Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naravna zdravila proti tesnobi in paniki

Naravna zdravila proti tesnobi in paniki

Zanima me, kaksna narlavna zdravilla jemljete proti trsnobi in panicnim napadom.antidepresive ne bi jemala, ker imajo hude stranske ucinke. Hvalezna bom za odgovor, tisti ki imate opisne teave, s čim si pomagate.

Samo SEX na ex pomaga.

Odgovor na objavo uporabnika
Mellani, 25.10.2021 ob 19:03

Zanima me, kaksna narlavna zdravilla jemljete proti trsnobi in panicnim napadom.antidepresive ne bi jemala, ker imajo hude stranske ucinke. Hvalezna bom za odgovor, tisti ki imate opisne teave, s čim si pomagate.

….. Hvalaaa

To pa tudi mene zanima, 25.10.2021 ob 19:07

….. Hvalaaa

KUpita si sentjanzev caj. Ali.pa kupita od kake kmetice sentjanzevko.

To je antidepresiv.

In ce to pijes ne smes antidepresiva.

Ze to pove, da pomaga.

Vsak dan spijta 2 do 3dl caja. Najboljse 2dl zjutri. Kak deci pred spanjem.

Ne odnehajta vsaj 2meseca.

Bo pomagalo.

Zravn lahko persen

Pomalgapjo baldrijanove kapljice.

od SDSovcem sem slišal, da srkajo močno osladkan čaj kamilice.

športanje, kolesarjenje – sprošča vse 4 hormone sreče, ki imajo enak preslepitveni učinek na možgane, kot sintetična zdravila, samo da si od njih manj odvisen pa zasvojen.

Pa seks  – orgazmiranje; vsak orgazem sprošča serotonin, dopamin, oksitocin in endorfin. Tudi če si ženska, hand job ali mašinca job – vsak dan, pa ne bo treba tablet goltat.

Sodelujete na vrhunskem, več kot superfantastičnem forumu. Človek je nevidno bitje v materialnem telesu. Svojega telesa ne vidite, vidite samo odsev svetlobe. Med sabo smo povezani na neviden način. Moč besed je več kot neskončna.

CBD najmanj 10% in maca prah. Še najbolje ti bo pomagalo da se resno zazreš vase in poiščeš vzrok. Z ozaveščanjem sem pri sebi razrešila kar precej težav ki so mi hromile življenje. Še vedno imam veliko dela ampak se vsaj zavedam da je vse rešljivo ko si pripravljen.

Jaz sem si kupila Ars Lyra (so naravne, z izvlečkom žafrana, lahko jih kupiš v vsaki lekarni ali na netu). Sicer jih še ne jemljem tako dolgo, da bi dejansko videla kok pomagajo, ampak zaenkrat so mi ok. Sem se pa enkrat pogovarjala o tem s kolegom, no on pa priporoča dominor.

Če imate v vašem kraju Center zdravja in izvajajo delavnice o anksioznosti in depresiji, se jih udeleži. Dobiš dober vpogled v stanje in možnosti reševanja. Kar pomaga še so dihalne tehnike, mišične relaksacije, vizualizacije, redna aktivnost in gibanje in svežem zraku. Pa seveda psihoterapevtsko svetovanje.

Delavnice in svetovanja

AD nimajo hudih stranskih učinkov. Ko si na tleh, lahko zelo pomagajo. Saj jih po določenem času lahko opustiš, ampak priporočam vsaj leto jemanja, da se stvari postavijo na pravo mesto in da spremeniš določene stvari, ki so nas privedle do tam, kjer si. Pa to piše ena, ki se je več kot 20 let branila AD-jev. Sedaj pa vidim življenje z drugimi barvami, zelo težke stvari sem normalno čustveno dala čez.

Če imaš možnost začni borilno veščino tipa karate ali vsaj samoobrambni tečaj recimo. Tudi pes in proces ko ga šolaš pomaga pri stabilizaciji čustev. Ni večje zvestobe od psa, in večjega potenciala za samega človeka. Mogoče lahko tudi mačka že pomaga če kuža ni opcija.

Alkohol.

CBD smola s polnim spektrom popolnoma naravna pomirja in jo priporočam.

Odvisno, kako hudo je stanje. Če je to bolj kot občasno nelagodje, ti bodo pomagale razne zgoraj naštete metode in izdelki. Če pa je to že tako daleč, da ne moreš več normalno funkcijonirati oziroma da komaj zmoreš, potem žal ne bo druge kot najprej ublažit stanje z antidepresivi. Ne igraj se preveč, prav je, da si pogumna, a ne bodi preveč. Ob neustreznem zdravljenu bo namreč zadeva postala kronična in je ne bo na celem svetu dovolj šentjanževke, da bi te rešila. Bolje enkrat jemati tablete – vsaj za začetek, pa potem že izboljšano stanje vzdrževati z naravnimi metodami, kot se celo življenje boriti s tem in po možnosti si nakopati dovolj hudo stanje, da brez tablet ne bo nikoli več šlo. V vsakem primeru, torej ali se zdraviš s tabletami, ali z naravnimi metodami, je nujna terapija s terapevtom, da odkriješ vzrok in ga odpraviš oziroma se situacijo naučiš obvladati.

