentaliteto zaradi katere se ženske sploh ne upajo seksat okoli, da ne bi obveljale za kurbe in pedri se počutijo, da nimajo izbire. Ker se pač vsi poznamo.
Ena taka budala kmetavzarska je zgoraj objavila slike Ljubljanskih stolpnic v smislu kao, da je to grdo, te velike glomazne stavbe. Ker lepa pa lušna je pač njihova kmečka hiša in njihova mala vaška cerkvica. Tako primitivci razmišlajo.
Če ne bi imel delovnih obveznosti v Ljubljani res ne vem kaj bi tukaj sploh počel. Se mi Maribor kot mesto in ljudje v njem zdijo bolj topli, čeprav tudi enkrat ko sem se tam zanimal v času študija za prehod, mi niti odpisali niso, ampak ta ignoranca je splošna povsod. Včasih se prav čudim od kje in zakaj ljudem toliko prepotentnosti in previsoke samozavesti. Verjetno posledica preobilja.
Je pa res da tudi jaz opažam, da je v Lj res ekstremno veliko tujcev. Še 10 let nazaj ni bilo tega opaziti tako množično, v Jugoslaviji pa še veliko manj.
Zadnjič sem od petih ljudi govoril (npr trgovina, služba, mojster, ko so mi jemali bris, servis) pa eden ni znal kaj dobro slovensko. Po moje kaka Makedonija ali Albanija, mogoče tudi Bosna ali Hrvaška.
Forum je zaprt za komentiranje.