Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sestra želi da bratrančki in sestrične

Sestra želi da bratrančki in sestrične

5. Rojstni dan njenega sina praznujejo zunaj.

Pripravila bi čaj in igre. Nas je kar nekaj, bilo bi 7 otrok. Nevem če bi naše peljala, ker se bojim da bodo vsi prehlajeni po norenju zunaj. Kakšne so vaše izkušnje praznovanja na prostem pri 11ih stopinjah??

Aja, pa ne me takoj napasti da ne pustim otrokom ven. Nekaj  je dveurno norenje zunaj, nekaj je sprehod. Vrjetno bodo prešvicani, pa mraz. Sprašujem pač če je kdo imel kaj podobnega in kako se je izteklo.

To bodo vsi premraženi. Po vrtu tudi ne morejo toliko skakati, pri teh letih ni varno ali smotrno npr. Peči kostanj (da se vsi držijo ob žaru kot klošarji), od 30min igranja na javnem igrišču pa nimajo rojstnega dne.

Jaz bi naredila notri, ali pa se dogovorila za kakšen “iou” do poletja ali pomladi. Pač od tega nimaš nič pri 5letih, s tem, da so že leta, ko so rojstnodnevne zabave za prijatelje povabiti, ne žlahte.

Menim, da tvoja sestra išče samo izgovor za cirkus – lahko greste za 30min pa prinesete darilo, samo tale cirkus ni za otroka ampak mamico. Za 30min je komot lahko zunaj (pač ne kot mumija zadekan, ali pa na pol gol kot poleti), samo pazi, da ne boš tri ure s sestro klepetala notri na toplem, medtem ko otroci kot vaški premraženi psi čuvaji vrt. Za tri ure ni tudi ob flaši vodke. Pomoje. Delim osebno mnenje kot anonimna neznanka na internetu.

Lp

Ne boš vrjela, naš mulc hodi ob 6:00 ZVEČER na fuzbal z biciklom 20 min tja 20 min nazaj in na fuzbalu luaufa 90 min sem tja. 3x tedensko. Še kar živi.

Odvisno, kaksno bo vreme.

Ce bo sonce, bo ok za dve uri norenja, caj in torto.

Ce bo pa oblacno, bo pa mraz.

Super ideja! Ravno zadnjič je bilo priporočeno (ena pediatrianja, nekaj takega), da je otrok zunaj vsaj 2h/dan, ne glede na vreme, najbolje v naravi. Na Norveškem (za njih je to, kar imamo zdaj, poletje) so zelo popularni naravni vrtci, kjer so otroci celi dan zunaj, pečejo, postavljajo šotore, se igrajo v gozdu… v vsakem vremenu, tudi dežju, snegu, vetru…, itak je večino leta mraz.

Mislim, da smo slovenci čisto preveč paranoični glede mraza, prepiha ipd. Od tega se NE zboli! Zboli se zaradi bacilov, ki se veliko lažje prenašajo v zaprtem prostoru.

11 stopinj je to, ne nek arktični mraz. A vi pozimi sploh ne hodite ven, al kako? Sicer pa tako, kot prav Jsto.

Odgovor na objavo uporabnika
Nevem555, 12.11.2021 ob 07:24

5. Rojstni dan njenega sina praznujejo zunaj.

Pripravila bi čaj in igre. Nas je kar nekaj, bilo bi 7 otrok. Nevem če bi naše peljala, ker se bojim da bodo vsi prehlajeni po norenju zunaj. Kakšne so vaše izkušnje praznovanja na prostem pri 11ih stopinjah??

pa saj ne morem verjeti, a ti to resno sprašuješ, ali se zajebavaš

Pa a ste vsi funkcionalno nepismeni: to je 5. Rojstni dan na tetinem vrtu, ne trening za 15 letnike.

Mi smo vsak dan zunaj, med vikendi – če je le možno – precej več kot dve uri. Zaenkrat smo še vsi živi, prehlade pa mulci iz vrtca domov nosijo.

Ne vem, meni se to sploh ne zdi noben problem. Pri 11 stopinjah imajo moji otroci gor prehodne bundice in tanke kape. Žabe, debele kape, rokavice, puhovke,… Šparamo za pravi mraz.

V bistvu bi me v trenutnih razmerah bolj skrbelo celo popoldne v enem stenstanem stanovanju čepet.

Ni tako preprosto.

Bolniške za otroke so težava, vrtci otroke zavračajo če jim lije iz nosa.

Res sem v dilemi. Mi smo tudi zunaj, ampak ne norimo kot se pač nori na rojstnih dnevih. Otroci so stari 4-7 let.

Pač me je zanimalo če ste že bili na kakšni taki varjanti in kako se je odneslo. Sploh ker norijo, se spotijo, jim je vroče v jaknah potem pa to slačijo, mečejo trakove dol z glave itd..

Ne vem,kaj tu hočeš od nas. A misliš, da se naši vrtičkarji pa lepo umirjeno sprehajajo naokrog kot ene upokojenke?

Otroci pač letajo naokrog. Primerno jih oblecite, moji imajo vsaj eno plast manj kot jaz.

Pa malo se otroke da tudi usmerjati pri igri, da niso čisto pobezljani.

Smo že imeli rojstni dan na prostem. Pač dejavnosti zunaj, na voljo je bil ogrevan prostor in čajčki so se delali cel čas.

So se otroci kar pridno menjavali, kdo je kje in je šlo brez težav. Preživeli so menda vsi celo brez posledic.

Problem je lahko samo, če se zanje ne poskrbi – s tem, da se jih primerno obleče in da nekdo poskrbi, da takoj ko nehajo noreti oblečejo svoje bunde in kape. Če pa da ven na stole še kakšne deke in poskrbi za topel čaj – in tudi nadzoruje, da ga pijejo – ne bi smelo biti problema.

Trenutno bi imela večje težave s praznovanjem v stanovanju, kot zunaj. Kot je rekel Rok, dobra in pravilno uporabljena oprema, pa bo z navihanci vse ok.

jah zato ser jih pa sleče ko norijo in obleče, ko nehajo. Simple.

To smo počeli že včasih. A novodobne mamice ne znate otroke tako porihtat?

Pa kaj vam ni jasn. A mate iz cukra otroke? Pr nas če so doma (vikend) in je suho, so vzun. Pa se odbijajo na kanvasu, vozijo z bicikli, Đipom(no kle se da rokavice gor, ker si bolj statičen, pa piha), če je res lep dan, odpremo tud npihljiv grad(problem večerne vlage in plesni potem pri zloženem.)

Razlika bi bla le torta in  bolj kulturen prigrizek. In pa ja, nekaj otrok več no.

11 stopinj ostaja ….in manj bo tudi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close