Lekarne, cene
Danes sem šla v lekarno po en artikel (ni važno kaj, ker nočem, da se me “spozna”).
Prodajalka gre zadaj na police, vzame enega od različnih te vrste, pride nazaj k meni, blokira (odtipka, zaračuna) v blagajno. Pogledam na tiste police zadaj in vprašam, kaj so pa ostali artikli drugačni. Odgovori: ah nič, samo druga lekarna proizvaja. Prosim, da mi vseeno da onega drugega, saj imamo takega že tudi doma. Brez težave artikel zamenja, starega stornira, novega blokira. Plačam, grem.
Doma preverim račun:
– prvi artikel: 50g, 5,06 EUR
– drugi artiekl: 100 g, 6,76 EUR.
Meni se to ne zdi “samo druga lekarna”.
Pustimo: jaz zaradi teh pet eur ne bom drugje trgala od ust. Ampak, da tkole farbajo v lekarnah svoje stranke, tudi: upokojence, ljudi z nizkimi dohodki.
Meni to ni fer.
Sem že tuhtala, se obrnit na zvezo potrošnikov, ampak nisem članica. Ravno na tržno inšpekcijo ne bi zaradi tega. Se mi pa zdi prav, da se kot družba zganemo in ustavimo to komercialno dejavnost, ki je čisto spotoma nepoštena.
Kaj menite ostali?
Jaz menim tako, da pridem v Lekarno in tocno povem, kateri izdelek hocem.
Ce ne vem, katerega bi, vprasam kaj imajo na razpolago, kaksne so razlike med njimi in kaksne so cene.
Ti sama si dala farmacevtki pomankljive informacije in ti je pac prinesla tisto, kar ji je bilo prvo pri roki ali ceni, nima veze, dejansko pa se nimas kaj razburjat.
kaj ima zveza potrošnikov s tem?
to je privat inštitucija, ti bi kvečjemu kontaktirala tržni inšpektorat.
ampak čemu?
zahtevala si izdelek, dala ti je dražjega, ker ga verjetno proizvaja njihova lastna lekarna in imajo pač tako navodilo, da če stranka izrecno ne zahteva, da morajo najprej ponudit svoj izdelek.
potem ti ga je pa zamenjala, ko si zahtevala drugega.
Se ne strinjam, da to nima nobene veze z neko “kontrolo” kot Zveza potrošnikov.
Komercialni artikli so pospravljeni v policah/omarah za prodajalko za pultom, to je prva polica in police/omare za to prvo polico. Cene in količine nimaš na vpogled (kot imaš npr v Sanolabor (vsaj v mojem, lokalnem), Mercator, ostalih prodajalnah ki niso tipa “preko pulta”…).
Ceno izveš šele na povpraševanje (pri nas nasloni na blagajniški čitalec in iz računalnika prebere), količine ne vidiš, ker ima prodajalka artikel v rokah in deklaracije niti ni možno videti.
…
Takšen način prodaje se meni osebno ne zdi fer.
Ajla389, 09.11.2021 ob 11:38
Danes sem šla v lekarno po en artikel (ni važno kaj, ker nočem, da se me “spozna”).
Prodajalka gre zadaj na police, vzame enega od različnih te vrste, pride nazaj k meni, blokira (odtipka, zaračuna) v blagajno. Pogledam na tiste police zadaj in vprašam, kaj so pa ostali artikli drugačni. Odgovori: ah nič, samo druga lekarna proizvaja. Prosim, da mi vseeno da onega drugega, saj imamo takega že tudi doma. Brez težave artikel zamenja, starega stornira, novega blokira. Plačam, grem.
Doma preverim račun:
– prvi artikel: 50g, 5,06 EUR
– drugi artiekl: 100 g, 6,76 EUR.
Meni se to ne zdi “samo druga lekarna”.
Pustimo: jaz zaradi teh pet eur ne bom drugje trgala od ust. Ampak, da tkole farbajo v lekarnah svoje stranke, tudi: upokojence, ljudi z nizkimi dohodki.
Meni to ni fer.
Sem že tuhtala, se obrnit na zvezo potrošnikov, ampak nisem članica. Ravno na tržno inšpekcijo ne bi zaradi tega. Se mi pa zdi prav, da se kot družba zganemo in ustavimo to komercialno dejavnost, ki je čisto spotoma nepoštena.
Kaj menite ostali?
Kakšena inšpekcija?
Tudi v mullerju, dm in drugod imaš šampon za 1 e ali pa 10 e in več….
