Mamice pomoc porodniska
mijav mijav, 09.11.2021 ob 12:11
Koliko časa si pa bila sedaj zaposlena? Poskusi nekako skombinirati, da bi vsaj nadomestilo iz zavoda pripada do porodniške, potem ti bo porodniška itak zaradi preteklega dela. Domnevam, da kakšnih obdobjih brezposelnosti vmes nisi imela?
Bila sem 5 let zaposlena. Vmes nic prekinjeno. Nasla novo zaposlitev sedaj sem 3 mesece ze tukaj podpisala sem za 6 m poskusno, ce bom pridna nedolocen cas.
čekdisout, 09.11.2021 ob 12:11
poskrbi, da ti bodo podaljšali pogodbo do nastopa porodniške. to se ti najbolj splača.
imaš pa pravico do porodniške v vsakem primeru, ampak višina je pa zelo različna.
nasvet – nikakor ne povej pred podaljšanjem pogodbe za svojo nosečnost, če je le možno. poskrbi najprej zase.
HVala bom upostevala nasvet. Ce pa mi po poskusnem ne podaljsajo ostanem brez vsega?
Anja29, 09.11.2021 ob 13:06
HVala bom upostevala nasvet. Ce pa mi po poskusnem ne podaljsajo ostanem brez vsega?
imaš še nekaj opcij. recimo, da 1 mesec pred odpreš s.p., plačaš 1 mesec prispevkov in imaš praktično polno porodniško. ali, da te kdo zadnji mesec zaposli. ne ostaneš brez vsega, v vsakem primeru ti porodniška pripada, razlika v višini porodniške pa je kar velika., nekje 150 EUR mesečno, kar v dvanajstih mesecih kar nanese nekaj denarja
bistveno je, da imaš status zaposlene ob nastopu porodniške, se pravi 30 dni pred pdp
Forum je zaprt za komentiranje.