Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 1 meter od meje hiša

1 meter od meje hiša

Po starših sem dedovala hišo, ki jo obnavljam. Stoji 10 m od meje s sosedom. Ta isti sosed je gradil svojo hišo 1 m od meje, naporen, težaven, kregal bi se za nič, konflikten z vsemi sosedi blizu in daleč. Moti ga dobesedno vse, od luči na moji terasi, do vrta, ki ga imam 20 m stran, moj avto na mojem dvorišču itd…

Nisem prepričana, ali je pridobil soglasje mojih staršev za gradnjo tako blizu meje, ali ne… Ali lahko ugovarjam zoper njegovo gradnjo, morda ve kdo

lp

Ja kaj bi rada? Da hišo poruši, ali kaj? Zdaj nimaš kaj storiti. Verjetno so mu tvoji starši dali soglasje, da lahko zida samo 1 meter od meje. Če ima vse “papirje” za gradnjo, je moral imeti soglasje tvojih staršev…. Tudi če slučajno nima soglasja ne moreš nič…. Hiša bo tam ostala kjer je zdaj…

Dejansko gre za prizidek k hiši, katerega so dogradili kasneje. Zavoljo ljubega miru jim nihče ni ugovarjal, omenjeni prizidek je v pritličju delavnica, v zgornjem nadstropju mansarda z oknom na moje dvorišče. In temu sosedu ni všeč, da nas vidi skozi okno. Torej… kaj bi pa vi storili na mojem mestu… Že tako smo terorizirani iz njegove strani, skoraj obrniti se ne smem pred hišo, vse ga moti, za vsako stvar se dere, obreguje, grdo gleda, plevel meče čez plot, obrekuje itd… Ja, greni mi življenje, pa nisem edina. In ja, razmišljam o tem, če nima soglasja, naj odstrani prizidek, pa me ne bo gledal iz okna na dvorišče… vem, da je nesramno. Ampak  ali niso dobri medsosedski odnosi dvosmerna cesta, se sprašujem…!

poslal bi ga u božjomater. Če ne mara sosedov gledat, kakšen idiot mora bit da gre zidat tako blizu.

In ti bi zdaj reševala problem s teženjem in iskanjem dokazil o soglasju tvojih staršev?

Sploh ne razumem, kaj bi rada.  Če njega moti tvoje dvorišče in luč na vaši terasi, to ni tvoj problem.  Jaz se v to sploh ne bi spuščala.

Mah, jaz bi postavila visoko ograjo na mejo, magari zicnato in cez zico platno, da nima vec kaj videt na moje dvorisce, pa naj se razburja, kolikor ga je volja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close