Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zakaj me čisto vsaka ženska duši

Zakaj me čisto vsaka ženska duši

Se prijavim na spoznavni portal in grem z nekaj ženskami na pijačo, sprehod. Tiste, s katerimi se ne zaštekam in jaz njo ali pa ona mene odbije, mi niso problematične. V življenju je tako najlažje stvari metati v koš in ignorirati probleme. Večji problem vidim v tem, da s tistimi, s katerimi se druženje nadaljuje, čutim, kot bi me to nekaj-urno druženje “dušilo”. Zelo neprijeten občutek, kot bi nekdo ali nekaj pilo energijo iz mene. Preprosto sem tako navajen samskosti in samote, da se vprašam, zakaj sploh še vztrajam v ideji neke veze. Ima še kdo take občutke pri spoznavanju nasprotnega spola?

Jah, ni druge, kakor da ostanes sam.

Bistvo oartnerja je v tem, da si dejansko zelis biti z njim, da ti je z njim lepo in da se dobro pocutis.

Kandidatkam že vnaprej preprosto povej, da te zanima samo seks. Problem rešen.

Odgovor na objavo uporabnika
ostani sam, 01.11.2021 ob 09:04

Jah, ni druge, kakor da ostanes sam.

Bistvo oartnerja je v tem, da si dejansko zelis biti z njim, da ti je z njim lepo in da se dobro pocutis.

Avtor 》ostani sam《

Odličen odgovor, se podpišem

Ti si v bistvu potreben samo intimnosti, neke zaveze pa ne. Zato ti predlagam, da v zacetku dobivanja, vrzes karte na mizo, poves, da nisi za resno zvezo, ampak tako malo za krajsanje casa. Je pa jeba, ker bo na to pristala 1 od 20 zensk. Good look in igraj fer play.

Težko reči, kaj te duši. Je srečanje preveč intenzivno in rabiš več lahkotnosti? Vpelji to. Se preveč naprezaš, preveč govoriš o sebi? Zastavi ji kakšno vprašanje in poslušaj zares. Hočeš napraviti vtis in se delaš, kar nisi? Bodi, kar si, sicer boš očital, da te ne sprejme takega, kot si. Tvoj imidž, tvoja odgovornost.

Odgovor na objavo uporabnika
Osebna svoboda, 01.11.2021 ob 09:00

Se prijavim na spoznavni portal in grem z nekaj ženskami na pijačo, sprehod. Tiste, s katerimi se ne zaštekam in jaz njo ali pa ona mene odbije, mi niso problematične. V življenju je tako najlažje stvari metati v koš in ignorirati probleme. Večji problem vidim v tem, da s tistimi, s katerimi se druženje nadaljuje, čutim, kot bi me to nekaj-urno druženje “dušilo”. Zelo neprijeten občutek, kot bi nekdo ali nekaj pilo energijo iz mene. Preprosto sem tako navajen samskosti in samote, da se vprašam, zakaj sploh še vztrajam v ideji neke veze. Ima še kdo take občutke pri spoznavanju nasprotnega spola?

morda še ne veš da so ti všeč moški, pojdi z enim na sprehod, morda te ne bo dušil.

Preberi si malo o shizoidni osebnostni motnji. Lahko, da izhaja iz otroštva in te v bistvu dušijo tisti odnosi kjer bi lahko bilo kej več. Najbolj se počutiš v površnih odnosih kjer se čustveno ne vpletaš.

Jaz sem ženska in imam podoben problem.

Moški imajo navadno problem, ker mislijo, da je kar vnaprej vsaka ženska lovka na njihov denar, premoženje. Jaz imam problem, da problem, da omenim 3 ali 4 x otroke. Pa potem že pride do mentalnih blokad. Pa oba iščeva neko povezavo in stik, samo se mi zdi, da govoriva vsak svoj jezik. Govorim o ločenih ljudeh 45+. Se prehitro ustrašimo, umaknemo…izhajamo pač iz svojih izkušenj.

