Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pcr testiranje

pcr testiranje

Kje se to izvaja? En dan akoraj 10.000 testiranih, včaraj samo okrog 6000. Ni mi jasno. Hitri testi se ne štejejo v to, je bilo že večkrat rečeno.  10.000 je veliko za 2 mio narod. Pa še otrok do 12. leta se načelno ne testira, pa cepljeni he. Zna kdo razložit?

Odgovor na objavo uporabnika
kje množično testiranje, 07.11.2021 ob 11:26

Kje se to izvaja? En dan akoraj 10.000 testiranih, včaraj samo okrog 6000. Ni mi jasno. Hitri testi se ne štejejo v to, je bilo že večkrat rečeno.  10.000 je veliko za 2 mio narod. Pa še otrok do 12. leta se načelno ne testira, pa cepljeni he. Zna kdo razložit?

Bolj me zanima, kje cez vikend sploh opravljajo PCR teste? Ker ce dobis znake v soboto zvecer, dohtarja, ki te bo napotil na test v ZD ni do ponedeljka v sluzbi?

Predvidevam, da gres na NMP in te potem oni napotijo, ampak kam?

Dobro poznam, 07.11.2021 ob 11:56

Bolj me zanima, kje cez vikend sploh opravljajo PCR teste? Ker ce dobis znake v soboto zvecer, dohtarja, ki te bo napotil na test v ZD ni do ponedeljka v sluzbi?

Predvidevam, da gres na NMP in te potem oni napotijo, ampak kam?

Ni nikogar iz zdravstva tukaj.? Da nam razloži skrivnost teh visokih številk.

To tudi mene zanima. 31.10 in 1.11. sta bila praznika. Kje so naredili vse te PCR teste?

Razumem da stestirajo za sprejem v bolnišnico, ampak a je tega res toliko na praznike?

Ti, ki so testirani v soboto, nedeljo, so napoteni že prej med tednom. Moj brat je bil napoten v četrtek za soboto. Ni lih znanost ane.

Cepljene SE testira. Zakaj sirite neresnico? Idi na eno obvzemno mesto in stej. V Mariboru ne prides na vrsto v dnevu, dveh.

Eh…

.https://www.youtube.com/watch?v=tY8B0uQpwZs

NaJ, 07.11.2021 ob 13:41

Cepljene SE testira. Zakaj sirite neresnico? Idi na eno obvzemno mesto in stej. V Mariboru ne prides na vrsto v dnevu, dveh.

Kar se objavi, so le razultati PCR testov, ne tudi hitrih. Če bi upoštevali še hitre, bi jih verjetno bilo na dan kar nekaj čez 10 tisoč (hitrih je narejenih res veliko), a bi bil razultat okuženosti neprimerno boljši. Pri hitrih testih je zanemarljivo število pozitivnih (tja hodijo zdravi ljudje zaradi birokracije ). Kako je potem 10 tisoč testiranih na dan, če je to le PCR? Nima veze, če si dva dneva prej naročen;)).  Kaj na to odgovarjajo Beovič, Logar,Krek in ostali?

Metelkova izvaja cepljenje in testiranje !!!!

to kar se objavi, 07.11.2021 ob 13:55

Kar se objavi, so le razultati PCR testov, ne tudi hitrih. Če bi upoštevali še hitre, bi jih verjetno bilo na dan kar nekaj čez 10 tisoč (hitrih je narejenih res veliko), a bi bil razultat okuženosti neprimerno boljši. Pri hitrih testih je zanemarljivo število pozitivnih (tja hodijo zdravi ljudje zaradi birokracije ). Kako je potem 10 tisoč testiranih na dan, če je to le PCR? Nima veze, če si dva dneva prej naročen;)).  Kaj na to odgovarjajo Beovič, Logar,Krek in ostali?

Tudi meni se zdi, da so te številke malo prirejene. Po logiki ne moreš na dan testirat deset tisoč ljudi. Otrok do 12 se ne testira, cepljenih tudi ne ( teh je 54%). Da bi potem pri 700-800 tisočih testirali vsak dan deset tisoč?  Ne gre.

meni se tudi zdi, 07.11.2021 ob 14:17

Tudi meni se zdi, da so te številke malo prirejene. Po logiki ne moreš na dan testirat deset tisoč ljudi. Otrok do 12 se ne testira, cepljenih tudi ne ( teh je 54%). Da bi potem pri 700-800 tisočih testirali vsak dan deset tisoč?  Ne gre.

Mož ni cepljen, prav tako ne 3-je najstniki.

Ker zdaj velja HAT samo 48 h, hodi mož na testiranje 3-krat na teden, včasih tudi 4-krat, če potrebuje PCT v nedeljo.

Študentka se prav tako testira 3-krat tedensko oz. 4-krat, saj sicer ne more uporabljati javnega prometa, ne more niti v nedeljo z vlakom v Lj, če se testira v petek.

17-letna hči se prav tako testira vsaj 2-krat na teden.

