Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Preobremenjenost/stres?

Preobremenjenost/stres?

Ze nekaj casa opazam da sem pod stresom.

Nimam nekega tehtnega razliga da bi rekla da bi morala biti pod stresom. Ampak nonstop se obremenjujem. Sama sebi si govorim joj moram it spat ker moram vstat ob 4.30 da grem v sluzbo ko sem v sluzbi ko se bliza konec delovnika si govorim joj moram cim prej domov da bom kaj naredila. Tudi pri delu v sluzbi nisem skoncentrirana na delo. Govorim si moram spravit dol kak kilogram moram it sportat mora zdravo jest. In kj se zgodi ne morem se skoncentrirat. Grem sportam in to delam dan ali dva potem me mine in po enem tednu spet. Hrana tri stiri dni jem zdravo potem spet zaidem na stara pota. Stres je pri meni ocitno podzavesten in zadnje case bi skoz neki jedla tudi ce nisem lacna. Zadnje tedne se spopadam z bolecinami v krizu tudi ponoci.

Vem da me boste sedaj mnigi napadli z nevmesnimi komentarji ampak jaz res ne vem kako naj se skoncentriram in spravim h sebi.

Ocitno si sama sebi nalozila kup enih obveznosti, do katerih ti ni.

Naredi selekcijo, doloci prioritete, kaj se res mora-mora in brez tega ne gre, dodaj se nekaj, kar si res zelis, ostalo pa opusti.

Imam prijateljico, ki se ji mesa, ce nima en kup obveznosti in projektov, ne ve, kaj bo sama s sabo. Posledicno je stalno pod stresom, ker ne sfolga vsega. Ona si nacrtuje vse, tudi druzenje in to namesto kot sprostitev, vzame kot obveznost.

Ma, to ni lajf.

Problem pri izgubi teži je, ker se nič ne pozna na kratki rok in pade motivacija (po nekaj dnevih). Če bi pridno športala in jedla zdravo, bi čez kakšen mesec opazila prve rezultate in takrat postane zadeva lažja – ker imaš že vzpostavljeno rutino in vidiš dejanske rezultate!

Napiši si urnik. Če imaš dobro splaniran urnik, si tudi manj pod stresom, saj ti težko kakšna zadeva uide in je tudi zelo dober občutek, ko končaš splanirane stvari – naj bo to zdrav obrok, telovadba ali povezano s službo. Če boš imela napisano, ne boš rabila konstantno razmišljati, kaj moraš še narediti. Pomembno je, da si realno splaniraš urnik, torej ne si za prvi teden zadati po 2h uri telovadbe vsak dan, ker boš spet hitro obupala. Raje po 15 minut dnevno, potem pa povečuješ čas telovadbe.

Druga pomembna stvar je vztrajnost. Začetek je vedno najtežji, najlažje je obupati.

Če bi rada vedno nekaj jedla, poskrbi, da bo to zdrav in nizkokaloričen prigrizek, še najbolje je, da si najdeš aktivnost, ki te bo zamotila (branje knjige, meditacija, nov hobi).

Vse skupaj je lažje, če vsega skupaj ne počneš sama, ampak imaš zraven še koga (partner, kolegica). Motivacija bo obojestranska, hkrati ti bo težji drugi osebi prodati izgovor (zakaj se ti danes ne da) kot sama sebi.

Uspešno!

zavedaš se svojega notranjega monologa in veš, da je to tisto, kar te obremenjuje. to je že prvi korak

najdi aktivnost, ki te bo pomirila. vsakič, ko se zaveš, da se česa opomneš, si reči, o, hvala, da sem se spomnila, bom zrihtala. in ODLOŽI.

poglej na svoje življenje z širšega pogleda. NI POTREBNO, DA SI VSAK DAN 100%.  zadaj si za cilj, da boš v tednu dni večino dni zdravo jedla in parkrat športala. ni potrebno, da si vsak dan perfektna. 80%- 20% je dovolj.

pa pohvali se. luba duša, vstajaš ob pol petih! wow! kup stvari zrihtaš. bravo!

imej se malo bolj rada in ne bit sama sebi priganjalec sužnjev

Hec je, da tocno ves, kaj naredit, da ne bos pod stresom.

Telovadba zdrava hrana in pospravljen dom. Si uspela kdaj imet vse stvari pod streho.

Ce nisi. Zacni.

En dan ko prises domov si pospravi in nakuhaj za kak dan dva.

Potem se loti tedna ,tako da

Bos jedla zdravo potelovadila in zvecer imela pospravljen.

A se ti sploh zavedas kako lahko je to naredit.

Forica je sam v tem da mas vse 3 stvari v enem dnevu. Ne., 3dni telovadis, pa pol nehas pa jes zdravo .

Vse 3stvari v popoldnevu ki ga imas pred seboj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close