Javna tribuna: Kako prepoznati težave s prostato
Tokratno javno tribuno bomo posvetili moškemu zdravju in prostati. Včasih je še tabu tema, zato naj tokrat korajža velja. Kako lahko težave uspešno odpravljamo z zdravilom Prostasan, koliko časa, sočasno z drugimi zdravili ali ne, ima vpliv na PSA itd., so lahko številna vprašanja tokratne javne tribune.
Gost in vaš sogovornik bo Robert Terčelj, ki z ekipo Farmedice podpira uporabo zdravil rastlinskega izvora, fitoterapijo. Pridružite se nam v sredo, 10.11. ob 10. uri, na forumu Starševski čvek.
Uredništvo Med.Over.Net
Mož trdi, da so njegovi nočni sprehodi posledica popite vode oz. da je malce popihalo po njem. Ker je to, da me zbuja sredi noči zelo moteče (verjetno tudi zanj), prosim za nasvet, kako to rešiti. Predlagala sem mu že obisk pri urologu, pa o tem noče niti slišati, saj naj bi bilo z njim vse v redu in naj grem k zdravniku jaz, če ne morem spati. Hvala!
G. Terčelj,
na pregledu pred 3 leti so mi potrdili rahlo povečano prostato, Prostasan poznam in ga jemljem, na rednih pregledih ugotavljajo izboljšanje oziroma stanje v mirovanju. Zdaj pa me zanima, v tem času sem prešel na vegansko prehrano, mi zelo ustreza, zato sem tudi prenehal z vsemi dodatki, ki niso primerni za vegane. Ali lahko uživam prostasan?
NiNočka, 09.11.2021 ob 21:25
Mož trdi, da so njegovi nočni sprehodi posledica popite vode oz. da je malce popihalo po njem. Ker je to, da me zbuja sredi noči zelo moteče (verjetno tudi zanj), prosim za nasvet, kako to rešiti. Predlagala sem mu že obisk pri urologu, pa o tem noče niti slišati, saj naj bi bilo z njim vse v redu in naj grem k zdravniku jaz, če ne morem spati. Hvala!
Spoštovani,
Težava, ki jo opisujete je kar pogosta. Moški teh prvih znakov ne zaznamo tako moteče, da bi obiskali zdravnika. Tu priporočam vztrajnost. Povejte, da gre pri takih težavah lahko tudi za rakave spremembe, kjer pa je odlašanje ukrepanja lahko zelo problematično. V pomoč morda tudi tale povezava na pogovor s prof.dr.Tršinarjem, ki opisuje težave s prostato in odgovarja, da nočno uriniranje ni normalno.
Če boste to povedali na način, da vas zanj skrbi, bi morda znalo naleteti na posluh.
https://www.avogel.si/zdravje-o-prostati/povecana-prostata/pogovor-s-prof-dr-trsinarjem/
Uspešen pogovor vam želim,
Robert Terčelj
enosplošno, 10.11.2021 ob 08:24
Kakšno vlogo točno ima prostata?
POzdravljeni,
Prostata je moška spolna žleza, ki predvsem zagotavlja dovolj tekočine za ejakulat (izliv semenske tekočine), s tem igra pomembno vlogo pri plodnosti moškega. Nahaja se pod sečnim mehurjem, zato jo včasih imenujemo tudi podmehurnica. Z leti se povečuje, včasih tudi vname, moškim pa največkrat povzroča težave z uriniranjem. Simptomi nenevarno povečane prostate so nadvse podobni simptomom, ki so posledica rakavih sprememb, zato je ko se moški prvič sreča z njimi zelo priporočljiv obisk pri osebnem zdravniku. Kasneje nas ta običajno naroča na periodične kontrole in spremlja stanje, kar je zelo pomembno dejanje preventive.
lep pozdrav,
Robert Terčelj
PavelM, 10.11.2021 ob 08:36
G. Terčelj,
na pregledu pred 3 leti so mi potrdili rahlo povečano prostato, Prostasan poznam in ga jemljem, na rednih pregledih ugotavljajo izboljšanje oziroma stanje v mirovanju. Zdaj pa me zanima, v tem času sem prešel na vegansko prehrano, mi zelo ustreza, zato sem tudi prenehal z vsemi dodatki, ki niso primerni za vegane. Ali lahko uživam prostasan?
