Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek obisk ginekologa – mena

obisk ginekologa – mena

Dajte mi povedat, ste šle h ginekologu, ko ste se začele približevati meni?

Stara sem 51, par mesecev manjka do 52.

Spomladi mi je izostala ena menstruacija, potem spet par dobila normalno.

Zdaj so mi izostale že 3, noseča nisem.

Ste šle na kak pogovor, preiskavo ali ne? Pač začelo se je, starosti primerno, brez kakih posebnih težav.

Ni nobenega razloga.

A ti ne hodiš redno? Ne vem, zakaj bi bila mena razlog za obisk, če redno hodiš in nimaš težav.

Odgovor na objavo uporabnika
noja13, 22.11.2021 ob 13:57

A ti ne hodiš redno? Ne vem, zakaj bi bila mena razlog za obisk, če redno hodiš in nimaš težav.

Hodim na brise in če imam kako težavo (trkam, že dolgo ne).

Odgovor na objavo uporabnika
daje povejte, 22.11.2021 ob 14:02

Hodim na brise in če imam kako težavo (trkam, že dolgo ne).

Če nimaš težav ni potrebno da prav zaradi tega greš do ginekologa. Poveš o izostanku menstruacije ob prvem rednem pregledu. Sama sem šla, ker sem izgubila menstruacijo pri 43. In seveda po veh preiskavah diagnoza zgodnja menopavza.

Če se počutiš slabo, če imaš vročinske napade, če slabo spiš, če imaš bolečine v sklepih, mišicah, če ti niha razpoloženje itd…in si želiš olajšati težave potem pa seveda greš do ginekologa, ki se lahko dogovorita za lajšanje v različnih oblikah. Pri  meni, ker je mena nastopila tako zgodaj sem se odločila za nadomestno hormonsko terapijo, ki mi zaenkrat odlično služi.

Predlagam, da pokličem in vprašaš svojega ginekologa/ginekologinjo ali meni, da prideš na pregled/posvet glede izostanka menstruacije. In to je to.

Pazi s hormonsko terapijo, sodelavkama je povzročila raka na prsih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close