Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek če na mesec nič ne prihranim

če na mesec nič ne prihranim

oz. če mi malo ostane, sem kar živčna, je še kdo tak?

Sploh ker želim privarčevati cca 400 eur na mesec. Plače nimam velike, kredita nimam, imam pa tri male otroke. Mož ima boljšo plačo, stroške si seveda deliva. Nimava kredita.

Se mi pa zdi, da je vsak mesec kakšen dodaten stroške, recimo v tem mesecu nove gume za moj avto.

400 eur mesecno prihrankabje kar veliko, sploh ce napises, da mas 3 otroke in nizko placo.

kokrkoli, tud jaz imam potrebo dajati na stran vsaj mesec, ampak kdaj pa kdaj ne znese. Poletni meseci in december me prisili, da se kej ven vzamem, nikoli mi oa ne pade na pamet, da bi se sekirala, v koncni fazi, zato sparam, da ne cutim primanjkljaja, ko ga potrebujem.
Sorry, ampak tvoje gume so pa osnova, kot tudi servis avtomobila, in jaz loceno dajem na stran za tovrstne stroske, za katere vem, da bodo nastali, in ne more biti predmet prihranka. Kot tudi ne 500 eur letno za vsa morebitna popravila gospdinjakoh aparatov. Prvo moram dat za te stvari na stran, potrm pa pridejo na vrato prihranki.

Me pa prou zanima za kaj varcujes, da povzroca v tebi nervozo, saj bi moralo praviloma sparanje prineati zadovoljstvo, razen ce clovek to pocne preko svojih zmoznosti.

razmisli

Odgovor na objavo uporabnika
varčevanje, 29.10.2021 ob 08:22

oz. če mi malo ostane, sem kar živčna, je še kdo tak?

Sploh ker želim privarčevati cca 400 eur na mesec. Plače nimam velike, kredita nimam, imam pa tri male otroke. Mož ima boljšo plačo, stroške si seveda deliva. Nimava kredita.

Se mi pa zdi, da je vsak mesec kakšen dodaten stroške, recimo v tem mesecu nove gume za moj avto.

ne kupuj bedarij.paštete,salame,mini pekovsko pecivo,sladkarije.

kupuj res samo osnovo

Že od doma sem navajena, da se na mesec kaj privarčuje, sem bila tako vzgojena.

Sploh ne varčujem za kaj točno določenega. Ne odrekam stvari otorokom vendar vse dokaj kupim racionalno.

Če si naprimer želim nov pulover najprej premislim ali ga sploh potrebujem….

Vsak mesec kar nekaj pride? Za gume si vedela eno leto prej da jih rabiš. Torej ni kar prišlo. S partnerjem se vsedita za mizo in naredita plan. Preverita koliko imata rednih stroškov. Koliko letnih oz. občasnih. Koliko prihodkov. Potem pa naredita budget. Za letne občasne stroške dajaj na stran vsak mesec, pa te ne bodo “presenetili”. Pogovorita se o tem kakšne plane imata. Kaj si želita. In potem plan, ki se ga je treba držat. Pa ne ločuj njegovo in tvoje ker to je vajino. Vajina družina, vajin zakon, vajine finance. Nisi samska da bi bil tvoj denar. Skupaj se trudita da prideta do ciljev ki sta si jih zastavila.

Če prihraniš 400 EUR na mesec glede na tvojo situacijo je to kar dobro. Ali škrtariš ali se res racionalno obnašaš, med tema dvema opcijama je velika razlika. Škrtarjenje za vsako ceno je škodljivo, je v bistvu bolezen. Ali je cilj 400 EUR postavljen nerealno in si zato potem živčna, to ti najbolje veš? Ravno varčevanje omogoča, da imaš pripravljen denar in pokriješ nepričakovane stroške brez živčnosti ali skrbi.

A 400 eur samo ti?

A mož pa nič?

Al oba skupaj 400 eur?

Al samo ti, tako, da mož sploh ne ve?

prednisone 30 mg tablet how much is prednisone 10 mg prednisone buy
https://prednisonet.online prednisone cream over the counter
prednisone canada pharmacy price of prednisone 5mg prednisone tablets 2.5 mg

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close