Prosim razsvetlite me, ker ne razumem
Imam kar nekaj let in zivljemjskih izkušen, izobražena,…do sedaj sem vse toleeilala ampak sedaj pa več ne razumem.
Slovenija tik pred najvecjo katastrfo, ljudje umirajo, ni postelj v bolnicah…
A ne hi nla enoatavna rešitev, vsi za 14 na dopust, policijska ura vsi doma, ldor je okužen je okuzen in po 14 dneh se virus ne bi več širil.
Pa kaj potem ce bi gospodarstbo 14 dni trpelo…a je denar pomembnejsi od življenj?
Če bi hoteli zatret virus bi ga tako lahko. Ne vem a se norca delajo ali sem jaz popolni idiot?
Ne razumem, 15.11.2021 ob 22:33
Imam kar nekaj let in zivljemjskih izkušen, izobražena,…do sedaj sem vse toleeilala ampak sedaj pa več ne razumem.
Slovenija tik pred najvecjo katastrfo, ljudje umirajo, ni postelj v bolnicah…
A ne hi nla enoatavna rešitev, vsi za 14 na dopust, policijska ura vsi doma, ldor je okužen je okuzen in po 14 dneh se virus ne bi več širil.
Pa kaj potem ce bi gospodarstbo 14 dni trpelo…a je denar pomembnejsi od življenj?
Če bi hoteli zatret virus bi ga tako lahko. Ne vem a se norca delajo ali sem jaz popolni idiot?
Ja, zelo verjeten bankrot države je pomembnejši od par življenj. Žal. Zato se pa cepit, če ste kritični ali rizični, in nehajte polnit intenzivno za brezveze.
Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka
Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???
Izredna novica: so nas hoteli utišat. SDS nas BRIŠE, ampak mi se ne damo.
V bistvu je rešitev lockdown na avstrijski način. Samo to moraš vnaprej najaviti, biti sposoben narediti dovolj PCR testov, imeti na zalogi dovolj FFP2 mask, znati planirati vsaj 14 dni v naprej ipd. Se pravi marsikaj kar mi nimamo.
Avstrijci bodo imeli 10dnevni lockdown pri katerem pa gospodarstvo skorajda ne bo trpelo. Nekoliko se bo to poznalo gostincem in hotelirjem, ostali pa bodo kasneje večino dohodkov notri prinesli v nesednjih tednih in mesecih (recimo frizerji).
Dalo bi se, sam problem so npr. Bolnice s standardnimi bolniki, kj šele kovid, nekdo more pridet tja u šiht
Potem imamo neorganiziran folk, ker si nebi znal nakupiti živil in goriva za 14 dni. Ne znamo kruha spečt, čez 3dni je gotovo…
Potem bi se določeni osebki vozili okoli, in za nadzor, bi moral spet nekdo v službo, policija, inšpekcija.
To je tko po kmečk povedan.
Na papirju bi šlo, v praksi ne.
Hahahaha, glupi slovenčki so iznašli novo čarobno število: 14 . Štirinajst dni lockdowna in svet se bo odčaral nazaj v predcovidno stanje. Naslednjih štirinajst dni bo ključnih. Naslednjih štirinajst dni bo usodnih. Že skoraj dve leti poslušamo o teh štirinajstih dneh in nekateri, če ne že večina, ste dobro oprani z njimi. Kako preprosta je tehnika poneumljanja že tako ne preveč brihtnih možganov. Štirinajst dni. Po celem svetu so imeli teh štirinajst dni. Vedno znova. In zdaj se spet zapirajo za štirinajst dni. Še štirinajst dni in vse bo nazaj popravljeno in čudovito. Še štirinajst dni … samo še štirinajst …
Joj kako tulite s tem lockdownom pri Avstrijcih. Pa je bistveno bolj mil kot to kar imamo pri nas že od 15.9. No pa povzemimo:
Brez PC lahko greš:
– v trgovino
-na pošto
-v banko po svoj denar!
– na vsa javna prevozna sredstva
-v cerkev, šolo, fakulteto
-lekarno
– bencinsko
– trgovino s tehničnim blagom
-na športno udejstvovanje v naravi
– lahko naročiš hrano
-lahko se zunaj dobiš s prijateljem ampak,če ni družina, samo enim
in ne nazadnje – lahko greš v službo!
Ne smeš: po cunje, v gostilno, na koncert….
V Sloveniji brez sicer PCT (ob upoštevanju, da je bil T še pred kratkim plačljiv) že od 15.9. ne smeš:
-na javni prevoz
-v trgovine (večino)
-na banko po svoj denar!
-na pošto
-v telovadnico
-na bencinsko
-na nobeno prireditev, koncert, kino, tekmo, muzej, galerijo, hotel….
-starejši od 15 in sedaj od 12 – na vse izven šolske interesne dejavnost!
– do pred kratkim nisi smel niti hrane naročiti in še in še bi lahko naštevali.
Torej Avstrijski strogi PC je bistveno manj strog, kot naš PCT, ki ga imamo že 2 meseca!
Ob tem pa je treba upoštevati še eno zelo pomembno dejstvo: P lahko pridobiš s potrdilom o protitelesih. Le koliko bi imeli v Sloveniji več posameznikov s P pogojem, če bi to priznali?
Seveda so pa mokre sanje naših oblastnikov in vseh tistih, ki se v teh časih, ko se kaže prava narava posameznikov, pri nas uvesti PC, ki bi bil seveda popolno kršenje človekovih pravic: torej delat (ker tam ne moreš kužit in ostali ne morejo okužit tebe, v štarcuno po hrano, pol pa zapret domov).
Forum je zaprt za komentiranje.