Nemci hodijo studirat na Hrvasko
Poznam fanta in punco, ki sta študirala medicino na Hrvaškem, oba mednarodni program v Zagrebu. V SLO sta bila oba odlična, eden bi bil brez težav sprejet na medicino v Sloveniji, za drugega pa mislim, da je bil z vpisnimi točkami na meji. V Zagreb sta šla šturidirat zato, da sta imela večje možnosti za odhod v tujino. Kolikor vem, je eden zdaj v tujini, drugi pa v Sloveniji. Težav pri nostrifikaciji ni bilo.
Ampak kot rečeno, ti dva sta obiskovala mednarodni program, za Osijek in Reko potrebuješ potem še cel kup izpitov v SLO.
dfhfg, 19.11.2021 ob 10:38
Je komu kapnilo na pamet, da ima večina teh nemcev priimek na ić?
Je res in ni res. Veliko jih pride zaradi korenin,veliko pa zato,da se vpišejo v prvi letnik,ga naredijo,med tem pa se prepišejo v Nemčijo. Je pa veliko takih,ki kljub takšnemu prvotnemu planu ostanejo do konca študija.Razlog je umaknjenost od staršev in seveda lepše študentsko življenje.
Roko na srce. Hrvati nas sisajo v marsikaterih stvareh. Npr.
Ce se mene vprasa, 20.11.2021 ob 11:39
Roko na srce. Hrvati nas sisajo v marsikaterih stvareh. Npr.
Sem poskusila poslušat njihov domoljubni radio v živo Frankfurt.
Pa to ni za poslušat. Neko bosansko zavijanje.
Ne pa avtohtona Hrvaška glasba.
nora709, 19.11.2021 ob 06:30
No ne drži povsem
Niso 50 let pred nami, res pa je da so v nekih segmentih boljši od nas, predvsem komunistične navlake so se znebili, recimo primerdol rečejo na televitiji mi kristjani praznujemo, pri na pa na televiziji rečejo kristjani praznujejo…
RAvno primer, ki ga opisujes, nakazuje na zahojenost Hrvatov. Prevelika vloga vere v javnem, ki tam nima kaj pocet.
čekdisout, 19.11.2021 ob 10:28
pri nas še za slovence ni dovolj prostora na medicinskih faksih. vi bi radi, da še tiste izrinejo tujci z več denarja ali kako?
10 let nazaj ni študiralo na medicinski v Sloveniji nič tujcev. Danes jih je vsakem letniku vsaj 30, tudi v Mariboru.
Forum je zaprt za komentiranje.