Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek abraham v tujini

abraham v tujini

Povabljena sem na praznovanje abrahama v tujino, praznuje tujec, Nemec.

Clovek je poln, ful bogatas. Drugace je zelo preprosta oseba, uziva v kuhanju domacih preprostih jedi, rad ima kmecki turizem in preproste, navadne ljudi, nic kaj bogatasko se ne obnasa, razen hiso ima ultra moderno in avtomobile za 150k…

Zelim povedat, ima vse, ne potrebuje nicesar, a vseeno moras cloveku nekaj podariti.

Razmisljala sem v smeri, nekaj slovenskega, znacilnega za Slovenijo.

Idrijska cipka, panjska koncnica, to je ze lepo darilo, a neuporabno drugace, kot za v vitrino.

Kaksna butelka nasega dobrega vina, a tip ima vinsko vitrino vredno vsaj 100k evricev, jaz mu vina za 2k ne bom kupila.

Razmisljam kaj za pojest in popit, kaksne nase dobre stvari, domace, kaj od Piranskih solin, medice recimo in nekaj zraven, ne vem pa kaj…

Imate kaksne ideje?

Kozarci iz Rogaske.

S Poli salamo bo še najbolj zadovoljen.

Potem pa mu kaj speci, če ti nisi vešča peke, pa morda poznaš koga, ki bi spekel potico (orehovo, pehtranovo), gibanico. Lahko kupiš kakšne domače mesnine … pršut, suhe klobase, pečenice, krvavice … kaj od suhe robe .. med …  v soboto na tržnico in ni hudič, da ne bi česa našla.

Semiška penina – Poseidon 0,75l v darilni skrinjici

Ta zadeva se obnese zaradi  zgodbe in raritete v svetovnem merilu.

Pa kristal rogaska, samo te bo stalo več, če hočeš soliden kos.

Kar ti naštevaš, so spominki, ne darila.

No to pa je res nekaj kar nima vsak.

Kos pršuta, tolminski sir, orehova potica.

Ali pa   njegovo  karikaturo.

Nemci imajo svojo potico in ne orgazmirajo ob njej. Hudi ljubitelji pršuta in suhih mesnin tudi niso. Zakaj vem? Ker sem jih gostila.

Kar ljubijo so penine, te so pri njih na mizah le ob posebnih priložnosti.

Odgovor na objavo uporabnika
se obnese, 23.11.2021 ob 02:53

Semiška penina – Poseidon 0,75l v darilni skrinjici

Ta zadeva se obnese zaradi  zgodbe in raritete v svetovnem merilu.

Pa kristal rogaska, samo te bo stalo več, če hočeš soliden kos.

Kar ti naštevaš, so spominki, ne darila.

Tale ideja mi je vsec, ceprav ima verjetno 100x boljse vino doma, a je ta zgodba zanimiva.

Ne bi kupovala zraven kozarcev, ampak kosaro napolnjeno z izdelki Piranskih solin, imajo kar precej ponudbe in se pasalo bo s tem ‘morskim’ vinom.

Hvala! Super ideja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close