Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ptic me napada

ptic me napada

zdravo. rad bi povedal da me napada moja papiga in nevem zakaj. prosim pomagajtew. ne zmorem vec. kaj naj naredim. ali imate vi podobne izkusnje. zraven tega se ptic samo goni in izsiljuje da gre ven iz kletke.

Kupi samičko 😉

Ja, dejansko. Kolikor vem, so papige zelo rade v parih.

Trga se mi srce, ko to berem! S kakšno pravico si ti neko letečo žival prisilil v kletko in ji preprečil njeno naravno gibanje, ki ga nujno, nujno, potrebuje za svoje zdravo telo in duha, ki je njeni sorti živali lastno !!! Kaj če bi tebe zvezali v en položaj za vsa leta tvojega živlenja in bi se smel samo tu in tam nekaj pomigat. Zmešalo se ti je! Jasno, da moraš ptiča ven spustit, da s naleta in naskače vsak dan in večkrat na dan!

S papigo se je treba veliko ukvarjat. Mogoče si veliko zdoma, pa potem, ko končno prideš, čisto ponori. To napadanje je lahko znak naklonjenosti, želje po igri. Probaj se z njo najprej pomirjujoče pogovarjati, ji kaj peti, govoriti, vsaj pol ure naenkrat, da se te malo navadi. Imejta svoje skupne urice. Lahko jo potem, ko je zelo sproščena, poskusiš čohat pod glavo, ali med perutmi. V tem ponavadi zelo uživajo. Naš maček tudi rad “napada”, ko je zdolgočasen. Ampak s tem samo kliče po pozornosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close