Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nakup/najem/mansarda, samska oseba

Nakup/najem/mansarda, samska oseba

Samska punca, 32 let, 53.000€ prihrankov/dediščine, minimalna plača.

Nekatere hranilnice gledajo bruto in še celo dobiš nekaj malega pufa.

Gledam za enosobno lastniško stanovanje do 70k. Več ne rabim zase. K mansardi in najemu se ne nagibam.

Smiselno?

Če ni res nujno potrebno, ne trosit prihrankov za najem.

Sicer pa odvisno. A se v mansardo samo vselis, a bi morala vanjo veliko vložiti? Spet, če ni res nujno, ne vlagaj v tujo hišo.

A se v vaših koncih kaj pametnega dobi za 70 jurjev? In a si teh 20 jurjev pufa lahko privoščis? Ni važno samo, ali ga banka da, ker moraš s kreditom potem nekako živet.

Odgovor na objavo uporabnika
Leeleenrpr, 13.11.2021 ob 20:07

Če ni res nujno potrebno, ne trosit prihrankov za najem.

Sicer pa odvisno. A se v mansardo samo vselis, a bi morala vanjo veliko vložiti? Spet, če ni res nujno, ne vlagaj v tujo hišo.

A se v vaših koncih kaj pametnega dobi za 70 jurjev? In a si teh 20 jurjev pufa lahko privoščis? Ni važno samo, ali ga banka da, ker moraš s kreditom potem nekako živet.

Najem mi je brezveze, ker gre denar v “luft”. Mansardo bi si šele morala narediti, v primeru, da koga spoznam in se odselim, ne dobim tega denarja nazaj.

Tako da, stanovanje. Svoboda pa ima svojo ceno.

Glede na to, da sem bolj zapečkar in samotar, nimam enormnih potreb in luksuza.  Z nekim malim pufom in poplačilom stroškov avtomobila in zavarovanj bi mi ostalo cca 400 na mesec.

V pretežno industrijskem mestu bi se dobilo stanovanje po taki ceni.

Je smiselno, raje dam denar za lastno nepremičnino kot najem. Za zavarovanje pa le poskrbi – tako sebe, kot stanovanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close