Zdravljenje modrostnega zoba
Na pregledu so mi ugotovili karies na modrostnem zobu. Moja osebna zdravnica je (dokaj hitro) predlagala puljenje, češ da je tam zadaj težko kaj delat. Meni se pa zob zdi še dokaj v redu in mi ga je škoda, sploh ker mi na tej strani že manjka šestica.
Sem bral, da v javnem zdravstvu te osmice že tako jemljejo kot nekaj neobdigatreba in da imajo tudi neke probleme z zavarovalnicami, če jih zdravijo.
Bom šel po drugo mnenje še k privatniku. (ta bo verjetno zaradi denarja bolj motiviran za zdravljenje, če bo le to moogče)
Me pa zanima, a to sploh kdo dela? A je kdo tule že popravljal modrostne zobe?
Rentgen kaže na karies. Koliko globoko in kaj je vse še tam, pa je pa nisem vprašal, ker me je malo presenetila s tem puljenjem. Sem vprašal samo, če je res treba pulit, pa je rekla nekaj v stilu, da tam zadaj se težko dela. (se pravi se vseeno da nekaj delati??) Ne bi rad izgubil zoba, ker se ga njej ne da popravljat, zato bom šel po drugo mnenje in plačal zdravljenje, če bo le to mogoče. Če ne, bo pač šel ven. Samo zanimalo me je v splošnem, če to kdorkoli sploh dela, in če imaš ti tam plombo, potem očitno delajo.
Delajo, jaz sem ravno v fazi zdravljenja osmice. Zacelo se je v maju, z bolecino, nato rentgen, ciscenje, en teden nato odprt zob, pa spet ciscenje, vstavitev zdravila in nato tisto provizoricno zaprtje zoba. Po zartju so sledile noro hude bolecine (seveda je bil vikend), noben tablet ni pomagal. Zato mi je zob ponovno scistil in pustil odprt se en teden. Nato spet zapiranje, zraven se antibiotiki. En teden me je kar fejst bolelo, potem se je zadeva umirila. Septembra je zamenjal zdravilo. Zdaj sem narocena decembra in bo za stalno zob zpiral. Upam da bo ok.
Zobar je privatnik, sam sem pri njem na koncesijo. Placala sem ciscenje z nekimi napravami, ki ga zdravstveno ne krije.
Hvala vsem za odgovore. Sem že šel na posvet k privat zdravniku in je rekel, da karies po rentegnu sicer ni globok, ampak da je okoli zoba veliko oblog in žepkov in da moram to najprej spucat, preden se vidi dejansko stanje. Možno je. da se bo dalo zdravit, možno je tudi, da bo treba pulit. Je bil kar pošten in mi pregleda niti ni zaračunal. Tako, da bom probal najprej še s tem, to čiščenje + kamen me je tako ali tako čakalo enkrat v bližnji prihodnosti. Zob me (zaekrat) ne boli, tako da ga izpulim lahko še vedno kasnje.
Bob224, 19.11.2021 ob 18:27
Hvala vsem za odgovore. Sem že šel na posvet k privat zdravniku in je rekel, da karies po rentegnu sicer ni globok, ampak da je okoli zoba veliko oblog in žepkov in da moram to najprej spucat, preden se vidi dejansko stanje. Možno je. da se bo dalo zdravit, možno je tudi, da bo treba pulit. Je bil kar pošten in mi pregleda niti ni zaračunal. Tako, da bom probal najprej še s tem, to čiščenje + kamen me je tako ali tako čakalo enkrat v bližnji prihodnosti. Zob me (zaekrat) ne boli, tako da ga izpulim lahko še vedno kasnje.
Sem v tem je problem modrostnih zob in zato jih pulijo. Ker so večinoma težko dostopni, okoli se nabira svinjarija in to slejkoprej vodi v vnetja in zadah.
Forum je zaprt za komentiranje.