Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cepljeni ali se testirate ko smrkate?

Cepljeni ali se testirate ko smrkate?

Smrkanje je eden izmed znakov covida. Ali se cepljeni testirate vsakič ko smrkate. Jaz se ne.

Seveda se.

Pa tudi nikamor ne grem v takem primeru. Do zdaj se mi je to zgodilo 3x.

Sosedova dva sta bila prehlajena, sicer nista bila cepljena in se testirala in test je bil negativen. Ker sta zaupala testu sta odšla na obiske, kjer so bili cepljeni. Čez dva dni oba pozitivna in čez dva dni se vsi, kjer sta bila na obisku. Cepljeni so po sreči preboleli, soseda je pa po enem tednu doma umrla.

Da si sploh drzneta v tem času smrkat?! Hallo, zdele ni čas za take bedarije!

Nekateri vedno iščete izgovore, vir problemov so drugi. Sem cepljena. To jesen sem bila 1× na PCR testu, pa še nekajkrat sem se samotestirala. Ko se ne počutim ok, ne hodim po obiskih, ne glede na negativni test in dejstvo da sem cepljena. Če kašljam, sem očitno bolna in lahko prenašam kakšne druge viruse. Ko grem v trgovino nosim masko preko nosu, ko pridem domov si umijem roke, kašljam v rokav in ne v dlan… Se zavedam, da lahko tudi jaz zbolim, se zavedam, da lahko prenašam virus. Želim pa tveganje zmanjšati na minimum. Kaj pa narediš ti?

Odgovor na objavo uporabnika
Smrkam, 28.10.2021 ob 10:27

Smrkanje je eden izmed znakov covida. Ali se cepljeni testirate vsakič ko smrkate. Jaz se ne.

Se, vsi doma. Sin je tako odkril okuzbo pravi cas in ni nobenega okuzil.

Ja, ravno včeraj sem se, ker me je nekaj po grlu praskalo. Danes pa za vsak slučaj delam od doma, čeprav sem bila negativna.

Menda ja ne bom šla prehlajena nikamor na obisk pa če bom 100x negativna! Eni so čisto brez pameti, res.

Cepljena, testiram se vsak ponedeljek v službi in če grem k staršem na obisk.

Se. Glede na izkušnje so ti nosni hitri testi kar zanesljivi tudi pri cepljenih. Do sedaj so še vedno pokazali prav.

Je pa res, da si negativen pač tisti trenutek, čez dva dni je lahko vse drugače. Ne glede na cepilni status.

Ja, se. Samotestirala sem se velikokrat, dvakrat bila tudi na pcr. Zadnjič doma in na pcrju pozitivna. Še po 13ih dneh nisem čisto v redu. Nalezla sem se od otrok. Cepljenemu možu pa nič, se je vmes kar nekajkrat samotestiral zaradi sodelavcev, da jim ne bi prinesel, ker jih je kar nekaj necepljenih.

Qwertz, 28.10.2021 ob 10:58

Sosedova dva sta bila prehlajena, sicer nista bila cepljena in se testirala in test je bil negativen. Ker sta zaupala testu sta odšla na obiske, kjer so bili cepljeni. Čez dva dni oba pozitivna in čez dva dni se vsi, kjer sta bila na obisku. Cepljeni so po sreči preboleli, soseda je pa po enem tednu doma umrla.

Ja seveda, 2 dni po negativnem testu so bili stiki že pozitivni.

Seveda.

Tudi če sta bila okužena, stiki po 2 dneh še niso imeli znakov, veš. Tako da tvoja trditev ne more držati!

asdfg966, 28.10.2021 ob 12:46

Ja seveda, 2 dni po negativnem testu so bili stiki že pozitivni.

Seveda.

Tudi če sta bila okužena, stiki po 2 dneh še niso imeli znakov, veš. Tako da tvoja trditev ne more držati!

To piše samo en polpismen antivakser. Saj ni važno a je res ali ni. Niti ali je mogoče ali ni.

Se, letos so otroci iz šole nanosili že vse živo in vsakič, ko začutim, da nisem čisto ok, se stestiram. Vzame ravno minutko, ne bi imela vesti sicer hoditi naokrog. Preneseš komu v rizični skupini, starejšemu ..pa je lahko usodno.

