Za tiste, ki imate herpes
Jaz imam herpes recimo 1x na pol leta. Že od nekje najstniških let naprej. Mazala sem tega vraga že z vsemi mogočimi pripravki (iz lekarne in domače lekarne), ampak zadeva se pri meni razvije naprej neglede na karkoli.
Edino enkrat se mi je zgodilo (ne vem že s čim sem takrat namazala), da je izgledalo, da sem ga zadušila preden se je dokončno razvil, ampak je čez dva dni tik zraven nastal še večji in še bolj boleč. Izgledalo je, kot da je moralo priti ven, in ker mu nisem pustila, se je nakuhal in še bolj eksplodiral. Groza.
Herpes simplex imam že od vrtca, okužil me je zobozdravnik. Pojavlja se mi redkeje kot v mladosti (takrat 2-3x na leto), sedaj pa manj kot 1x na leto, a lahko je to tudi zaradi strategij.
Paziti moram, da mi ne razpokajo ustnice, zato imam na morju, jadranju, smučanju vedno “la bello” s sabo. (v običajnem življenju je pa ne uporabljam). Sonce pri meni nima vpliva, čeprav eni trdijo tako. Še najbolj staknem s kakšnih slabo oplaknjenih kozarcev tj. če so gor ostanki detergenta ali čistil. Vcasih pri zobozdravniku, spet zaradi razkužil.
Takoj ko začutim srbenje ali bunkico v ustnici, si začnem mazati z Aciklovirom (oz. Virulex od Krke), ponavadi se mi niti ne razvije. Nosim pa ta Aciklovir povsod, povsod s sabo. Po mojih izkušnjah, edina stvar, ki pomaga.
Jonc nepr, 18.11.2021 ob 07:09
Herpes simplex imam že od vrtca, okužil me je zobozdravnik. Pojavlja se mi redkeje kot v mladosti (takrat 2-3x na leto), sedaj pa manj kot 1x na leto, a lahko je to tudi zaradi strategij.
Paziti moram, da mi ne razpokajo ustnice, zato imam na morju, jadranju, smučanju vedno “la bello” s sabo. (v običajnem življenju je pa ne uporabljam). Sonce pri meni nima vpliva, čeprav eni trdijo tako. Še najbolj staknem s kakšnih slabo oplaknjenih kozarcev tj. če so gor ostanki detergenta ali čistil. Vcasih pri zobozdravniku, spet zaradi razkužil.
Takoj ko začutim srbenje ali bunkico v ustnici, si začnem mazati z Aciklovirom (oz. Virulex od Krke), ponavadi se mi niti ne razvije. Nosim pa ta Aciklovir povsod, povsod s sabo. Po mojih izkušnjah, edina stvar, ki pomaga.
Tvoj post kaže na popolno nepoznavanje tega, kaj herpes sploh je. S herpesom te lahko nekdo okuži samo enkrat. Potem je virus v tebi in odreagira na sprožilce. Ne moreš se še enkrat “okužit”.
Pri meni so sprožilci sonce in bolezni. Virus se drugače nahaja v živčevju okoli ustnic, samo potuhne se in čaka na izbruh.
hgrnr, 18.11.2021 ob 06:42
Zanima me, ali ga imate od malega? Se v starejši dobi kaj manj pojavlja? Imate kakšno stvar, ki vam takoj ko čutite, da herpes nastaja prepreči rast herpesa?
Hvala!
imam ga že od otroštva
ne opazam,da a bi se na različna starostna obdobja različno pojavljal – glede na starost torej ne
bolj glede na stres, imunski sistem
glede tega kako ga zatreti: pri meni ne pomaga nič… v smislu, če ga zatrem na enem mestu, se bo pa na drugem spustil. tako,da si to razlagam kot, gar se ima v danem trenutku za sprožiti se mora in se bo.
kaj mi najbolj pomaga – v smislu hitro posušiti ga oz. vsaj,da dober film naredi čez tak neviden in da hitro posuši mehurčke, ki nastanejo,da vsaj oteklina čimprej izgine:
tole meni zaenkrat – pa sem poskusila že reees ogromno stvari:
https://www.lekarnar.com/izdelki/sikapur-herpes-gel
meni ne pomaga nič, 18.11.2021 ob 06:53
Jaz imam herpes recimo 1x na pol leta. Že od nekje najstniških let naprej. Mazala sem tega vraga že z vsemi mogočimi pripravki (iz lekarne in domače lekarne), ampak zadeva se pri meni razvije naprej neglede na karkoli.
