Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje piščanci?

Kje piščanci?

Kje najcenejši piščanci in piščančje meso?

Ponavadi tam, kjer je tudi najslabše kvalitete. Jaz trgovinskega sploh ne prebavljam več, večkrat se mi je zgodilo, da sem odprl in je smrdelo. Greš zamenjat, pa spet isto. K sreči se je kolega spravil v rejo in kupim pri njemu. Redi jih nekaj zase, nekaj za prodajo in so kvalitetni. Raje kupim manj in dobro.

Odgovor na objavo uporabnika
sge, 15.11.2021 ob 11:45

Ponavadi tam, kjer je tudi najslabše kvalitete. Jaz trgovinskega sploh ne prebavljam več, večkrat se mi je zgodilo, da sem odprl in je smrdelo. Greš zamenjat, pa spet isto. K sreči se je kolega spravil v rejo in kupim pri njemu. Redi jih nekaj zase, nekaj za prodajo in so kvalitetni. Raje kupim manj in dobro.

Tako bi tudi jaz najraje, a ni nikogar takega okoli.

Zelo je odvisno od tega, kako redi te kure.

Ce jih futra z umetno hrano, je sicer ze boljse, kot tiste nafilane z vodo v stacunah, ampak to ni prava kura.

Ce jih pa pase in hrani z naravno hrano, potem so pa top kure.

Imam dva dobavitelja domacih jajc, ena so glih en taka, kot v trgovinah, druga pa sladka,razlika kot nebo in zemlja. Ta druga niso vedno na voljo, vcasih jih dobim 30 naenkrat, vcasih pa par tednov nic. Ta prva so vedno na zalogi. Zdaj bodo pocasi piscanci in kure za v skrinjo, bom vzela od teh drugih.

Glih to je bistvo, ker si jih redi zase in za žlahto, zraven pa še meni par komadov porihta. Paša zunaj + kar dodaja krmil oz. žit.

zelo odvisno, 15.11.2021 ob 12:42

Zelo je odvisno od tega, kako redi te kure.

Ce jih futra z umetno hrano, je sicer ze boljse, kot tiste nafilane z vodo v stacunah, ampak to ni prava kura.

Ce jih pa pase in hrani z naravno hrano, potem so pa top kure.

Imam dva dobavitelja domacih jajc, ena so glih en taka, kot v trgovinah, druga pa sladka,razlika kot nebo in zemlja. Ta druga niso vedno na voljo, vcasih jih dobim 30 naenkrat, vcasih pa par tednov nic. Ta prva so vedno na zalogi. Zdaj bodo pocasi piscanci in kure za v skrinjo, bom vzela od teh drugih.

kakšna so pa to sladka jajca?

in kakšne čudne kure so to, da nesejo enkrat full in drugič nič?

abejžnobejž, 15.11.2021 ob 15:06

kakšna so pa to sladka jajca?

in kakšne čudne kure so to, da nesejo enkrat full in drugič nič?

Domača jajca imajo sladek rumenjak, če so kure pašne ali hranjene z domačimi žitaricami in zelenjavo.

In jajca so zelo različna med seboj, ena večja, druga manjša, različnih barv, najdeš kdaj tudi tako čisto mini, kot prepeličje jajce ali pa kako z zelo debelo brazgotinasto lupino.

Ti, ki imajo svoja jajca, pozimi zmanjšajo, da ni treba hranit toliko kur in kupovat hrano, če nimajo svoje.

sladek rumenjak, 15.11.2021 ob 15:44

Domača jajca imajo sladek rumenjak, če so kure pašne ali hranjene z domačimi žitaricami in zelenjavo.

In jajca so zelo različna med seboj, ena večja, druga manjša, različnih barv, najdeš kdaj tudi tako čisto mini, kot prepeličje jajce ali pa kako z zelo debelo brazgotinasto lupino.

Ti, ki imajo svoja jajca, pozimi zmanjšajo, da ni treba hranit toliko kur in kupovat hrano, če nimajo svoje.

nisem tega vprašala v bistvu

Kje dobit poceni in dobro kuro, piščanca pojdite v Dobruško vas vprašat.

Če je kdo od tam, bo bolj nadrobno razložil kaj pomeni ta moj zapis.

Pa lep večer in dober tek želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close