Makaroni barilla so sigurno dražji od merkatorjevih, hoferjevih, lidlovih, evrospinovih tudi sama barilla je lahko različna cena napr. špar, mercator tuš lahko so kje v akciji….. Boš klicala inšpekcijo ker so nekje dražji za 10, 20 centov?
Oukej, se posipam s pepelom. Očitno sem res jaz čudna, ker me ob nakupu zanima tudi cena in pričakujem, da mi je to kot kupcu vidno, jasno, nedvoumno.
Še nobenga v ž nisem in najbrž tud ne bom inšpekciji namakala. Se mi pa total blesavo zdi, da v takih lekarnah kupujejo mamce, ki komaj shajajo in niti ne poštekajo, da so jim prodali nekaj, kar je 2x dražje od drugega enakega produkta.
Vsak zase, mamca si je sama kriva, če ni prej poguglala, kater artikel je ekonomičen nakup. Brezveze se razburjam za to, da bo nekdo drug lahko bolj pametno kupoval…
Mater, kam smo prišli…. Vsak mora samo nase gledat.
Ajla389, 09.11.2021 ob 14:49
Oukej, se posipam s pepelom. Očitno sem res jaz čudna, ker me ob nakupu zanima tudi cena in pričakujem, da mi je to kot kupcu vidno, jasno, nedvoumno.
Še nobenga v ž nisem in najbrž tud ne bom inšpekciji namakala. Se mi pa total blesavo zdi, da v takih lekarnah kupujejo mamce, ki komaj shajajo in niti ne poštekajo, da so jim prodali nekaj, kar je 2x dražje od drugega enakega produkta.
Vsak zase, mamca si je sama kriva, če ni prej poguglala, kater artikel je ekonomičen nakup. Brezveze se razburjam za to, da bo nekdo drug lahko bolj pametno kupoval…
Mater, kam smo prišli…. Vsak mora samo nase gledat.
Ne, nisi čudna, sistem je svinjski in pisan na kožo nategatorjem.
Desperadodajka, 09.11.2021 ob 15:43
Nekaterim še po tridesetih letih ni jasno, da nismo več v socializmu, ampak v tržnem kapitalizmu. Farmacija je privat biznis in ne socialna ustanova. Ko vi prodajate ali oddajate stanovanja, vas tudi nič ne briga, kdo si lahko privošči. Če vam kaj ne paše, odprite svoje lekarne, ki bodo cenejše.
Bravo za totalno brco mimo, Južna.
Leeleenrpr, 09.11.2021 ob 15:31
Mene to tudi moti. Pridem v lekarno, boli ne grlo. Farmacevtka mi da eno stvar na pult, ona je izbrala, katero.
Če se jo lotim zasliševat kot policaj, si bom mogoče izborila, da mi ponudi še kakšno alternativo in celo predstavi razlike.
Pridem in recem, da me boli grlo, bolj zgoraj, bolj spodaj, bolj boli ali bolj pece, suho, ni suho, skratka opisem, kako se pocuti moje grlo, ne bos cerjela, obicajno mi ponudijo dva produkta, vprasam v cem je razlika glede ucinka in potem se za ceno in se na koncu odlocim, katerega bom vzela.
Tako delam jaz, 09.11.2021 ob 16:21
Pridem in recem, da me boli grlo, bolj zgoraj, bolj spodaj, bolj boli ali bolj pece, suho, ni suho, skratka opisem, kako se pocuti moje grlo, ne bos cerjela, obicajno mi ponudijo dva produkta, vprasam v cem je razlika glede ucinka in potem se za ceno in se na koncu odlocim, katerega bom vzela.
Točno tko prideš tja poveš kakšne težave maš in ti ponudijo določene produkte še čisto v vsaki lekarni so povedal ceno in ja če so bili za težavo na voljo 3 izdelki sem se velikokrat odločila glede na ceno kateri gre z mano….
Ne mormo nekako pričakovati, da bodo lekarne sampostrežne in se bomo šetal okoli kot v navadni trgovini in ja marsikje so cene napisane pod izdelkom tako da od daleč vidiš ceno npr. septolet.
Tudi meni so še vedno ponudili več zdravil za eno težavo. In tudi vedno so mi prijazno povedali, če je kakšna razlika in tudi glede cene sem vedno dobila informacijo, preden sem kupila. Hja, vprašat je treba, ni druge. Saj tudi farmacevtke vejo, da je drago.
Kar se pa mamc in atetov tiče … mislim, da starost ni izgovor, da ne bi nekdo vprašal za ceno. Je pa res, da njim se ne zdi s tem ukvarjat ali pa jim je celo nerodno vprašat, da ne bo kdo mislil, da nimajo denarja, pa čeprav komaj gurajo skozi mesec.
Forum je zaprt za komentiranje.