Pa prekmalu potrebe drugih interpretiramo kot dušenje. Smo prestari, da bi se prilgajali. Imamo svoje življenje, imeli nekoga občasno za družbo, ko nam je glih dolgčas. Za seks, ko smo pri volji. Da nam zadovolji socialne, čustvene potrebe. Pa ne glih kaj dosti vlagali v to, da bi mi kaj dosti energije vložili v to, da bi mi spoznali potrebe potrebe one druge osebe. Če ima neke svoje potrebe, nas to že duši.

Ob tem pa vseeno skoz nekaj išcemo, si želimo, pa tega kar ni in ni…

Jaz sem ta svoj vzorec že spoznala in ozavestila. Je že korak naprej in

Če potrebuješ globjo povezavo s človekom in te plehki odnosi izčrpajo si morda introvertirane narave. Ali pa imaš raje plitve odnose in te globoki odnosi motijo, potem verjetno iščeš samo neko razvedrilo. Morda te motijo odnosi nasploh? Kaj si želiš in iščeš pri partnerki?

Seveda imamo. V takih primerih se posluša svoje občutke. Če se jih ne, se čez nekaj časa druženja oz potem zveze izkaže, zakaj takšni občutki, pa se pol križaš, zakaj jih nisi. Sforsirati se odnosa ne da…verjetno hočeš na vsak način najti žensko, ker si na primer že dolg sam ali v primernih letih za družino ali pač nek drug razlog. Smo pa tudi različni, eni rabimo več časa zase in samoto, da si povrnemo energijo in nas preveč druženja izčrpa.

Točno vem kako se počutiš, vendar pri meni je tak občutek kadar se družim s znanci, “prijatelji” , vendar čutim, da to ni to. Jaz si že leta želim iskreno prijateljstvo, takšno, da si lahko človek tak kot si iskreno zaupaš, a ugotavljam, da tega ni več. Neko pretvarjanje, igranje in pogovor o vremenu mene utruja in pije energijo.

Duši te strah, ki se je vate vselil tekom odraščanja. Pošeraufaj po sebi, globoko, da prideš do resnice, zakaj je temu tako.

Zato ker so ta spoznavanja prejo portalov prehitra in ni naravnega poteka dogodkov. Tudi če ti je ženska všeč, obstaja med vama pričakovanje, da bosta šla v zvezo. Tega pri normalnih spoznavanjih ni – tam obstaja nek misterij, nek ‘kaj pa če?’, neka odprtost, ne veš, kaj bo ali sploh kaj bo, ko nekoga nekje naključno srečuješ ali prijateljuješ…in tako ima tvoj sistem čas, da se počasi navaja na drugega človeka. Portali, katerih namen je skok v zvezo, so pa dejansko prisiljeni in nenaravni in jasno da nek razvit človel čuti, da je vse skupaj pritisk. Ženska, ki bi ti bila v naravnih okoliščinah všeč, ti tu postane breme. Jasno. V normalnem poteku bi jo morda srečal pri kakih prijateljih, potem še tu in tam, vmes ful fantaziral o njej in se veselil vsakega naključnega trenutka z njo. Ljubezen namreč potrebuje prostor in svobodo, da se razvije. Sedaj imate pa vse načrtno in tudi če rečeta, da ‘bosta šla počasi’, se ve, kam pes taco moli. Novodobni odnosi, sploh preko teh aplikacij in spleta, so strup za dušo, preprosto.

In zakaj vztrajaš, kaj je tisto kar te sploh žene na portale?

Vsi ljudje si želijo svobodo. Vendar pa nas družbena pravila vodijo v smer vezanosti. Občutij, ki jih imaš, ne boš spremenil, čez leta pa ti bo verjetno manj mar in zato bo tudi občutek nelagodja manjši.

Verjetno greš z njimi ven s težkim srce zaradi kamuflaže, v bistvu pa si neizživeti neuslišani gej. Velik je tega. Ne sekiri se. Pojdi raje potem na moške portale, če to sploh obstaja ?

