Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kvalitetno partnerstvo

Kvalitetno partnerstvo

Vsi si zaslužimo ljubezen, brez izjem. Kvalitetno, pravo, počasno, brezčasno, brezpogojno, ki ne hiti, kjer ni drame, stabilno, dosledno, varno. Zaslužimo si nekoga, ki je siguren v nas in v katerega smo lahko mi sigurni. Ko ne veste ali je to to, se vprašajte: ali mi ta zveza pomaga? Ali pripomore k temu, da sem jaz najsrečnejša verzija sebe? Premnogokrat toleriramo in vztrajamo v zvezi, ki krati naš spanec, mir, radost in črpa našo energijo, ki odteka v prazno, namesto da z njo nekaj ustvarimo in izpolnimo naše poslanstvo.

sanje, dosegljive redkim pod pogojem, da se vse poklopi ko ata na mamo v energiji dveh, ki se spajdašita na prvi pogled.

Ni nedosegljivo, pravzaprav je bližje kot si predstavljamo, le pogledati je treba s srcem

Hvala. Kup čudovitih misli si nanizala v zapis, avtorica. Najsrečnejša verzija sebe je dokaj relativen pojem. Ali mi veza pomaga… pri čem? Misliš v smislu, da je v dvoje lažje kot samskemu? Definitivno je biti samski lažje, z manj prilagajanja,  manj soočenj, manj izpostavljanja lastne ranljivosti in nešteto priložnosti za izogibanje neprijetnim izkušnjam. Veliko energije ostane za usmerjanje v ustvarjalne in konstruktivne dejavnosti in ideje, manj je gre za golo preživetje znotraj odnosa, za trud. Precej več smisla najdem v vprašanjih, zakaj smo se poparčkali, zakaj smo se za odnos odločili in zakaj v njem vztrajamo. Ter predvsem, koliko energije in lastnih resursov imam še na voljo, da se znotraj odnosa uspem samoohraniti, preživeti.

V partnerstvu je bistveno, da delimo celega sebe (torej 100% vložek vsakega od njiju ne zgolj fifti fifti!) in sodelujemo s partnerjem ter skrbimo za partnerski odnos. Torej tam si ti in ona oz on ter vajino partnerstvo. za tretjo osebo v njem prostora ni.

Partner pomeni biti prijatelj, zaupnik, sodelavec v življenju in ljubimec hkrati. Zdaj pa-koliko vas je tega zmožno biti? Partnerstvo je odvisno od obeh, nikdar le od enega. In od tega je tudi odvisno ali je partnerstvo kvalitetno ali ne.

Odgovor na objavo uporabnika
toksično, 09.11.2021 ob 18:29

Hvala. Kup čudovitih misli si nanizala v zapis, avtorica. Najsrečnejša verzija sebe je dokaj relativen pojem. Ali mi veza pomaga… pri čem? Misliš v smislu, da je v dvoje lažje kot samskemu? Definitivno je biti samski lažje, z manj prilagajanja,  manj soočenj, manj izpostavljanja lastne ranljivosti in nešteto priložnosti za izogibanje neprijetnim izkušnjam. Veliko energije ostane za usmerjanje v ustvarjalne in konstruktivne dejavnosti in ideje, manj je gre za golo preživetje znotraj odnosa, za trud. Precej več smisla najdem v vprašanjih, zakaj smo se poparčkali, zakaj smo se za odnos odločili in zakaj v njem vztrajamo. Ter predvsem, koliko energije in lastnih resursov imam še na voljo, da se znotraj odnosa uspem samoohraniti, preživeti.

Pomaga pri uspehu v življenju. Pomaga s tem, da ti stoji ob strani in te dvigne, ko si na dnu. Pomaga, da nisi sam ujet v svojih mislih, ker je osamljenost človeka vhod za nesigurnost, negativnost, neuspeh. Ti si lahko sam sebi največji sovražnik ravno skozi pretirano razmišljanje. Zato je partner tu, da ti razblini te negativne misli in te spodbudi, opogumi in da podporo, da zmagaš. Premagaš vse slabo in uresničiš svoj cilj, poslanstvo, to za kar si bil postavljen na določeno območje, v določeno družino, okolje, službo, šolo… za kar so ti tudi bila dana določena znanja, spretnosti in sposobnost. Torej partner kot opora v življenju, da postaneš vse, kar ti je namenjeno postati.

Uvodni post je bil inspiriran na podlagi nekaj komentarjev glede toksičnih zvez in prepogostega vztrajanja v nečem, kar nas očitno vleče nazaj in proč od našega namena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close