Najmlajši sin v povprečju 1-krat na teden.

Torej ima v 1 tednu samo naša družina 11 testov, oz. več kot 1 test na dan.

10.000 ljudi verjetno potrebuje HAT zaradi obiska zdravnika, zobozdravnika, bencinskega servisa, javnega prevoza, banke, ker grejo v trgovino,…. kamorkoli.

10000 HAT na dan glede na to, da brez PCT ne moreš praktično nikamor in glede na to, da je cepljenih samo pol Slovencev, zelo malo!

Ma prirejeno vse skupaj.. kar zdrav mozak jasno in glasno ve.. ostali pa mislijo da je na vsakem vogalu testna točka in kilometrske vrste, tudi za nedeljo in praznike in ven pride ta namišljna številka. nekajkrat spotencirana

Ali se gre zdaj srednješolec ali študent testirat brezplačno?

seveda gre, 07.11.2021 ob 15:33

Mož ni cepljen, prav tako ne 3-je najstniki.

Ker zdaj velja HAT samo 48 h, hodi mož na testiranje 3-krat na teden, včasih tudi 4-krat, če potrebuje PCT v nedeljo.

Študentka se prav tako testira 3-krat tedensko oz. 4-krat, saj sicer ne more uporabljati javnega prometa, ne more niti v nedeljo z vlakom v Lj, če se testira v petek.

17-letna hči se prav tako testira vsaj 2-krat na teden.

Najmlajši sin v povprečju 1-krat na teden.

Torej ima v 1 tednu samo naša družina 11 testov, oz. več kot 1 test na dan.

10.000 ljudi verjetno potrebuje HAT zaradi obiska zdravnika, zobozdravnika, bencinskega servisa, javnega prevoza, banke, ker grejo v trgovino,…. kamorkoli.

10000 HAT na dan glede na to, da brez PCT ne moreš praktično nikamor in glede na to, da je cepljenih samo pol Slovencev, zelo malo!

zate draga – govori se o izvajanju pcr testov in ne hitrih testov… to kar ti pišeš ,da se vaši testirajo so hitri testi in ne pcr testi

Tukaj je govor o pcr testiranju. To testiranje oz. rezultate tega vidimo vsak dan pri poročilih. Hat ne gre sem noter.

Tudi moja hči je v petek zbolela. Osnovnošolka. Na pcr gre v ponedeljek, ker med vikendom ne dela laboratorij. Dela samo za tiste, ki jih naredijo v bolnici. Tako so nam rekli. Zato tudi menini jasno od kje te številke.

Dragi moji, a vam povem skrivnost? Vsi ti, ki testirajo popoldan, ob sobotah, nedeljah, med tednom… sploh kadarkoli, SO POSEBEJ PLAČANI. To so izvajalci iz določenih zasebnih zdravstvenih zavodov, ki se jih plača, gre za tržno nišo, ne za javno zdravstveno delo. Zasebni zavodi nakupijo toliko in toliko hitrih testov po 1,5€, prodajo jih državi za 7€ (po novem) in potem testirajo na veliko. Vsepovsod. Saj to ne testirajo javni zdravstveni domovi v sklopu svoje javne službe, no….

Ehhh, naivneži….

seveda so posebej plačani, to eni zdravstveni zavodi, tudi javni, služijo še pa še. PCR testiranja se vršijo po vsej sloveniji, delajo tako javni zavodi kot zasebni, seveda za dodaten keš. In če gre za dodaten denar, ni noben problem zagotoviti dovolj kadra.

džizs no, 07.11.2021 ob 16:48

Dragi moji, a vam povem skrivnost? Vsi ti, ki testirajo popoldan, ob sobotah, nedeljah, med tednom… sploh kadarkoli, SO POSEBEJ PLAČANI. To so izvajalci iz določenih zasebnih zdravstvenih zavodov, ki se jih plača, gre za tržno nišo, ne za javno zdravstveno delo. Zasebni zavodi nakupijo toliko in toliko hitrih testov po 1,5€, prodajo jih državi za 7€ (po novem) in potem testirajo na veliko. Vsepovsod. Saj to ne testirajo javni zdravstveni domovi v sklopu svoje javne službe, no….

Ehhh, naivneži….

Že ves čas se govori o PCR  testih!!  Preberi.

seveda296, 07.11.2021 ob 17:04

seveda so posebej plačani, to eni zdravstveni zavodi, tudi javni, služijo še pa še. PCR testiranja se vršijo po vsej sloveniji, delajo tako javni zavodi kot zasebni, seveda za dodaten keš. In če gre za dodaten denar, ni noben problem zagotoviti dovolj kadra.

Kader je eno, testiranci so drugo. Kje dobijo 10.000 ljudi dnevno ( testirancev), ali pa 5.000 (že to je veliko) ?

Pri nas imamo zasebni center, ki vsak dan izvaja testiranja. Ampak čez vikend ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close