Pojem preveč OH-jev
Ko sem si zapisovala cel mesec, kaj pojem, sem ugotovila, da pojem absolutno preveč OH-jev. Za malico v službi kruh + dodatki, ko pridem domov riž ali makaroni ali krompir ali testenine in dodatki.
Naj povem, da sicer zdravo jem; izogibam se predelanim mesninam, prekajenemu, fast fooda sploh ne jem, sladkarij tudi ne (razne nutele in ostalo me ne zanima), ne pijem gaziranega cukra, vsak dan pojem dosti zelenjave in maksimum 3 kose sadja (2 jabolki, 1 mandarina, nekaj takega).
Gledala sem, s čim bi lahko nadomestila kruh, pa ima v bistvu vse še več dodatkov kot kruh 🙁 recimo wasa krekerji, ti imajo celo več kalorij, riževi krekerji pa itak niso zdravi…
Občasno si naredim grški jogurt z ovsenimi, chio in jabolkom, ali pa kvinojo in zelenjavo, tako da malo razbijem vse skupaj, obožujem pa tudi ribe z zelenjavo (riomare insalatisime, delamaris skuše z zelenjavo,..)..
Poanta je, da bi rada izgubila 5 kg, kar pa s toliko OH-ji ne bo šlo. Sicer se tudi gibam (hodim navkreber eno uro v hrib 3x tedensko), ne jem pozno zvečer (nekje vsaj 4 ure pred spanjem nazadnje jem).
Pijem izključno vodo, čaje brez sladkorja in črno kavo brez vsega.
Prosim, če mi pomagate še s kakšnimi idejami kako bi lahko nadomestila OH-je, brez da bi bil prevelik šok za telo.
Hvala in lep dan 🙂
Mila Jera
mah, povečaj vnos zelenjave na račun zmanjšanih škrobnatih živil.
za malico imej manjši kos črnega kruha pa dodaj dva kosa zelenjave (paprika, kumare, ipd)
namesto navadnega riža naredi zelenjavno rižoto, ali polovico porcije riža zamenjaj z brokolijem, brstičnim ohrovtom… količinsko poješ enako, vendar imaš obrok, po katerem boš bolj dolgo sita.
Forum je zaprt za komentiranje.