Se testiram, 28.10.2021 ob 11:24

Nekateri vedno iščete izgovore, vir problemov so drugi. Sem cepljena. To jesen sem bila 1× na PCR testu, pa še nekajkrat sem se samotestirala. Ko se ne počutim ok, ne hodim po obiskih, ne glede na negativni test in dejstvo da sem cepljena. Če kašljam, sem očitno bolna in lahko prenašam kakšne druge viruse. Ko grem v trgovino nosim masko preko nosu, ko pridem domov si umijem roke, kašljam v rokav in ne v dlan… Se zavedam, da lahko tudi jaz zbolim, se zavedam, da lahko prenašam virus. Želim pa tveganje zmanjšati na minimum. Kaj pa narediš ti?

pohvala za take… pri nas imamo čistilko v bloku ki se redno davi na hodniku brez maske, ko puca stopnišče, če ji rečeš da bi vsaj dala komolec pred usta in ne pljuvala po vratih stanovalcev svojih izločkov (ker se začne malodane daviti pred vrati direkt), ona mirno nazaj SEM CEPLJENA IN ZATO LAHKO BREZ MASKE PLJUVAM SVOJE IZLOČKE NAOKOLI.

lahko so cepljeni njima prenesli okužbo… onadva sta bila dokazano negativna… cepljeni se niso testirali… in cepljeni trosijo okužbo naokoli imajo krepko večjo virusno obremenitev v nosno žrelnem prostoru od necepljenih… to so dokazali

antivakser, 28.10.2021 ob 12:50

To piše samo en polpismen antivakser. Saj ni važno a je res ali ni. Niti ali je mogoče ali ni.

Sem prebolevnik in 2x cepljena in samo povej mi kaj imam od tega, da si najbrž izmišljujem. Očitno tudi prebrati ne znate. Cepljeni so zboleli po 4 dneh od stika.

Se enkrat preberi in potem komentiraj. Po 4 dneh od obiska so zboleli cepljeni.

Prejšnji komentar velja za asdgfg966, ker ima očitne težave z razumevanjem branja.

Že od nekdaj pred covidom vsako jesen dobim nahod, ki se me drži do pomladi. Torej smrkam ves čas, kašljam ne. Odkar je nahod po novem covid, sem se v tem obdobju tudi že testirala, s polnim nosom, pa sem bila vedno negativna. Torej po mnenju nekaterih bi mogla hodit  s palčko v nosu naokrog 24/7 za vsak slučaj ali pa se zaprem v klet od oktobra do junija. Plačo pa naj mi dajejo oni ane.

Ampak nijz pravi, da so znaki covida tudi glavobol, utrujenost prebavne motnje. Tako da vsi glasni, ki se hvalijo kako so odgovorni – brez izgovorov, da se ” nisem  naspal”, ” nisem pil dovolj vode” ali pa ” sem jedel pasulj”. Takoj na test.

Ja, ker nisem prizadet. Če se počutim slabo oz. mam kakšne simptome covida, grem lepo v lekarno po test in se testiram. Res jako težko.

Ja, se samotestiram, ko pa sem staknila ornk virozo sem klicala zdravnico, da me je dala na PCR.

šurja, 28.10.2021 ob 12:58

lahko so cepljeni njima prenesli okužbo… onadva sta bila dokazano negativna… cepljeni se niso testirali… in cepljeni trosijo okužbo naokoli imajo krepko večjo virusno obremenitev v nosno žrelnem prostoru od necepljenih… to so dokazali

Kje točno pa so to dokazali? Ker ravno zato, ker je obratno, velikokrat ti hitri testi niso tako zanesljivi pri cepljenih. Ravno cepljeni naj bi v začetku imeli manj virusa v sluznici. Posledično to tudi pomeni, da je manj verjetno, da ga v tej fazi tudi širijo.

Pa še to – test (hitri ali pa PCR) pokaže stanje samo tisti trenutek in že naslednji dan je lahko drugače. Torej samo če se testiraš tisti dan, potem recimo da takrat ne boš širil okužbe naokoli. ne glede na status cepljenosti/necepljenosti.

šurja, 28.10.2021 ob 12:53

pohvala za take… pri nas imamo čistilko v bloku ki se redno davi na hodniku brez maske, ko puca stopnišče, če ji rečeš da bi vsaj dala komolec pred usta in ne pljuvala po vratih stanovalcev svojih izločkov (ker se začne malodane daviti pred vrati direkt), ona mirno nazaj SEM CEPLJENA IN ZATO LAHKO BREZ MASKE PLJUVAM SVOJE IZLOČKE NAOKOLI.

Pri nas v službi imamo takega norega cistilca, ki ne nosi maske, ko čisti in vstopa v pisarne in nam kreha za hrbtom. Ko ga opomnimo, reče da ima potrdilo, da je dva puta vaksinovan, da ga lahko pokaže in naj mu damo mir.

Ravno sem se doma testirala zaradi nahoda in glavobola. Težava je v tem, da tem testom ne zaupam čist.

Starši otrokovega prijatelja – oba cepljena, oba pozitivna. Otrok hodil ves čas v šolo – ker je cepljen!

Moja šefica se ne testira in smrkajoča pride v službo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close