Banane v tgovinah
Zakaj se po nasih trgovinah prodajajo zgolj banane derby od tega narko trafikanta.
Cela evropa ve da se v derbi bananah sverca kokain v tonah. V Makedoniji, v Turciji, Italiji, Venezueli … slike po jetu z odkritji policije z zavoji in skatlami derby banan . WTF !?! Pa kaj je s temi trgovci ,da podpirajo to
(To kdo koga sciti in kdo komu placuje niti ne mislim razglabljat ker vrabci civkajo. … niti me ne zanima)
Poanta je v tem da ne morem kupit banan. Ker narkotrafikantov in siptarosov ne podpiram in ne kupujem nic.kar je njihovega ne vem kje sploh kupit banane.
Vcasih so bile vsaj se druge v ponudbi bonita? Chipita?chikita…nekaj takega… sedaj pa samo se klincev derby.
Uporabnicawe, 16.11.2021 ob 15:50
Zakaj se po nasih trgovinah prodajajo zgolj banane derby od tega narko trafikanta.
Cela evropa ve da se v derbi bananah sverca kokain v tonah. V Makedoniji, v Turciji, Italiji, Venezueli … slike po jetu z odkritji policije z zavoji in skatlami derby banan . WTF !?! Pa kaj je s temi trgovci ,da podpirajo to
(To kdo koga sciti in kdo komu placuje niti ne mislim razglabljat ker vrabci civkajo. … niti me ne zanima)
Poanta je v tem da ne morem kupit banan. Ker narkotrafikantov in siptarosov ne podpiram in ne kupujem nic.kar je njihovega ne vem kje sploh kupit banane.
Vcasih so bile vsaj se druge v ponudbi bonita? Chipita?chikita…nekaj takega… sedaj pa samo se klincev derby.
Pri nas v Tusu so Chiqita, samo so cez tri dni ze vse crne. Pocas banan sploh ne bomo kupoval.
Zato ker je Rastoder 3. največji “dealer” banan v Evropi…. 🙂
????
Moj fotr je iz crne gore… Pac iz sandzaka… Rozaje…. No… Rastoder je tudi… Mislim da iz beran.. Nisem ziher..
In je enkrad dolgo nazaj nanesla tema na rastoderja… Pac omenil sem ga dobr se je znasel itd…
Pa mi pravi foter da pozna oba. Cg je itak mala. Da je to droga in da je ze takrat v jugi delal z drogo. In on in brat. Sead mislim da mu je ime. Tudi nisem 100% ampak nima veze…
Pa mu nisem verjel… Pac “verjel”… Skepticen sem bil… Sem rekel kako?? Pa ves da bi izbruhnila kaksna afera al pa kaksna govorica…
??
Sem se prav spomnil ko je imel racijo tam na letaliski…
Tako da ja… ??????
Casali kokobanane
….zavestno jih ne kupujem . Pa ne da jih ne bi marala. Ne kupujem niti kruha v njihovih praskarnicokrinkah, niti sljadoljed niti skenderbeu brendija ne kupim.
Evo dones grem v trgovino ker je vcer mularija zatezila da bi nutela torto z banano. … a ma v kateri koli trgovini povsod sam klincev derby.
Pa to sem obredla lidl,hofer,eurospin, mercator…se celo v spar sem se zapeljala sem si domisljala da tam bo pa ja bojkot svercarosa k so cistunski avstrijci…ma kaki. Derby na skatle. Ma mars pa se banane pa nuteline torte prokleta zalega….
Nisem se niti zavedala tega, dokler nisem prebrala tole objavo…
Banan n ekupujem ze leta in leta.
Vcasih v Sparu naletim na Chikita al kaj so ze, takrat jih kupim ali pa bio ‘nemske’ v Hoferju, parkrat na leto.
Sploh mi ni padlo na pamet, zakaj ne kupujem vec banan, sele zdaj sem dojela, da sem jih cisto podzavestno nehala kupovat zaradi droga mafije…
dafsg, 17.11.2021 ob 09:14
Mater ste eni načelni, svaka čast. Potem bi bilo dobro, da tudi ničesar s Kitajske nimate. Ali podpirate otroško in suženjsko delo? Pa kakav, čokolada, kava, vse v povezavi z izkorišanjem in švercanjem droge.
zacnes vedno na svojem teritoriju. Pa magari s tem da ne kupujes izdeljkov dolicenih.
Ja recimo da smo nacelni. Ze leta ne kupujem izdeljkov proizvajalcev kateri jih testirajo na zivalih. Ne nosim krzna. ( se 30 let nazaj je bilo v modi , kaj pa danes?!?)
Ne kupujem kakava kateri nima porekla sledljivosti.
Pri lesenih izdeljkih smo pozorni na oznako FSC ali PEFC ki sta znak da je bil les posekan na obnovljivih virih ( tam kjer pogozdujejo) itd itd.
Zacnes z malim. In tam kjer lahko.
Ce s tem ko ne kupim banan ponudnika kateri jih ima za krinko trgovanja z drogo – so be it. Pa tudi ce se on ne sekira za tisti moj euro. Ko bo vec ljudi tega mnenja in bo to miljon eur krinke, se bo pa ze mslo zasekiral. Mogoce ne bo dovolj za podkupnine in ga bodo koncno vtaknili tja kamor pase.
Eto…to je moja nacelnost.
Forum je zaprt za komentiranje.