Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za upokojence

za upokojence

Leto dni sem upokojena in dobim približo enajsttisoč evrov na leto.

Sedaj so mi ponudili možnost, da bi opravljala še eno delo po pogodbi, za kar bi prejela približno dvatisoč evrov letno.

Zanima me, če kdo ve, ali je tak priliv  obdavčen in je treba plačati dohodnino.

Hvala

6.ooo.- evrov je b

6.000,00 je maximalno kolikor lahko zasluži penzionist po podjemni in maximalno 60 ur mesečno lahko dela. Je pa seveda obdavčeno. Že naročnik (delodajalec)  odvede 25% davek na dohodnino, kako je pa po končanem letu oziroma kako izgleda davčna si pa vsak lahko izračuna. Obrazec za dohodnino je itak že leta in leta na spletu. Po podjemni pogodbi  naročnik odvede tudi 6,3% od bruta za obvezno zdravstvo, obenem ti pa za obvezno zdravstvo odvajajo tudi na ZPIZ-u. Potem seveda plačaš tudi dopolnilno, se pravi 3x in od tega nimaš nič. Seveda obstajajo še druge možnosti, kot delna upokojitev (nekaj penzije, nekaj plače), tu ti celo delovna doba teče, za katero se pa seveda plačuje 15,5%. Pa še kar nekaj bi se našlo. Poišči malo po spletu. Vedi pa, da če bo legalno se plača državi  nesorazmerno veliko. Izračunaj si ali pa si daj izračunati kaj se ti bolj splača. Nekaj fičnkov čez penzijo in enormni davki in prispevki ali lepo doma spat.  Kaj pa kaj na črno? Še najboljša varianta, samo pazi, da tebe in tistega ki sodeluje ne dobijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close