Brainwashing Koronavirus – ali ste opazili?
Koronavirus se je tako zakoreninil v nas, da si ne predstavljamo več dneva brez njega. Na vsakem druženju, team-buildingu, pijački, doma, v naravi, kjerkoli se ljudje družijo, vsaj par besed nanese na temo koronavirus.
Si predstavljate, da bi bili vsi brez maske v trgovini? Bi se počutili nelogodno? Najbrž bi se, in to je namen brainwashinga.
Tako kot je namen brainwashinga biti priden, se šolati, dokončati faks, da boš potem lahko delal za mezdo 8 ur na dan. Zelo podobno.
Če človek danes ne dela, je lenuh, slabič, ničvrednež. Podobno je z maskami. Če je nekdo brez maske v trgovine, ga vsi debelo gledajo. Pa ste se kdaj vprašali, da niste le brainwashani? Ljudje delamo po principu tega, kar nam vbijajo v glavo skozi čas.
Zal temu ne uides, pa ce se trudis kolikor hoces.
Nekaj let nazaj sem bila na Japonskemv zimskem casu, veliko ljudi je nosilo maske, otroci vsi v maskah, od najmanjsih naprej. Mi smo seveda debelo gledali in nam je bilo cudno, no, zgrazali se nismo, smo to sprejeli kot njihovo odlocitev in njihov nacin zivljenja.
Letos poleti sem bila v tujini, nikjer nobene maske v trgovini, na sploh si redko kje videl koga z masko, pa mi je bilo spet cudno sem pozrebovala nekaj dni, da sem se navadila hodit okoli brez maske, no, ko sem prisla nazaj, mi pa spet ni bilo jasno, da moram dat masko gor v trgovini.
Vsak od nas lahko razmislja drugace kot nam narekujejo medijski svet propagande in druzbeni normativi, a ce si se toliko preprican v svoj prav, ki je drugacen, te vseeno nekje nekaj od tega ujame, ne mores se popolnoma izolirati pred tem, ce vsaj malo sodelujes v druzbi in okolici v kateri zivis.
brainwashing deluje, 01.11.2021 ob 14:09
Koronavirus se je tako zakoreninil v nas, da si ne predstavljamo več dneva brez njega. Na vsakem druženju, team-buildingu, pijački, doma, v naravi, kjerkoli se ljudje družijo, vsaj par besed nanese na temo koronavirus.
Si predstavljate, da bi bili vsi brez maske v trgovini? Bi se počutili nelogodno? Najbrž bi se, in to je namen brainwashinga.
Tako kot je namen brainwashinga biti priden, se šolati, dokončati faks, da boš potem lahko delal za mezdo 8 ur na dan. Zelo podobno.
Če človek danes ne dela, je lenuh, slabič, ničvrednež. Podobno je z maskami. Če je nekdo brez maske v trgovine, ga vsi debelo gledajo. Pa ste se kdaj vprašali, da niste le brainwashani? Ljudje delamo po principu tega, kar nam vbijajo v glavo skozi čas.
Moje mnenje je samo moje mnenje. Kot je tvoje mnenje samo tvoje mnenje. A si intervjuval vsakega posameznika, ki je v trgovini z masko, zakaj nosi masko? Si naredil raziskavo? Ker na eno vprašanje lahko dobiš različne odgovore. In pazi, to ne pomeni, da je samo en odgovor pravilen in so drugi odgovori napačni. To pomeni, da je lahko vsak odgovor pravilen.
Forum je zaprt za komentiranje.