Kaj je narobe z mano
Imam lepo 2,5 mesecno hcerko.
A ne vem kaj mi je! Jezna sem ce joka oz ne spi. Poci mi film zelo hitro ce sem sama z njo. Imam obcutek kakor da je ne maram. Zal mi je da je tako.
Ze od prvega dne je zmeraj jokala, po hisi se moram pomikati tiho pretiho da se ne zbudi ko zaspi.ker ko zaspi se pocutim kakor da sem zadela na loteriji. Kakor pravim to se je zacelo takoj ob rojstvu. V porodnisnici je 3 dni jokala neprestano res neprestano.
Ce grem z njo na sprehod ne vem kdaj bo zacela jokati. Nikoli ne vem kdaj bo jokala. Nic si ne upam zaceti delati.
Zaspi v narocjudrzim jo pol ure takoj ko jo izpustim zacne jokati.
Na zacetku sem bila poterpezljiva prijazna sedaj pa mi popuscajo zivci
Pac nisem se pripravljena biti mama a se bom morala spraviti k sebi in se zbrati boriti in sprejeti situacijo.
Lahko je kriva preutrujenost. Takrat človeka vse bolj iritira, kot bi ga sicer.
Za vikend se dogovorita z možem, da on poskrbi zanjo, vi se pa naspite in spočijte. Če dojite, naj vam jo prinese le, ko jo bo potrebno podojit.
Če boste po tem opazili izboljšanje, se dogovorite, da bo mož redno prevzel del obveznosti, da se boste lahko vsaj občasno spočili in naspali.
Če ne bo izboljšanja, bi pomislila še na možnost poporodne depresije. Na to pa se ne spoznam dovolj, tako da bi poiskala pomoč.
najpomembneje: pojdi k osebnemu zdravniku ali h ginekologu, naj preveri, če imaš poporodno depresijo.
če si bila med nosečnostjo v stresu, se to žal odraža tudi na obnašanju otroka po rojstvu. otroci mater, ki so bile v nosečnosti v stresu, so dosti bolj jokavi, težje se umirijo.
lahko, da so samo kolike. dojenčki rabijo nekje tri mesece, da se privadijo na življenje izven maternice. to je tako imenovani četrti trimester, ko se jokajo in jokajo in ne moreš nič. pri nas je to po tretjem mesecu izzvenelo, kot bi odrezal.
Te razumem, sem bila na istem. Druge mamice so govorile: “moj samo je in spi”, moj otrok pa je jokal, neprestano na rokah, posledično jaz neprespana, utrujena, izčrpana.
V tem obdobju, prve 3 mesece imajo otroci pogosto tudi krče ali druge prebavne težave. Te po 3 mesecih večinoma izzvenijo, včasih res tako rekoč čez noč. Menim, da bo tudi pri vas podobno in bo kmalu bolje.
Ta čas, dokler še traja pa glej tudi nase, da se spočiješ, naspiš. Delo bo počakalo, tudi če kaj ni takoj pomito ali pospravljeno. Dojenčka daj pestvat tudi drugim, če imaš priložnost (babice, tete…) včasih otroci prav občutijo sproščene in neutrujene roke in se pomirijo, ti boš pa tudi malo fraj.
Seveeda se za nasvet in malo tolažbe lahko obrneš tudi na kakšnega strokovnjaka, npr psihologa. Ti so že v skoraj vsakem zdravstvenem domu. Ne se pa zdej sekirat, da je s tabo nekaj narobe in postat še bolj obremenjena zaradi tega. Vse to je normalno, samo dojenčki so različni in mi smo različne.
Srečno tebi in tvojemu dojenčku!
Biti mama je nekaj najlepšega in hkrati najtežjega v življenju.
Tvoja dojenčica je čisto normalna dojenčica, ti pa si zmatrana, nepripravljena na materinstvo in rabiš pomoč. Če imaš kogarkoli, da ti pomaga, ga vpreži, tako da ti lahko malo izklopiš, da se umiriš. Če si ti živčna, to otrok čuti in je tudi nemiren. Nujno si najdi nekoga, ki ti bo vsak dan, vsak nekaj časa, pomagal.
Enako pri meni… Spal je samo v naročju, kakor hitro sem ga odložila je bil buden… Pa sem se psihirala en mesec…potem pa ugotovila, da nimam več nič od ‘življenja’ ki sem mislila, da ga moram imeti – beri otrok spi in je zadovoljen, jaz vse počistim, skuham, grem z njim na sprehod, sem spočita urejena…tako kot je pač v filmih..
