Kaj si privoščite?
Si ne privoščim, 21.11.2021 ob 13:42
Nič kaj, ker grem komaj kaj ven, večinoma časa delam na računalniku.
Tako ne potrebujem nekih lepih oblek, parfumov in ostalih jajc.
Kupim za PC, nov procesor, NVME, ram, karkoli pač, ker mi je računalnik delovna oprema.
So pa te stvari večinoma v 100 eurih
No nekaj si pa le privoščite tudi to je nekaj.
Privoščim si bave in material za barvanje glinenih loncev, to je moj hobi. Privoščim si še kaj od materiala za ustvarjat ali kakšno dekoracijo v tediju. Rada si kupim dobre sladkarije, sprostim se ob pokajenem jointu. Potovanj si pa z minimalno plačo ne privoščim, pa hvala bogu niti nimam želje po tem. Pa lep dan še naprej 🙂
okoliščine, 21.11.2021 ob 13:58
Trenutno bolj knjige, dobro hrano (se učim novih jedi), stvari za udoben dom in raznorazne stvari da si doma spa dneve delam. V normalnih časih pa koncerti, gledališče, savna, masaža, pedikura…. Seveda ne vse na enkrat 🙂
Kako se reče v vsakem slabem nekaj dobrega. Jaz tudi rada vložim kaj na ureditev doma bolj kot ne kakšne drobnarije ampak, če se bolje počutim, ko nekaj zamenjam tudi to šteje. Od vedno pa prakticiram domač spa, ker mi je žal denarja za te stvari, ki jih lahko naredit tudi sama.
Vesel1, 21.11.2021 ob 13:47
No nekaj si pa le privoščite tudi to je nekaj.
Res je, ampak mislim da je bilo vprašanje bolj tako – za dušo.
Večina mojih stvari je kot del “delovne opreme”, čeprav potem recimo računalnik lahko
kak dan, ko imam več časa služi tudi sprostitvi, kakšni igri itd.
Za dušo so bolj kakšni izleti, potovanja, razvajanja v termah, savnah ipd.
Pri hiši imamo robotsko kosilnico, robotski sesalec, za ogrevanje tč in sončno elektrarno, ena gospa nam pomaga urejati zelenjavni vrt. Ves čas, ki bi ga porabili za dela, ki jih opravljajo pomočniki, porabimo za sprehode v naravi, razvajanje v domači savni in kolikor je le mogoče obiščemo morje. Prav za svojo dušo pa si privoščim potrebščine za slikanje, ki je moj hobi.
Da v trgovini ne rabim gledati cen za hrano, da v naglici kupim pripravljen obrok, da si kupim bundo na 5 let, torbico na tri leta ali Goretex čevlje, ko jih rabim. Da kupim vse, kar rabijo otroci brez pomisleka. Sicer pa ..hm. Frizerja 1x na 3-4 mesece, drago dekoracijo za dom, 1x letno toplice za 2 dni, morje in smučanje za kak dan. Če 2x letno slučajno vidim kaj za oblečt, kar mi je slučajno všeč, si kupim. Privoščim si tudi božični šoping za bližnje brez, da računam, koliko to stane. Kavice in limonade, od časa do časa.
enkrat na teden.
Privoscim si jutra brez naglice, norenja, mirno prebujanje s kavico, ko se prebuja dan, poleti na balkonu, pozimi ob oknu in ce se namesto megle kaze sonce, je to vse, kar potrebujem…
Zame so ta moja jutra nekaj neprecenljivega, cas zame, cas ko vklapljam mozgane in mirno diham in si filam baterije za dan, ki je pred menoj.
Druga taka stvar je vecer, ko se vlezem v posteljo in mirno zaspim. Se bolj neprecenljivo!
Vse ostalo, kar se dogaja vmes, danes je, jutri mogoce ne bo vec…
In vsa hrana, potovanja, dekoracije doma, super racunalniki in sesalci, vse to je meni nepomembno, ce je, super, ce ni, pa tudi ok, brez mirnega jutra in brezskrbnega spanja pa me verjetno ne bi bilo. Zame je to gorivo in gonilo za um, duso in telo.
Jaz si po kosilu privoscim kavo z mlekom
Vesel1, 21.11.2021 ob 13:39
Zanima me, kaj si na tedenski, mesečni ali letni bazi privoščite, da se bolje počutite, če izkljičimo razna potovanja in izlete? Lahko so tudi manjše stvari kaj posebnega od hrane, pijače, cigareti, parfumi vseeno.
Novo oblačilo, obutev in vsak teden grem k frizerki.
In da kupim vnukom del stvari, ki jih potrebujejo.Ali pa dam denar otrokom.
Da imam svoj avto, pa prijeten dom in varnost in toplino v njem.
Od kar delam od doma, si vsak dan privoščim jutranjih 10 min, ko se prebudim in potem še malo poležim in v miru razmišljam, dolg sprehod z mojo kužiko, takoj, ko pospravmi svoj laptop, dobro skuhano domače kosilo,, 2-3x na teden večerni kozarec vina.
Od materialnih stvari si privoščim dobro espresso kavo, fino bonbonjero, razlicne dodatke za dom, kvalitetno hrano, šopek rož(to zadolžitev je prevzel mož), kdaj kakšno masažo.
privoscim si, 21.11.2021 ob 18:04
Privoscim si jutra brez naglice, norenja, mirno prebujanje s kavico, ko se prebuja dan, poleti na balkonu, pozimi ob oknu in ce se namesto megle kaze sonce, je to vse, kar potrebujem…
Zame so ta moja jutra nekaj neprecenljivega, cas zame, cas ko vklapljam mozgane in mirno diham in si filam baterije za dan, ki je pred menoj.
Druga taka stvar je vecer, ko se vlezem v posteljo in mirno zaspim. Se bolj neprecenljivo!
Vse ostalo, kar se dogaja vmes, danes je, jutri mogoce ne bo vec…
In vsa hrana, potovanja, dekoracije doma, super racunalniki in sesalci, vse to je meni nepomembno, ce je, super, ce ni, pa tudi ok, brez mirnega jutra in brezskrbnega spanja pa me verjetno ne bi bilo. Zame je to gorivo in gonilo za um, duso in telo.
Jaz sem podobna. Mirna jutra so zakon. Zdaj že pijem kavico, dan se na žalost še ne prebuja. Kaj čmo, smo v časih ko je noč dolga. V takih primerih si prižgem svečo.
To je za dušo na dnevni bazi. Par krat mesec kakšna kopel, šopek rož, dober film ki si ga ogleda cela familija,….
Drugače pa drobni trenutki ko se za trenutek čas ustavi. Npr. na nebu jutranja zarja – po dolini meglice, ali pa ko pride sinička ali taščica na balkon, barvno listje na drevesih jeseni,….
Forum je zaprt za komentiranje.