Bi kupili parcelo na hribu s severno lego?
kadar se peljem mimo zaselkov ali hiš s tako lego vedno rečem, ojoj, ali imajo sploh kaj sonca? Mislim, da se še nikoli nisem peljala ,da bi bile hiše tam obsijane s soncem. Mogoče zgodaj dopoldan, potem pa konec.
Res je, da poleti nimaš pripeke, a vse druge letne čase boste najbrž morali precej kuriti. O kvaliteti življenja v takem delu pa ti ne znam povedati. Mogoče od monov kdo živi na tej strani.
Zlahta kupovala parcelo poleti. So se fajn zafrknili, ker takrat je to delovala odlicna izbira, saj ni bilo vroce. Sele pozimi so videli kaj to pomeni. Je zadnja hisa, ki dobi sonce, bistveno vec gre za kurjavo, celo zimo zaledeneli avtomobili in tla na dvoriscu. Skoz senca, ker je lega nekje na sredi hriba, pa se ta je iz vzhodne strani porasel z gozdom, tko da je poleti skoz vlazno, mahovito, nic ne raste. Poleti se v vsakem primeru laufa klima, tako da ni neki ful hladnej. Parcela sicer nudi krasen razgled (na to foro so padli), vse ostalo je pa poden. Pa se vse je v breg in pocasi leze, kjer je ravno je pa mocvirnat svet, tko da uf…samo delo, delo pa nobenega dolgorocnega efekta. Skatka, ce potegnem pod crto, gre bistveno vec denarja in casa, rezultati pa nikakvi. Ne kupuj parcele na taki legi.
Zelo dobro premisli. Mi imamo hišo na severni strani. In sonca ni od konca oktobra, do sredine marca. Popolnoma brez sonca. Torej precej turobno, veliko več gre za kurjavo.
Ampak to še zdaleč ne pomeni, da so vse severne lege take. Sedaj sem v stanovanju, je na severni strani. A vendar tudi decembra, januarja posveti sonce direkt v stanovanje.
Pa kot je že nekdo omenil. V moji domači hiši res ne vidim sonca celo zimo. Ampak vseeno nimamo pa megle. Tako, da bistveno bolje kot v kaki LJ, Celju. Pa od hše je par metrov preko potoka na drugo stran, kjer je sonce. V LJ je pa kar daleč od sonca.
Forum je zaprt za komentiranje.