Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ja, bom, seveda, ni problema … Kdaj?

Ja, bom, seveda, ni problema … Kdaj?

Kakšni se vam zdijo taki ljudje? Dam konkreten primer.

Mama je imela že več let, več kot 10 let na domu kozmetično storitev (ne bom zaenkrat o tem katero storitev). V salonu so imeli možnost storitve na domu. Najprej je 2x prišla ena mlada gospodična. Potem pa je nehala delat in je to mami tudi lepo povedala in ji dala št. druge gospe. Ta gospa je potem hodila k mami več kot 10 let. Približno 2 tedna nazaj pa mama kliče to gospo, kot vedno, gospa se ne oglasi. 1 teden kasneje ji mama pošlje sms in gospa odgovori, da ni problema, jo bo poklicala za datum in uro. Nič. Zdaj je že več kot teden in nič od klica. Imeli smo jo za pošteno, delala je res dobro. Potem pa tako. A je tako težko reči: ne morem? Ali pa – ne delam več? Ali pa – sem na dopustu? Saj ni dolžna razlagati zakaj. Samo toliko, da se ve, da je ne bo.

In nasplošno vedno več opažam, da ljudje tako radi rečejo JA, pa čeprav potem tega ne naredijo. Opravičijo se pa tudi ne, da pač ne morejo.

????????????

Pa to še za 16letnico ni spodobno, pa 16letnica ima vsaj izgovor, da je 16.

Pa kakšen folk je tak? Pa so problemi po trgovinah in restavracijah, pa se najemodajalci pritožujejo kakšen je folk, zdaj še delodajalci – pa sploh ne vem kdaj je takšno vedenje postalo vsakdanje.

Pa dobro no…mogoče je ženska v bolnici.

Jaz kličem tišlarja, da  bi mu dala naročilo za delo v vrednosti več kot 10k pa tudi ga od nikoder.

Odgovor na objavo uporabnika
dfhfgjh, 25.10.2021 ob 14:41

Pa dobro no…mogoče je ženska v bolnici.

Jaz kličem tišlarja, da  bi mu dala naročilo za delo v vrednosti več kot 10k pa tudi ga od nikoder.

Oprosti, ampak tudi če je v bolnici, če je lahko odgovorila, bi lahko napisala, da ne more. Saj pravim ni treba razlagati zakaj, samo toliko, da se ve, da je ne bo. Se pa tudi že tako dobro poznamo, da smo že na “ti”, in res ne vem zakaj bi potem morala lagat. Saj, če je sosed v bolnici tudi pove, da je v bolnici.

Vsakomur rečejo “Ja” da si zagarantirajo čim več strank, potem pa delajo kakor jim ustreza. To je zdej trend, pazite se.

Tisti “ja” je bolj za okras, zaradi lepšega. Ti je lahko kdaj pa kdaj že na začetku jasno, da ne bo nič, ko človek reče “ja, bom, ampak naslednje 3 mesece nimam časa”. Za neko malenkost. Za neko malenkost nima časa 3 mesece? Potem pa itak nikoli ni nič iz tega. Nekateri to naredijo zato, da se te znebijo. Ampak v takem primeru človeka na obdržim v lepem spominu. In če me kdaj kdo sprašuje po tem človeku žal o njem nimam povedat kaj lepega.

Žalostno vendar je v sloveniji resnica redka. Raje se zlažejo kot pa, da povedo kakšna je situacija. Pač po hlapčevsko.

So me marsikaj naučili taki. Pa naj bodo to podjetja, uradne zadeve, prijatelji, sorodniki, sosedje.

Ne rečejo zastonj Nikoli ne veš kdaj boš ti potreboval pomoč. Mogoče pa boš enkrat potreboval ravno pomoč tistega, ki si ga enkrat zavrnil, pa čeprav z lažnim Ja. Če je isti kot si sam ne računaj na to.

Sem šla 2x brat da sem sploh razumela. Torej mama se je naročila v salonu na neko storitev, ki izvajajo na domu ali gre za storitev na črnem trgu?

V teh korona časih saloni redko opravljajo storitve na domu, cveti pa delo na črno, ker se s tem vsi izognejo PCT.

Tako da je možno da ima ta gospa bistveno več posla. Verjetno ko dela te kozmetične storitve se ne more pogovarjat še po telefonu. Sms je zgleda videla in mogoče pozabila nanj. Take zadeve je brezvezno jemat osebno. Kam pa pridemo če zamerimo vsakemu ki se nam v danem trenutku ne oglasi na telefon? Če hoče ravno to žensko, naj jo pokliče večkrat. Enkrat jo bo že dobila. Če je pa užaljena in hoče drugo pa ji poišči na internetu.

Kar se pa mizarjev in raznih majstrov tiče – ti garajo že celo korono, ker se je folku čisto zmešalo in prenavljajo kot pri norcih.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 25.10.2021 ob 18:46

Sem šla 2x brat da sem sploh razumela. Torej mama se je naročila v salonu na neko storitev, ki izvajajo na domu ali gre za storitev na črnem trgu?

V teh korona časih saloni redko opravljajo storitve na domu, cveti pa delo na črno, ker se s tem vsi izognejo PCT.

Tako da je možno da ima ta gospa bistveno več posla. Verjetno ko dela te kozmetične storitve se ne more pogovarjat še po telefonu. Sms je zgleda videla in mogoče pozabila nanj. Take zadeve je brezvezno jemat osebno. Kam pa pridemo če zamerimo vsakemu ki se nam v danem trenutku ne oglasi na telefon? Če hoče ravno to žensko, naj jo pokliče večkrat. Enkrat jo bo že dobila. Če je pa užaljena in hoče drugo pa ji poišči na internetu.

Kar se pa mizarjev in raznih majstrov tiče – ti garajo že celo korono, ker se je folku čisto zmešalo in prenavljajo kot pri norcih.

Ne, ne, ne, ta gospa hodi k moji mami že več kot 10 let. To ni zadeva od prejšnjega tedna. Je že prišla tudi v tem korona času, tako, da to ni to. Mama ima njeno zasebno št. sploh ni več preko salona, bolj “prijateljsko” po 10 letih. Se je tudi že zgodilo, da se ta ženska ni oglasila pa je vedno poklicala čez par ur ali najkasneje naslednji dan.

Tudi jaz raje slišim odkriti “ne”, kot pa se tolažiti z lažnim “da”. Malo te morda v štartu zbode, a na dolgi rok je pa boljša rešitev kot druga verzija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close