40 let delovne dobe
Popay npr, 25.10.2021 ob 16:02
neki ne štima, tisti, ki so začeli po o.š. delat, grejo lahko pred 60 letom starosti, 58 let starosti.. Drugač pa velja 40 let delavne dobe na starost 60 let, pol pa bolj revščina od penzije, če ta ni vsaj 800€.
Koliko je revščine je odvisno od tega koliko so vmes investirali in kakšno življenje so si ustvarili.
miaaa263, 25.10.2021 ob 14:52
baje ni dovolj, če začneš delat mlad. Tudi odbitki niso dovolj, v enem tednu sem govorila z gospo, ki je invalidka in dela že 42-leto! Drugi vsaj 41. Kje je tu pravičnost? Taki bi morali demonstrirat, samo so ponavadi že tako zgarani, da nimajo več moči.
Tudi jaz bom imela .alo pred 57.letom polnih 40 let dela. Ce docakam. Ampak vem, da bom premlada. Delat bom mogla se. Trenutni vec, kot 41.let.
Tisti, ki smo mladi zaceli delat ga bomo fanj naje…ali.
40 let dela za tezka dela je tudi prevec. Koliko invalidov zaradi dela so pri 40, 45 letih. Vsi zgarani. 35 let dela za tezka dela bi bilo dovolj. Zdaj pa niti 40.jim ni
Angry, 26.10.2021 ob 07:47
Tudi jaz bom imela .alo pred 57.letom polnih 40 let dela. Ce docakam. Ampak vem, da bom premlada. Delat bom mogla se. Trenutni vec, kot 41.let.
Tisti, ki smo mladi zaceli delat ga bomo fanj naje…ali.
40 let dela za tezka dela je tudi prevec. Koliko invalidov zaradi dela so pri 40, 45 letih. Vsi zgarani. 35 let dela za tezka dela bi bilo dovolj. Zdaj pa niti 40.jim ni
večina iz gospodarstva gre zadnji dve leti na “čakanje”. Pa tisti, ki delajo fizična dela so tudi v veliko primerih že pred 50 letom vsaj polovično v invalidski penziji. Pogruntaj sistem in naredi kaj zase.
excell159, 25.10.2021 ob 16:21
Koliko je revščine je odvisno od tega koliko so vmes investirali in kakšno življenje so si ustvarili.
zdej, tisti, ki imajo 40+ let delavne dobe trenutno so začeli delat v jugi in se z delavsko plačo glih niso mogli kej preveč prčit… Pa razlika je bila med Lj. in preostalim delom Slo. Prišel sem iz manjšega kraj v Lj. delat še v jugi. In v tem manjšem kraju sem imel za isto delo z isto izobrazbo dobesedno 1x manjšo plačo, kot tisto, ki sem jo dobil v Lj. Če si bil pa disticipliniran s tem minimalcem v prejšnem in zdejšnem sistemu v stilu kuča poso kuča, pa ni panike, lahko si si komo naredil hišo kjerkoli v slo.
Gre se za pravicnost, ne kdo je zabusaval ali delal. Vecina fizikalcev dela prevec za drobiz, potem naj se po vrsti delajo 42 let, ker so kao premladi za penzijo. To je lopovscina in ni niti za osnovnosolsko matematiko. Kako so se pred 10 leti lahko sli s 54 v penzijo? Organizirat se ubogi puntarji, ti visokosolani mrcvarijo najnizje, pridne mravljice, medtem ko razni mafiji od ljudozerske kavacki kaj ze delijo podpore.
Popay npr, 26.10.2021 ob 08:32
zdej, tisti, ki imajo 40+ let delavne dobe trenutno so začeli delat v jugi in se z delavsko plačo glih niso mogli kej preveč prčit… Pa razlika je bila med Lj. in preostalim delom Slo. Prišel sem iz manjšega kraj v Lj. delat še v jugi. In v tem manjšem kraju sem imel za isto delo z isto izobrazbo dobesedno 1x manjšo plačo, kot tisto, ki sem jo dobil v Lj. Če si bil pa disticipliniran s tem minimalcem v prejšnem in zdejšnem sistemu v stilu kuča poso kuča, pa ni panike, lahko si si komo naredil hišo kjerkoli v slo.
Saj to je bistvo, če si discipliniran potem si lahko ustvariš, toliko da boš lažje živel, če pa nisi te pa to tepe. 🙂
Če so imeli čas popoldan graditi bajte, vikende, se ukvarjati s kmetijami, vrtičkanjem, potem se že niso pretegnili v službi. Gledam po cestah vse polno kolesarjev na specialkah. Razne maratone se gredo in podobno. Če bi bili tako zgarani, kot jamrajo, ne bi imeli energije svojih riti kar naprej na biciklih guzit.
Desperadodajka, 26.10.2021 ob 11:27
Če so imeli čas popoldan graditi bajte, vikende, se ukvarjati s kmetijami, vrtičkanjem, potem se že niso pretegnili v službi. Gledam po cestah vse polno kolesarjev na specialkah. Razne maratone se gredo in podobno. Če bi bili tako zgarani, kot jamrajo, ne bi imeli energije svojih riti kar naprej na biciklih guzit.
Dobro opazovanje življenja, okolice, čeprav v zajebanciji zadeneš v nulo, kar napišeš, specialke, kolesa s pomočjo baterij, letijo iz vseh strani, ko me prehitevajo med kolesarjenjem in to vse krepko nad jurja++ evrov…., teh premikov v standardu v primerjavi z bivšim sistemom ženska ne more opaziti, ker jih to enostavno ne briga, od kje one vejo, razen teh, ki se ne bavijo s kolesarjenjem, kater kolo je vreden 500 in kater je vreden 5000€… , zati je čudno, da pišeš kot ženska.. Ampak nekaj pozabljaš, če je človek zdrav je zelo žilavo bitje, lahko komot dela dva šihta. Jst sem se včasih regeneriral po partiji tenisa recimo po dveh urah in sem šel v večernih urah na drug šport z žogo, vmes pa še delal. Zdej se pobiram po rekreaciji najmanj tri dni, tako, da mlademu zdravemu človeku je šala mala delat cel dan, samo voljo rabi.
@excell159
se strinjam.
40 let bi morala biti meja za penzjon, plačuješ 40 let in greš ne glede na starost, kdor pa ne doseže 40 let pokojninske dobe pa ima za hodit na šiht do 75 leta če je treba, edino jasno skomunicirana meja 40 let bo mlade prepričala naj gredo delati in naj nehajo fušati , predvsem pa da enkrat bo treba delat.
Drugi bodo že 15 let v penzjonu ko bodo ti delomrzneži še morali hoditi v dnino , ali pa bodo pač do konca življenja na sociali.
Forum je zaprt za komentiranje.