Ali sproti pomivate in pospravljate posodo?
Jaz to delam kar med kuhanjem, sproti pomijem ali pa zložim v pomivalni stroj. Imam namreč majhno kuhinjo in če ne pospravljam sproti, sploh nimam kam kaj dati. Tudi zvečer skoraj zmeraj vse pospravim, da vstanem zjutraj v čisto in pospravljeno kuhinjo.
Če zjutraj vstaneš in dobiš vse razmetano in umazano posodo, te prime žalost in sploh ne veš, kaj začeti.
Nisem pa na sploh tako strašno picajzlasta, da ni nikjer nobenega prahu. Vsega itak ne zmorem. Kako je pa pri vas?
Žal le redkokdaj utegnem ali zmorem sproti in takoj pomiti in pospraviti. Na žalost nimam pomivalnega, pač pa posodo včasih pomije tudi mož (a ne vso, ker pusti pribor in podobno), pa mi še vedno ne znese, ker postanem utrujena. Kolikor berem, druge to zmorejo, ne vem sicer kako ali pa imajo toliko energije, ki je jaz ne vem zakaj, pač nimam. Sem pa vsaj srečala že abrahama in se lahko nanj izgovarjam.
Seveda, že med kuho vsak pladenj, krožnik, posodo…pomijem, tako da ko sedemo k obedu, je kuhinja v bistvu že pospravljena. Po obedu pa se pomije še samo to, kar so pri obedu potrebovali.
Imam pomivalca, ampak ga uporabim res samo takrat, ko imamo kake obiske pri obedu, da nas je res več.
Zvečer pa itak pogledam in pomijem, če je še slučajno kje kaj.
Prahu pa ne vidim, ga ni (recimo).
kakor kdaj, 10.11.2021 ob 10:49
Žal le redkokdaj utegnem ali zmorem sproti in takoj pomiti in pospraviti. Na žalost nimam pomivalnega, pač pa posodo včasih pomije tudi mož (a ne vso, ker pusti pribor in podobno), pa mi še vedno ne znese, ker postanem utrujena. Kolikor berem, druge to zmorejo, ne vem sicer kako ali pa imajo toliko energije, ki je jaz ne vem zakaj, pač nimam. Sem pa vsaj srečala že abrahama in se lahko nanj izgovarjam.
Naucila sem se, da ce ne naredim takoj, bom pozneje tezje, vse manj se mi bo dalo in ta nenarejena stvar mi bo visela nad glavo kot breme, dokler je ne naredim.
Kaj delas, ko kuhas, ne vem, ampak jaz vcasih brisem prah, dajem perilo prat in susit, vse sorte takih malenkosti in tudi posodo sproti pospravljam, ker ce se mi nabere polno korito, mi vse dol pade in me je groza to pospravljat.
A ti stojis zraven piskra in gledas, kako se kuha in cakas, da bo skuhano?
Po kosilu pa ravno tako, takoj posoda, ceprav sem se najedla in sem utrujena, ker ce jo pustim za tiste pol ure, ko si grem zravnat hrbtenico, potem ko vstanem in vidim se kroznike in ostalo v koritu, me mine volja za zivljenjem.
Torej, cim vec naredim sproti, da se ne nabere cel kup, ker mene ta kup utrudi ze na pogled!
Forum je zaprt za komentiranje.