hibridni pouk v šolah
Pozdravljeni, starši. Zanima me, kako imajo vaši otroci organiziran pouk v primerih karantene razreda, konkretno ali gredo v karanteno vsi učenci, ne glede na PC ali vaše šole izvajajo hibridni pouk za prebolevnike/cepljene v učilnici, necepljeni pa so v karanteni in imajo pouk na daljavo? V slednjem primeru me zanima, ali cepljeni in preboleli učenci/dijaki lahko pridejo k pouku v učilnico ali morajo priti.
Hvala za izkušnje.
Pri moji hčerki v gimnaziji imajo hibridno obliko in je grozno. V šoli jih je 6, ostali so doma. Ker učitelji delajo, se pogovarjajo … imajo pouk s tistimi v razredu, se posledično doma zelo slabo sliši, kaj odgovarjajo tisti, ki so v razredu. Učiteljico sicer slišijo. Ko pa kaj napišejo na tablo, je spet problem, ker se zelo slabo vidi. Krepko bolje je bilo, ko so bili vsi na daljavo. Hčerka je povedala, da jih je pač nekaj v šoli – silijo starši, a da bi bili krepko raje doma, pa ne le to, pouk je bil za vse kvalitetnejši. Tudi za učitelje je hibridni sistem zelo otežen, saj morajo delati z obojimi, preverjati tudi one na daljavo, jim pošiljati naloge … Slabo je in baje razmišljajo, da bi šli, kadar je pač okužba v razredu, vsi nadaljavo, saj je to samo sem ter tja za kratek čas za kak oddelek in to ni trajno. Večina se s tem strinja.
putre, 11.11.2021 ob 09:51
Pri moji hčerki v gimnaziji imajo hibridno obliko in je grozno. V šoli jih je 6, ostali so doma. Ker učitelji delajo, se pogovarjajo … imajo pouk s tistimi v razredu, se posledično doma zelo slabo sliši, kaj odgovarjajo tisti, ki so v razredu. Učiteljico sicer slišijo. Ko pa kaj napišejo na tablo, je spet problem, ker se zelo slabo vidi. Krepko bolje je bilo, ko so bili vsi na daljavo. Hčerka je povedala, da jih je pač nekaj v šoli – silijo starši, a da bi bili krepko raje doma, pa ne le to, pouk je bil za vse kvalitetnejši. Tudi za učitelje je hibridni sistem zelo otežen, saj morajo delati z obojimi, preverjati tudi one na daljavo, jim pošiljati naloge … Slabo je in baje razmišljajo, da bi šli, kadar je pač okužba v razredu, vsi nadaljavo, saj je to samo sem ter tja za kratek čas za kak oddelek in to ni trajno. Večina se s tem strinja.
Pri nas je v razredih, kjer je večina cepljenih, pouk za cepljene in prebolele v razredu, tisti, ki so v karanteni, pa dobijo gradivo. Če je v razredu večina necepljenih, pa imajo vsi pouk na daljavo. Hibridnega pouka ni, čeprav ga v enih gimnazijah zelo hvalijo.
HOMER, 11.11.2021 ob 09:54
cepljeni otroci so lahko pri pouku, tudi če so pozitivni, ker oni so pokornih staršev bedakov, ki svoje otroke cepijo in jim v telo vnašajo to svinjarijo, zaradi katere bodo celo življenje imeli težave in ja, so prenašalci dosti večji kot necepljeni.
JA sej potem bodo pa jokali, ker nikoli ne bodo babica in dedek, medtem ko bomo mi z veseljem okol hodili z našimi vnuki.
bartender, 11.11.2021 ob 09:40
Pozdravljeni, starši. Zanima me, kako imajo vaši otroci organiziran pouk v primerih karantene razreda, konkretno ali gredo v karanteno vsi učenci, ne glede na PC ali vaše šole izvajajo hibridni pouk za prebolevnike/cepljene v učilnici, necepljeni pa so v karanteni in imajo pouk na daljavo? V slednjem primeru me zanima, ali cepljeni in preboleli učenci/dijaki lahko pridejo k pouku v učilnico ali morajo priti.
Hvala za izkušnje.
Naša je bila doma, ko so ostali imeli stik in posledično karanteno, karantena ji ni pripadala, pouk je pa vseeno imela od doma.
sdgg, 11.11.2021 ob 10:18
Pri nas so ravno doma, komplet razred, ni važno a je ceplje ali ne. Delajo preko zoom-a.
pri nas hodita k pouku. Itak so ju okužili v šoli. Za našo ravnateljico je zdaj idealen čas, da so za vsak predmet v svoji učilnici in tako se virusi krasno premešajo. Ni teorije da v 3 minutah prezračiš komplet razred in razkužiš površine kašljalcev, kihalcev ipd. Zdaj naj pa delajo. Dvojno. to prek zooma je itak šala. V 10min jim povedo kaj naj si preberejo in odgovorijo na vprašanja (ki jih pa večinoma niti ne preverijo). Prebere si lahko študent, ki je sposoben samostojnega dela ne pa otrok pri 11tih letih. Zanje je ključna razlaga, ki jo pa zadnji dve leti dobijo bolj kot ne le doma. Če.
OŠ, 11.11.2021 ob 11:03
pri nas hodita k pouku. Itak so ju okužili v šoli. Za našo ravnateljico je zdaj idealen čas, da so za vsak predmet v svoji učilnici in tako se virusi krasno premešajo. Ni teorije da v 3 minutah prezračiš komplet razred in razkužiš površine kašljalcev, kihalcev ipd. Zdaj naj pa delajo. Dvojno. to prek zooma je itak šala. V 10min jim povedo kaj naj si preberejo in odgovorijo na vprašanja (ki jih pa večinoma niti ne preverijo). Prebere si lahko študent, ki je sposoben samostojnega dela ne pa otrok pri 11tih letih. Zanje je ključna razlaga, ki jo pa zadnji dve leti dobijo bolj kot ne le doma. Če.
žalost vsega. Imaš še kako prav. Vrzeli v znanju in med otroci še nikoli niso bile večje, ker tisti, ki se mu starši posvetijo in imajo dovolj znanja nekako s čim manj škode lezejo naprej drugi imajo znanje na nivoju tistih no name faksov. Predavanje Univerze v Ljubljani in kakšen B12, Gea college al kar je tega fejka. No tako je tudi z online poukom. Nič od nič. Potem jih pa nahitro dobijo nazaj in cepaj 5 ocen v enem tednu, ker potem bo pa spet mal online. Cel žur in stres. Standarde zahtevanega znanja niso znižali medtem, ko učitelji vlagajo bistveno manj, da bi se vsaj približali zahtevani ravni. Tudi jaz spremljam ta “predavanja” učiteljev. NIČ OD NIČ. Če je tako tudi, ko so pri pouku ne razumem od kje sploh dobijo kakršnokoli znanje. NAJBOLJ BIZARNO pa je, da dobimo obvestilo šole, da se pritožujejo zaradi zahtevanih ukrepov. Pa kaj je zdaj. A bi oni sploh še kaj delali?? Oni in splošni ter šolski zdravniki so največji opurtunisti nedela. Sami odzivniki, da ne bodo prebrali e- sporočila, če je poslano izven delovnika, telefonov ne dvigujejo, pacientov itak ne sprejemajo. Kaj hudirja pa so sploh še pripravljeni delat??!
Forum je zaprt za komentiranje.