Pa sem nehala pospravljat, kuhat, čistit, čistor sem se posvetila otroku, če je zaspal v naročju sem sedela in ga opazovala ali pa še sama spala. Opravila sem lahko vsa dela z eno roko, v eni je bil on, kasneje v kengurjčku…
Od lakote z možem nisva umrla, znižala sva standarde čistoče in idealne družine s spočitimi starši in vedno dobrovoljnimi otroci.
Pa saj ne morem verjeti sedaj je odrasel brez travm mene in njega in očeta, je samostojen, nič razvajen in na pragu pubertete.
Torej moj nasveti posveti čas otroku – drugo vse je nepomembno, dvakrat se obrneš in bo odrasla.
Celga zavij v dekico tko bolj natesno.
Na glavico pa kapico. Obcutek da ga nekdo skoz drzi oz da je v maternici.
Ce jo krci matrajo ji lahko skuhas caj komarckov
Ali pa iz cele kumine.
Soseda je svojemu dala vcasih tudi calpol .je pomagal ampak ni vedela a so zobi al trebuscek.
V topli vodi ali pa kr tako ji masiraj trebuscek nogice ji skrci da gre luft vn.
Ce joka pozira luft in jo zvija.
Tudi topel termofor na busija.
Poskusi en dan vse naredit kar ti predlagamo brez jeze. Samo naredi.
Ni pa nic hudega ce ko bi morala ze spat.da jo pustis mal jokat.
Ne pozabi jo zavit. Tudi rokice.
Lora892, 19.11.2021 ob 10:52
Celga zavij v dekico tko bolj natesno.
Na glavico pa kapico. Obcutek da ga nekdo skoz drzi oz da je v maternici.
Ce jo krci matrajo ji lahko skuhas caj komarckov
Ali pa iz cele kumine.
Soseda je svojemu dala vcasih tudi calpol .je pomagal ampak ni vedela a so zobi al trebuscek.
V topli vodi ali pa kr tako ji masiraj trebuscek nogice ji skrci da gre luft vn.
Ce joka pozira luft in jo zvija.
Tudi topel termofor na busija.
Poskusi en dan vse naredit kar ti predlagamo brez jeze. Samo naredi.
Ni pa nic hudega ce ko bi morala ze spat.da jo pustis mal jokat.
Ne pozabi jo zavit. Tudi rokice.
HVala da ste si vzeli cas in mi napisali take nasvete. Nekatere stvari sem ze probala nekatere bom se probala 🙂
jebo vas čuk, 19.11.2021 ob 11:45
Ti bi rada, da imaš otroka 15 min na zizi, ga previješ, oblečeš, odložiš in imaš 3 ure za skuhat oprat počistit vrt prijateljice kavo itd itd.
Žal ne bo šlo.
Prej, ko se boš sprijaznila, lažje ti bo.
HVala za analizo kaj bi jaz rada. Zal ste zgresili poanto. Vec srece prihodnjic.
Tko cez roko jo polozi
Stegni roko in jo daj na roko .roko med nogice,z drugo pa tapkaj in ji krci nogice.
Revcko zvija ce joka velik .
Joj kolk so zoprni da neki ne pogruntajo za dojencke ki bi pomagal.res pomagalo.za vsak drek je arcneja. Za to pa ne.
Majo tud kaplice za zvijanje trebuscka. Poglej mal po netu.
Pa ves kaj
po d3 vitaminu. Zvija ko ne vem kaj.
Sej ji najbrz dajes ne?
Daj pojd na splet pa tudi poglej za d3 kaj dajejo druge mamice. Ta sit k drji pisejo je katastrofa.
Ce pa dajes kere druge d3kapljice pa se tud pozanimaj da niso vzrok zvijanja.
in se eno rjuho reskiri. Najboljs eno raztegljivko. Pa zrezi v sirok trak in jo zavij v to. Poglej na jutub. Kok dobr jih zavijejo.
L8hka pa tud kupis tak trak in jo se naucis namontiras nase. Tko kot crnke k majo skoz dojencka pri seb.
Nic bit jezna. Revcka je.
Aja ce jo dojis. Takoj stran jajca in mlecne stvari . Takoj.
Ce dajes flasko. Se spet pozanimaj kero mleko mas in kako lahko deluje na dojencka.
Vem da obstaja eno malo teh mlekov.
ko pa zaspi. Ji daj tv bolj naglas al pa muziko. Cez dan.da ve da je drugac kot zvecer. To dvoje mora znat locit.
F
Forum je zaprt za komentiranje.