Pozdravljeni,
učinkovine Prostasana so rastlinskega izvora, izjema je sam ovoj kapsule, ki je živalskega. Ker je odmerek le 1 kapsula dnevno, tu kot vegan ne boste porušili nobenega ravnovesja. Sem vesel, da vam Prostasan pomaga. Iz kliničnih raziskav smo lepo videli, da je jemanje 12 mesecev še dodatneje izboljšalo rezultate v primerjavi z uporabo npr. 6 mesecev.
Vse dobro vam želim,
Robert Terčelj
Mateja M, 10.11.2021 ob 09:14
Pozdravljeni!
Ali je že vsako uhajanje urina znak za alarm?
Pozdravljeni,
pri težavah s povečano prostato uhajanje urina ni običajen pojav, zato bi svetoval, da predvsem ugotovite vzrok slabše sposobnosti zadrževanja urina. Povečana prostata povzroča ravno obratne sitnosti – težje uriniranje, slaboten oz. prekinjajoč curek, kapljanje po opravljeni mali potrebi ipd. Vse to so simptomi, ki jih pomembno olajša naravno zdravilo Prostasan. Občasna inkontinenca ima lahko več vzrokov, pogovorite se z zdravnikom, da odkrijeta kaj jo povzroča.
lep pozdrav,
Robert Terčelj
preventiva56, 10.11.2021 ob 09:15
Pozdravljeni, mene pa zanima če se to zdravilo Prostasan lahko jemlje že prej, kot preventivo? Hvala
Pozdravljeni,
Prostasan je smiselno jemati tudi preventivno, ko se pričnejo pojavljati prve težave. S tem lahko pomembno vplivate ne le na njihovo umiritev, temveč tudi na potek njihovega napredovanja, saj se težave s prostato skozi čas stopnjujejo. Nekaj dodatnih informacij boste lahko prebrali tudi na:
https://www.avogel.si/prostata/prostata-test.php
Če izpolnete ta test, boste dobili neko osnovno oceno o stanju.
lep pozdrav,
Robert Terčelj
kako naj, 10.11.2021 ob 09:18
Pozdravljeni,
jaz bi vas pa kar konkretno vprašal..za ženske se veliko govori o samopregledovanju prsi. kako naj moški vemo, se zavedamo, smo osvečeni in kaj lahko naredimo, da bo naša prostata kar se da dolgo v dobrem stanju?
Pozdravljeni,
zelo pozdravljam taka vprašanja, so odraz, da smo počasi že bolj v fazi zrelega zavedanja o preventivnih ukrepih in predvsem odgovornosti samih zase. Tokrat ne bom o Prostasanu, temveč predvsem o hrani, kjer bi izpostavil tri dobre članke:
https://www.avogel.si/zdravje-o-prostati/povecana-prostata/s-prehrano-do-zdrave-prostate/
https://www.avogel.si/prostata/ohranimo_zdravo_prostato_s_pravo_izbiro_hrane.php
https://www.avogel.si/prostata/odlicni_rezultati_o_zivljenjskem_slogu_moskih.php
Pri samem uriniranju je zelo priporočljivo, da docela izpraznete mehur in si za to vzamete čas. Bodite pozorni na prve spremembe pri uriniranju. Običajno se začnejo z nočno malo potrebo, ki za moške ni običajna, z izjemo, če ste v večernih urah spili več tekočine, še posebej npr. piva. Skratka, samoopazovanje je pomembno.
želim vam zdravih dni,
Robert Terčelj
Tema je zaprta za komentiranje.