Koliko vas je še tako in toliko poštenih da se greste prej potestirat
Evo, take pa spoštujem in taki so v trenutni situaciji odgovorni, ko e gibajo v javnosti, v družbi.
Sorodnik, cepljen s kovid cepivom, je šel trenutno v ene od slovenskih toplic in predno je šel se prijavit v hotel, se je šel še testirrat in jasno, negativen test – pokazal ra recepciji. So bili zelo prijazni in pohvalni ampak veste, kaj so rekli? joj, če boste zboleli, da nebote zaj pol nas obtožli, da ste se tu okužli ? Ja pa lol… če pridee zdrav človek v vaš resort, v vasš “mehurček”, ne hodi nič naokoli ven iz tega resorta ( razen na zdrak, sprehode -torej se ne druži nikjer drugje in ne hodi po drugih zaprtioj prostorih). Če se bo okužil, kje pa se bo, kot pri vas? Ob predposatvaki, da se po koncu vsede v avto in zapelje dirrekt domov? 🙂
Zdaj pa vprašanje – koliko vas je toliko poštenih da v tej situaciji, vpoštenosti do sebe in drugih naredite še brezplačni test in si dokažete, da niste okuženi, ko se greste takole nekam pomešat za ene par dni?
Pa pozor: NI važno, cepljen, neceplje, prebolel – samo potestiran in da si negativen šteje trenutno v tej situaciji. . Koliko vas je tako poštenih trenutno, da to naredite? Tistim čestitam in rečem, hvala. Ker razmišljam enako in bi v takem primeru bilo storjeno enako. Dda imam čisto vest, da nisem okužena oseba in ne bom okužil nikogar tam, kjer bom.
iDESI547, 16.11.2021 ob 06:26
Vsak duševno zdrav in družbeno odgovoren človek izhaja iz predpostavke, da je lahko nevede okužen in potencialna grožnja drugim, zato stori vse, kar je v njegovi moči, da ne širi okužbe. Nošenje maske in redno samotestiranje sta mu orodji, s katerima ta cilj dosega.
Vsak odgovoren človek se bo v tej situaciji šel cepit. Testiranje ne zaustavlja epidemije.
samo cepljenje učinkuje, 16.11.2021 ob 08:44
Vsak odgovoren človek se bo v tej situaciji šel cepit. Testiranje ne zaustavlja epidemije.
Cepljeni prav tako zbolevajo, so v bolnicah, tudi na intenzivni negi in predvsem – širijo okužbe.
Ravno množično testiranje, npr 2x v istem tednu prav vse, razen tistih, ki so bili na PCR testu potrjeni manj kot 2 tedna nazaj, stroga karantena za pozitivne, bi upočasnila ali ustavila epidemijo.
lppda, 16.11.2021 ob 08:44
včasih je veljajo,da se v najhujšem razmahu epidemije ni pametno cepit, zdaj je pa vse drugače. A kdo preverja, če so ti ljudje zdravi, kaj se zgodi, če se danes cepi, jutri pa razvije znake covida, za okužbo pa prej še ni vedel?
Nič hujšega. Imam enega takšnega v bližini. Se počuti malo slabše – kot prehlad in to je to. Je pa zbolel 5 dni po tretji dozi.
Jaz za svoje zdravje in posledično drugih že od nekdaj skrbim. Meni je zdravje dejansko na prvem mestu, ko pa taiste besede slišim recimo od nekoga, ki sicer je cepljen a prosto in še brez kondoma fukari naokoli pa me ne bo nikdar prepričal v to, da mu je zdravje na prvem mestu. pač preventiva proti kovidu ni edini del skrbi za zdravje ane.. ampak poblazneli umi se obnašajo kot da samo to obstaja, pa še to vidijo le procentek celotne bolezni.. CCCCCC
itik, 16.11.2021 ob 08:58
Nič hujšega. Imam enega takšnega v bližini. Se počuti malo slabše – kot prehlad in to je to. Je pa zbolel 5 dni po tretji dozi.
