Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj je v Sloveniji tako malo kriminala?

Zakaj je v Sloveniji tako malo kriminala?

To mi je bilo vedno fascinantno. Kateri so razlogi po vaše?

Malo? Hahahaha.. še preveč ga je na našo majhnost! Začenši kar pri samem vrhu, kjer se barabe izmuznejo brez kazni..

Dobro, ampak v mislih sem imela bolj ta poulični kriminal. Jaz se recimo počutim kar precej varno, kadar se sprehajam po mestu, tudi ponoči. V kakšni Južni Ameriki se na primer gotovo nebi.

ja kaj ti to pove? da kriminal večinoma izvajajo višje živine in ne male ribice na ulicah.. to je problem te male državice..

Ja zakaj le? V državi kjer je eden policist na tri državljane pa res ne more bit veliko kriminala. Tu pa tam kakšen pacient ustreli svoje starše, kakšen razočaran moški stori samomor pa kakšen dec sklofuta svojo babo. To je pa tudi vse. A ni lepo živeti v takšni državi?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9054, 14.11.2021 ob 19:24

To mi je bilo vedno fascinantno. Kateri so razlogi po vaše?

Ker vlada ne mara konkurence.

Ker ga ne odkrijejo, na sodiščih najkasneje vse pade.

ker so naši policaji fantje od fare!

Majhna drzava, malo kriminala. Ravno toliko ga je, da so zapori zapolnjeni. Da imajo tozilci, sodniki, odvetniki in palicija kaj za delat. Kaj bi v nasprotnem primeru pa ti organi dugega delali.

Kot je wd rekel: ker imajo politiki monopol.

Jaz pa zaznavam, da je ogromno kriminala, korupcije, ropov, nasilja,.. vendar pa je naša policija zelo neučinkovita. Zaradi tega ga je veliko neprijavljenega, ker ljudje vedno, da ne bodo dosegli nič. Kar je prijavljenjega pa ga zelo malo pride v javnost in na tv.

Živimo še vedno v dokaj varni državi. Predvsem smo kot narod zelo tolerantni. Malo pomijavkamo, da bi bilo v nas neko zares hudo sovraštvo, kot ga je opaziti v tujini, tega ni.

Izhajamo iz bolj ljubečih družin, socialnega okolja, zato je manj sociopatov, narcistov, psihopatov.

Trend se zna obrniti, z novo generacijo staršev in vplivom zahoda (nase, vase in čas zase).

normalno da živimo v varni državi. Če pa imamo največ palicajev na prebivalca v EU.

Ker so slovenčki strahopetni brezjajčni hlapci.

Ker smo oaza za mafijozote. Tako tuje kot naše. Ampak predvsem tuje. Pri nas ti investirajo denar in posledično njim ni v interesu, da se pri nas zganjajo prevelike pizdarije. Roberto Saviano je to lepo opisal. Še vedno velja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close