Zivjo,

Sama sem oseba, ki jo druzenje izcrpava, nekako mi zadostuje kaksna kava tukaj pa tam drugace pa definitivno nisem “social butterfly”. Sem tudi sama obupala nad zvezo, a sem spoznala nekoga, ki se tako stika z mano, da me niti ne moti. To, da si samotar se ne pomeni,da ne mores ljubiti. Ce ti ni do sprehodov l,kavic in neomejenega klepetanja pac tega ne pocni –vse pride ob svojem casu.

Lep pozdrav

sudoku online Thanks for your helpful information. I have been struggling to find many questions about this issue. I will follow you! 

Pomojem ti rabis kaksnega psihiatra.

Ni to. Avtor ostani sam. Jaz sem ista, samostojna, zaposlena s svojimi nepremičninami-rada sem sama. In če me moški duši, pomeni, da on ni to to, oseba. Čakam na pravega, da bo fraj, imam dodelano kdo bi to naj bil-nekdo od katerega ne pričakujem nič. Ne otrok, svobodne vezo, nobenega presinga….in ko boš našel ta pravo, te le ta ne bo dušila. Nekatere v prvem dnevu vse povedo kaj vse bi imele-torej otroci-veza, delo, denar. okovje.

Imam kolega tvojega razmišljanja, zaletel se je in se zdaj po enem letu rešuje iz primeža nje in njenega očeta. S tem, da mu še stanje ni na roko Corona omejitve, pa 24 ur zaprt prostor….Po dveh mesecih je povedala, da želi dva otroka, da gradita na njeni zemlji, se pravi se mu je sprava fajn zdelo, dokler ni bilo prve Covid omejitve….

Lahko ti povem, da morda se nisi razcistil nekaterih zadev iz svoje preteklosti. Skoda je, da zapravljas cas zenskam in jih zavajas v smeri, da nekoc pa bo nekaj iz tega. Verjetno ne zelis biti sam oz. osamljen, zato si isces taksno povrsno druzbo. Poglej v svoje zivljenje -morda je kje oseba s katero si rad prezivljal cas…

Kaj te duši? Če ne moreš dejtat, jim povej, da bi rad imel navadno prijateljico pa da bi šel sam mal na kavo. Kaj bi te moralo sploh dušiti? Ne štekam sploh.

Potem pač bodi sam. Ne vem zakaj bi mogla trpet nedolžna oseba nič kriva, ker si ti navajen “samote”.

Duši nas to, kar nam je odveč. Zakaj si nalagati nekaj, kar nam ne odgovarja? To se dogaja takrat, ko nismo iskreni do sebe in drugih. Stvari lahko funcionirajo dobro takrat, ko smo iskreni. Iskreno ne pomeni brutalno direkten. Na spoštljiv način predstaviš svoje misli in pričakovanja. Vendar moraš najprej pri sebi razčistiti kaj to sploh je v tvojem primeru. Tvoje pisanje daje občutek, da ne veš točno kaj iščeš. Če stvari ne pojasniš na začetku, se hitro zgodi, da ima druga stran lahko prevelika pričakovanja. Osnovana ali ne, ni pomembno. Niso vsi realisti. Veliko ljudi ima sliko o sebi drugačno od tiste, kako jih vidijo drugi. Ne moremo vedno brati misli drugih, ne moremo vedno razumeti določenih signalov. Čustva ali želje velikokrat zameglijo realno sliko. Zato je treba biti bolj pogumen in takoj razjasniti stvari. Največkrat si  sami  zakompliciramo stvari. Po nepotrebnem. Odkrit ne pomeni biti hladen, le da tisti pravi ogenj koristiš za redke izjene, ki si to zaslužijo. To ni za površne ali plehke ljudi. Se bo treba pač malo bolj potruditi.

Dobre stvari ponavadi pridejo spontano. Načrtuješ lahko bolj malo. Če si nalagaš preveč balasta, te res lahko začne dušiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close