Poznam primer, bilo je zelo hudo, 4 tedne kome, 3 mesece v bolnici. Po enem letu mu ponovno cepljenje se vedno odsvetujejo.
Tako da s tem se ni za hecat
ahmm, 16.11.2021 ob 09:18
a pa se zavvedaš, da pri cepljenih test za samotestiranje ne velja, da je natančnejši PCR? je bilo že večkrat s strani odg.povedano, da je tak test za cepljene – lahko – lažno negativen …takoda kaj dosti se s tem ne dokaže
Mogoče pokaže malo kasneje, ampak pri večini pa vseeno pokaže kar prav. Imamo kar dobre izkušnje z njimi. Ko je pokazal PCR, je tudi hitri test. Ima pa pri tem veliko vlogo tudi način jemanja brisa – danes ti na hitrih samo malo pobožajo po nosu, medtem ko ti na odvzemu za PCR še vedno konkretno zarinejo palčko notri. Manj, kot od začetka, še vedno pa precej bolj kot na hitrih testih. Zato tudi pri samotestiranju pokaže kar prav.
žeres, 16.11.2021 ob 09:33
Mogoče pokaže malo kasneje, ampak pri večini pa vseeno pokaže kar prav. Imamo kar dobre izkušnje z njimi. Ko je pokazal PCR, je tudi hitri test. Ima pa pri tem veliko vlogo tudi način jemanja brisa – danes ti na hitrih samo malo pobožajo po nosu, medtem ko ti na odvzemu za PCR še vedno konkretno zarinejo palčko notri. Manj, kot od začetka, še vedno pa precej bolj kot na hitrih testih. Zato tudi pri samotestiranju pokaže kar prav.
Na stantih za testiranje te res samo pobozajo po nosnici, sem bila pa 2x na testiranju v ‘ordinaciji’ in tam so mi 1x konkretno zarili palcko v nosnico, 1x pa celo v obe nosnici in obakrat do malih mozganov.
Realno, tudi meni je testiranje zoprno in mi pase, da me samo malo poslatajo po nosnici, a vem, da je veliko bolje, ce se to naredi tako, kot je treba, obe nosnici, do crtice na palcki, par sekund v vsaki in ce se doma samotestiram, naredim tocno tako.
kar zarinejo, 16.11.2021 ob 09:40
Na stantih za testiranje te res samo pobozajo po nosnici, sem bila pa 2x na testiranju v ‘ordinaciji’ in tam so mi 1x konkretno zarili palcko v nosnico, 1x pa celo v obe nosnici in obakrat do malih mozganov.
Realno, tudi meni je testiranje zoprno in mi pase, da me samo malo poslatajo po nosnici, a vem, da je veliko bolje, ce se to naredi tako, kot je treba, obe nosnici, do crtice na palcki, par sekund v vsaki in ce se doma samotestiram, naredim tocno tako.
Pa ti veš, kje so mali možgani? Se pravi ti je šla/šel s palčko v nos, skozi sinuse,lobanjo, potem malo navzdol skozi možgane do malih možganov?
rok-1, 16.11.2021 ob 09:25
Itak da to naredim, če je kakršnakoli možnost da sem bil v kakšnem tveganem stiku ali pa če se slabo počutim.
Če bi tudi sam kam šel, kot to pišeš za tega sorodnika, bi tudi – čeprav so možnosti, da bi test karkoli zaznal, jaz pa ne bi imel nobenih znakov, minimalne.
Pri cepljenih naj bi HAT bili pogosto lazno negativni. Zgolj v vednost. Jaz sem se testiral prvi dan ze razvitih simptomov in je bil HAT se vedno negativen. Pozitiven HAT sele tri dni kasneje, ko sem bil ze “iz ta hud’ga v’n”. PCR je nato tudi potrdil okuzbo. Tako da… Ja, bolje kot nic, a zgolj redno testiranje nam res da neko kolikor toliko zanesljivo sliko.
Forum je zaprt za komentiranje.