Edino enkrat se mi je zgodilo (ne vem že s čim sem takrat namazala), da je izgledalo, da sem ga zadušila preden se je dokončno razvil, ampak je čez dva dni tik zraven nastal še večji in še bolj boleč. Izgledalo je, kot da je moralo priti ven, in ker mu nisem pustila, se je nakuhal in še bolj eksplodiral. Groza.
jaz sem nekako ista… včasih res ni važno s čem mažem, se spusti do velikosti kot se je namenil, včasih pa mi ga celo uspe zaustaviti, da ne pride do otekanja ustnice itd… ampak kaj hudiča ko potem ne mine dosti, ko se očitno zatreni del spusti na drugem koncu ustnice…
tako si laično razlagam,da kar se v danem trenutku sproži, da se bo spustilo, se bo pa ni važno kako jaz se trudim to zatreti
sikapur gel mi edino pomaga stvar potem hitro posušiti , da oteklina čimprej gre stran in fino mi je ker res film naredi čez,da tistega potem ne raznašaš toliko okoli, čeprav vedno pazim – tudi če se obrišem z servieto po obedu, ostane gor ta plast kreme čez… to mi je super
hgkzjšoed, 18.11.2021 ob 11:00
Tvoj post kaže na popolno nepoznavanje tega, kaj herpes sploh je. S herpesom te lahko nekdo okuži samo enkrat. Potem je virus v tebi in odreagira na sprožilce. Ne moreš se še enkrat “okužit”.
Pri meni so sprožilci sonce in bolezni. Virus se drugače nahaja v živčevju okoli ustnic, samo potuhne se in čaka na izbruh.
Mater morate biti eni pametni. Sem napisala, da sem se okužila v otroštvu. Če te pa moti, da nisem napisala “sprožilec”, ampak da ga “staknem” od umazanih kozarcev in vetra (posledično razpokanih ustnic), pa boh ti pomagaj, dlakocepi še naprej.
Za ostale pa še enkrat, meni pomaga aciklovir (pa sem probala vse živo), a ga je treba mazati zelo, zelo zgodaj. Ne ubija virusov, preprečuje pa njihovo razmnoževanje. Kolikor vem, je tudi uradno to edino zdravilo za herpes, če je herpes hud, se daje tudi sistemsko (tablete) na zdravnikov recept.
Mislim, da se mi največkrat ‘obudi’ pred perilom… Čutim pa kot suho področje na ustnici, skelenje in nato je tu… Mažem, takoj ko se pojavi s švedsko grenčico, dva dni in se tretji dan posuši.
Spomnim se, da sem ga pred cca petnajstimi leti imela celo leto non stop, ko sem ga imela 7. ali 8. mi je osebna zdravnica predpisala neke tablete in takrat je bilo nekaj let mir. Sedaj pa recimo 3-4 letno – ob perilu ali kot ste omenile polti v vročini, ko se mi kak dan fejst zapeče obraz.
Jonc nepr, 18.11.2021 ob 14:10
Mater morate biti eni pametni. Sem napisala, da sem se okužila v otroštvu. Če te pa moti, da nisem napisala “sprožilec”, ampak da ga “staknem” od umazanih kozarcev in vetra (posledično razpokanih ustnic), pa boh ti pomagaj, dlakocepi še naprej.
Za ostale pa še enkrat, meni pomaga aciklovir (pa sem probala vse živo), a ga je treba mazati zelo, zelo zgodaj. Ne ubija virusov, preprečuje pa njihovo razmnoževanje. Kolikor vem, je tudi uradno to edino zdravilo za herpes, če je herpes hud, se daje tudi sistemsko (tablete) na zdravnikov recept.
Kako boš nekaj, kar imaš v sebi in čaka, da izbruhne, dobil prek kozarca? :))) Ajajaj. Nepoznavanje osnov virusov. A ko imaš virozo, tudi stakneš še eno čez? In imaš potem dve? :))
Forum je zaprt za komentiranje.