Srečno.

Šport in sprehod po gozdu, to je na kratek rok. Kot je že ena napisala, se pri športu sproščajo hormoni sreče, sprehod po gozdu pa je terapevtsko zdravilo (ravno danes sem gledala oddajo o Japonski, kjer imajo prav gozdno terapijo)

Na dolgi rok pa pomaga, če rešiš težave, ki jih imaš in zaradi katerih si tesnobna in depresivna.

Če pa gre za pravo depresijo, ki je organskega izvora (diagnosticira jo psihiater), so antidepresivi pravi odgovor. Zakaj se bojiš stranskih učinkov, če bi pomagali … če se ugotovi pravo zdravilo, jih lahko ni ali pa so minimalni. Včasih se preveč bojimo “kemičnih” zdravil, s tem pa si naredimo škodo. Vprašaj se nekaj: ali bi, če bi imela sladkorno bolezen ali epilepsijo, tudi upirala jemanju zdravil? Če te boli glava – vedno vzameš le naravno zdravilo ali Lekadol/Aspirin?

Priporočam dve knjigi iz serije “Telebanov” . To sta Kognitivno vedenjska terapija za telebane in Premagovanje anksioznosti za telebane. Od naravnih pripravkov imaš na voljo od Persena do Baldrimeda. Če gre za blago depresijo pa še Deprim.

Redna telesna aktivnost, sproščanje ipd. Psihoterapija.

V kolikor po vsem tem ni opaziti izboljšanje takrat pridejo v poštev antidepresivi.

Bachove naravne kapljice

poleg vsega kar ste že našteli še – glasba, ( terapija z glasbo ), njene frekvence, energija, vibracije.

na You tubu je ogromno zdravilne glasbe, alfa frekvence, tibetanska, indijanska, za živce, za vse tegobe…lepo naštimaš na slušalke in poslušaš…

terapija z živalmi, domači ljubljenčki, konji, …

terapija s smehom…( organizirane skupine za samopomoč, se kar smejejo tja v tri dni…pomaga).

delo, vrt, rastline, kmetovanje, …

-Zvok vode za zdravljenje celega telesa – preverjena rehabilitacijska glasbena terapija – / You tube -glasba /

Buio, 25.10.2021 ob 19:12

KUpita si sentjanzev caj. Ali.pa kupita od kake kmetice sentjanzevko.

To je antidepresiv.

In ce to pijes ne smes antidepresiva.

Ze to pove, da pomaga.

Vsak dan spijta 2 do 3dl caja. Najboljse 2dl zjutri. Kak deci pred spanjem.

Ne odnehajta vsaj 2meseca.

Bo pomagalo.

Zravn lahko persen

Šentjanževka ja, ampak ne čaj, Snov, ki ga vsebuje sicer jih je več) ampak najbolj deluje HIPERICIN, vendar se ta izluži samo v alkoholu. Torej če se želiš pomiriti, je tinktura prava za tebe. Vedeti pa moraš, da ne smeš v tem času jemati sintetičnih zdravil- KATERIH KOLI, ker ta snov izniči delovanje sintetičnih zdravil- farmacevtskih zdravil. Tudi soncu se moraš izogibati v tem času, ker je lahko reakcija na sonce. Jemlješ 3 tedne 3x/dan po 20 kapljic, potem pa 1 teden pauze, potem lahko ponoviš.

Ma kaka CBD smola neki? Več kot vsebuje THC bolj te pomiri!

Si sploh že kdaj proval/a da ima smola  vsaj 15 THC to je to, ma je PREPOVEDANA, KER JE  naravna IN pomirja in vam jo priporočam…

Drugače pa mene osebno recimo pomirja poslušanje petja in opazovanje vseh ptičev v naravi 🙂

Anonimno 9366, 20.03.2023 ob 16:51

Šport in sprehod po gozdu, to je na kratek rok. Kot je že ena napisala, se pri športu sproščajo hormoni sreče, sprehod po gozdu pa je terapevtsko zdravilo (ravno danes sem gledala oddajo o Japonski, kjer imajo prav gozdno terapijo)

Na dolgi rok pa pomaga, če rešiš težave, ki jih imaš in zaradi katerih si tesnobna in depresivna.

Če pa gre za pravo depresijo, ki je organskega izvora (diagnosticira jo psihiater), so antidepresivi pravi odgovor. Zakaj se bojiš stranskih učinkov, če bi pomagali … če se ugotovi pravo zdravilo, jih lahko ni ali pa so minimalni. Včasih se preveč bojimo “kemičnih” zdravil, s tem pa si naredimo škodo. Vprašaj se nekaj: ali bi, če bi imela sladkorno bolezen ali epilepsijo, tudi upirala jemanju zdravil? Če te boli glava – vedno vzameš le naravno zdravilo ali Lekadol/Aspirin?

Farmacijadobersluži.

Najbolj zdravi vera v zdravilno moč neke snovi. To je lahko tudi blagoslovljena voda, ali pa karkoli. Tudi homeopatski pripravki, bachove kapljice in podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close