Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bolečine v roki

bolečine v roki

Občasno čutim bolečine v desni roki ( največkrat nad komolcem). Bolj pogoste so po noči. Opažam tudi, da mi nekako zategne, če dam glavo nazaj. Vrat me ne boli, včasih zaboli, če ga dam nazaj ali v desno stran. To traja dober teden. Za k zdravniku bi še malo počakala. Je imel kdo podobne bolečine;kako ste ukrepali? Koliko časa trajajo?

A si desnicar? Manj drkaj.

Odgovor na objavo uporabnika
boli v desni roki, 21.11.2021 ob 14:48

Občasno čutim bolečine v desni roki ( največkrat nad komolcem). Bolj pogoste so po noči. Opažam tudi, da mi nekako zategne, če dam glavo nazaj. Vrat me ne boli, včasih zaboli, če ga dam nazaj ali v desno stran. To traja dober teden. Za k zdravniku bi še malo počakala. Je imel kdo podobne bolečine;kako ste ukrepali? Koliko časa trajajo?

Mene mocno boli vsak dan od spomladi.

Poleti je ct pokazal stenozo v vratu. Pomoje nagaja c5, c6( bolecina nad komolcem)

Fizio cakam in se bo se cakalo. Protibolecinske nimam.

Jemljem sama b vitamin+ silicij. Zadnji teden kurkumin.

Lahko da imas cervicobrahialni sindrom.

Meni na kratko le pomaga ce z boleco roko primem zadnji del omare ali zidu, obrnjena sem naprej in to zategujem( momentalno olajsa). Ali pa vaja ki sprosti radialni, ulnarni zivec. Lahko ti pripopam, naredis vajo in ce ti pomaga potem je to to.

Šnelca_783, 21.11.2021 ob 15:03

Mene mocno boli vsak dan od spomladi.

Poleti je ct pokazal stenozo v vratu. Pomoje nagaja c5, c6( bolecina nad komolcem)

Fizio cakam in se bo se cakalo. Protibolecinske nimam.

Jemljem sama b vitamin+ silicij. Zadnji teden kurkumin.

Lahko da imas cervicobrahialni sindrom.

Meni na kratko le pomaga ce z boleco roko primem zadnji del omare ali zidu, obrnjena sem naprej in to zategujem( momentalno olajsa). Ali pa vaja ki sprosti radialni, ulnarni zivec. Lahko ti pripopam, naredis vajo in ce ti pomaga potem je to to.

Hvala. Bom hvaležna za napotke, karkoli. Še eno vprašanje. Pomaga toplo, ali hladno (obkladki)? Jaz občasno vzamem Nalgesin, poskusila sem tudi že Analgin ( mogoče ta zadnji celo malo bolj pomaga), jemljem b kompleks. Če čez  teden dni ne bo bolje, bom najbrž šla k zdravniku. Imam v spominu, da sem pred 15 leti ali več imela nekaj podobnega. Minilo je samo od sebe. Več se pa ne spomnim.

Pa ponoci. Ne lezat na boleci roki oz strani.

Jaz imam tudi velike tezave in bolecine.

Zato, lezim na hrbtu in si boleco roko, desno, dam spodaj( na relaciji komolc gor) tisti majhen povster( smile face), da roko povzdognem in se zivec razbremeni.

Vaje naredi, ce cutis olajsanje…potem si ze sama si diagnosticirala

(https://m.youtube.com/watch?v=oYOASLgip28)

boli v desni roki, 21.11.2021 ob 15:15

Hvala. Bom hvaležna za napotke, karkoli. Še eno vprašanje. Pomaga toplo, ali hladno (obkladki)? Jaz občasno vzamem Nalgesin, poskusila sem tudi že Analgin ( mogoče ta zadnji celo malo bolj pomaga), jemljem b kompleks. Če čez  teden dni ne bo bolje, bom najbrž šla k zdravniku. Imam v spominu, da sem pred 15 leti ali več imela nekaj podobnega. Minilo je samo od sebe. Več se pa ne spomnim.

Meni toplota. Si namazem s kremo, da pospesim cirkulacijo.

Ti bom nasla ko utegnem.

Opazam da meni tudi stres zategne vratne misice in potem to boli po zivcu, po roki. Kot bi imel zobni granulom/ pulpitis, pa da ti zobar vrta brez injekcije. ?

Skrajsano:

(https://m.youtube.com/watch?v=yxvHWR3d67o)

Preberi

(https://krenizdravo.dnevnik.hr/zdravlje/bolesti-zdravlje/cervikobrahijalni-sindrom-simptomi-postavljanje-dijagnoze-i-lijecenje)

Ne najdem slikice za to vajo ko ti zgoraj omenjam.

Upam da razumes. Postavi se ob omaro( ob strani). ( ali pa ob rob zidu pri vratih. Z desno roko primi hrbtni del omare( tam kjer ima zadaj iverno plosco). Vajo naredis kot bi hotela s to desno roko omaro povlect iz mesta. Vendar je ne. Roko samo zategujes naprej v smeri telesa. Cutis sprostitev v roki. Roko imas malo manj kot v visini ramen.

Nekako kot ta moski na sliki, roko le malenkost nizje. In “hoces omaro al zid premaknit”.

To razbremeni bolecino.

clock-face-stretch

Moski na levi sliki!

Pa tudi zavij si roko z elasticnim povojem.lohk tud navadnim sam bolj zategni.roka naj miruje

To je lahko od tipkanja po tel oz miske.vsaj 2dni bi mogla z drugo roko tipkt

Dobra vaja je tudi da das dlani skupi in pritiskas dlan ob dlan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close