Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšni so začetni znaki okužbe s kovidom?

Kakšni so začetni znaki okužbe s kovidom?

Ste najprej kašljali in smrkali? Trebušni krči in boleče mišice po celem telesu?

Pri men je bil prvi znak huda potreba po iskanju simptomov preko MON-a. Tako, da si zihr pozitivna.

Prve 3 do 5  dni samo močan prehlad, močan nahod, grlo pa ni bolelo nič. Hkrati pa močna zmedenost, brezčutnost ali megla v glavi. Pa težke in ne preveč boleče mišice, pač pa občutek šibkosti, tako, da sem se komaj komaj sem se pripeljala na PCR test.  Po 5 dneh pa se mi je razvil močan kašelj v napadih in čez noč popolna res totalna izguba čutila za voh in okus, ki je trajala točno 26 dni. Tam na 27. dan po prvem dnevu nahoda pa sem naenkrat znova zavohala tudi drek in hrano. Okusa še vedno ni bilo pravega, zato  sem izgubila 9 kg. Kasnejše posledice pa so bile nagla zadihanost ob tudi malem naporu, razbijanje srca ob zadihanosti, občutek dušenja v napadih, ki je imel vzrok v izgubi mišične mase, ki podpira prsni koš in prepono, ki dviguje prsni koš, da lahko dihamo! Pa prave  bolečine v prsnem košu, ki sem jih še čutila še 7 mesecev, čeprav nisem dobila pljučnice, ampak šlo je za utesnjene živčne korenine zarad telesne šibkosti.

Ko sem se cepila, sem to vse, dodatno z glavobolom, trpela spet 2 do 3 dni. Vedno rahlo opazen glavobol pa mi je po cepivu AstraZeenci ostal skoraj 2 meseca. Šele zadnje tedne k sebi prihajam.

Cepila se bom še, ampak moje mnenje je, da niso zadeli pravega cepiva in da ne prime vsakomur, saj veliko cepljenih zboli. Jemljem D vitamin 1000 enot vsak dan redno, da dvignem imunski sistem in v primeru okužbe v drugo preprečim vnetja in strdke.

V torek dopoldne v času službe sem bil švoh z glavoboli. Po službi vročina 38, ta dan je bil najhujši, saj mej zeblo ko cucka. Naslednji dan v sredo rahlo boljše z še vedno prisotno vročino in rahel glavobol. V četrtek že občutno izboljšanje, danes pa že skoraj brez problema, razen vonja in okusa. Upam, da je to to in da se bo kmalu končalo. V karanteni bom do naslednjega petka.

Odgovor na objavo uporabnika
pri nas doma, 29.10.2021 ob 22:25

Prve 3 do 5  dni samo močan prehlad, močan nahod, grlo pa ni bolelo nič. Hkrati pa močna zmedenost, brezčutnost ali megla v glavi. Pa težke in ne preveč boleče mišice, pač pa občutek šibkosti, tako, da sem se komaj komaj sem se pripeljala na PCR test.  Po 5 dneh pa se mi je razvil močan kašelj v napadih in čez noč popolna res totalna izguba čutila za voh in okus, ki je trajala točno 26 dni. Tam na 27. dan po prvem dnevu nahoda pa sem naenkrat znova zavohala tudi drek in hrano. Okusa še vedno ni bilo pravega, zato  sem izgubila 9 kg. Kasnejše posledice pa so bile nagla zadihanost ob tudi malem naporu, razbijanje srca ob zadihanosti, občutek dušenja v napadih, ki je imel vzrok v izgubi mišične mase, ki podpira prsni koš in prepono, ki dviguje prsni koš, da lahko dihamo! Pa prave  bolečine v prsnem košu, ki sem jih še čutila še 7 mesecev, čeprav nisem dobila pljučnice, ampak šlo je za utesnjene živčne korenine zarad telesne šibkosti.

Ko sem se cepila, sem to vse, dodatno z glavobolom, trpela spet 2 do 3 dni. Vedno rahlo opazen glavobol pa mi je po cepivu AstraZeenci ostal skoraj 2 meseca. Šele zadnje tedne k sebi prihajam.

Zakaj si se cepila če si prebolevnik? In še z Astro????

Najprej me je žgečkalo po grlu in nosu. Nato glavobol,malo omotice bolečine v sklepih,nogah.Utrujemost,zadihanost.Rahlo povišana temparatura.Izguba vonja,okusa in to 6 mesecev.Po 10 mesecih še vedno ni tapravi vonj…Ves čas te je pa zraven strah kje boš pristal,boš težko dihal….trajalo je nekje 15 dni utrujenost,zadihanost dlje.

In potem se greš cepit?  Res ne razumen.

Tako kot si ti opisala ta kovid prehlad, je moj vsakoletni prehlad z izgubo voha in okusa. Meni takoj, ko se mi zamaši nos ne voham in okušam čisto nič. Lahko bi mi dali drek za jest, ne bi vedla. Sem enkrat probavala s ful pekočimi feferoni, pa nisem čutila čist nič, samo želodec je pol pekel.

Odgovor na objavo uporabnika
Vsakoletna viroza, 29.10.2021 ob 23:08

In potem se greš cepit?  Res ne razumen.

Tako kot si ti opisala ta kovid prehlad, je moj vsakoletni prehlad z izgubo voha in okusa. Meni takoj, ko se mi zamaši nos ne voham in okušam čisto nič. Lahko bi mi dali drek za jest, ne bi vedla. Sem enkrat probavala s ful pekočimi feferoni, pa nisem čutila čist nič, samo želodec je pol pekel.

Cepivo pomaga tudi pri dolgem covidu. Tudi njej očitno je, saj je napisala, da končno prihaja k sebi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close