Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali mi delodajalec v tem primeru lahko skensla dopust?

Ali mi delodajalec v tem primeru lahko skensla dopust?

Letni dopust v kosu 14 dni sem porabila že poleti. Konec avgusta pa sem se z vodjo dogovorila za dopust v 1. tednu novembra (cel teden). Z vodjo sva podpisala termin za dopust.

Zdaj pa me skrbi, da bom morala zaradi pomanjkanja kadra (precej delavcev je na bolniški) delati. Ali mi delodajalec lahko v tem primeru (beri: zaradi pomanjkanja delovne sile) dopust skensla? Ali ne?

Seveda da lahko. Pri nas ko je bilo pomanjkanje kadra zaradi bolniške dopust skenslan. Samo poleti je bil takrat ko je bil vse ostalo kot je naneslo.

Žal lahko.

Lahko ti ga preloži, najkasneje do junija naslednje leto, v kolikor ga ne moreš koristiti, ti ga mora izplačati.

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 22.10.2021 ob 13:54

Lahko ti ga preloži, najkasneje do junija naslednje leto, v kolikor ga ne moreš koristiti, ti ga mora izplačati.

Malo morgen plačati – izplačilo je dovoljeno le ob prekinitvi delovnega razmerja.

Bolniška… Rabiš počitek zaradi izčrpanosti na delovnem mestu.

bedarija333, 22.10.2021 ob 14:04

Bolniška… Rabiš počitek zaradi izčrpanosti na delovnem mestu.

Sramota.

Te bolniške se prav nesramno izkorišča. Jih zdravniki res predpisujejo na lepe oči?

Jaz v 20. letih še 1 dneva uradne bolniške nisem imel. Če sem kaj zbolel sem vzel kak dan navadnega dopusta.

res si bedarija, 22.10.2021 ob 14:39

Sramota.

Žal, dopust človek rabi in predvidi, med drugim tudi zato, da si odpočije. Jaz ga imam naslednji teden 3 dni in bom definitivno počivala, ker sem CRKNJENA! Ne grem nikamor, ne grem na potovanje, nimam načrtov, ne bom hodila na izlete, samo počivala bom, dobro jedla in pila in prihajala k sebi, ker je že par mesecev tak frker v službi, da je groza.

Krive so seveda okužbe s C-19, odsotnosti zaradi karanten otrok, necepljeni, ki so vsak teden v stiku z okuženim in dobijo karanteno (včasih si mislim, da si tudi malo namislijo te stike….), skratka necepljeni se zadržujejo doma, po karantenah in tako dalje, cepljeni pa CEPAMO že par mesecev svoje in njihovo. Kako človek ne bo crknil tako? Vsak normalen zdravnik vidi, da smo v stiski in obremenjeni in ne malo jih resnično rabi, RABI!!! Dopust ali bolniško, ker če ne, ne bo delal noben več! Necepljeni se bojo še naprej držali doma in se bali okužbe, cepljeni pa ne bomo od cepiva popadali ampak od izčrpanosti!

Nobena sramota ni, da človek NE ZMORE VEČ kot toliko, sploh ne od poštenega dela! Sram je tebe lahko!

da sramota pravi ona, 22.10.2021 ob 15:18

Žal, dopust človek rabi in predvidi, med drugim tudi zato, da si odpočije. Jaz ga imam naslednji teden 3 dni in bom definitivno počivala, ker sem CRKNJENA! Ne grem nikamor, ne grem na potovanje, nimam načrtov, ne bom hodila na izlete, samo počivala bom, dobro jedla in pila in prihajala k sebi, ker je že par mesecev tak frker v službi, da je groza.

Krive so seveda okužbe s C-19, odsotnosti zaradi karanten otrok, necepljeni, ki so vsak teden v stiku z okuženim in dobijo karanteno (včasih si mislim, da si tudi malo namislijo te stike….), skratka necepljeni se zadržujejo doma, po karantenah in tako dalje, cepljeni pa CEPAMO že par mesecev svoje in njihovo. Kako človek ne bo crknil tako? Vsak normalen zdravnik vidi, da smo v stiski in obremenjeni in ne malo jih resnično rabi, RABI!!! Dopust ali bolniško, ker če ne, ne bo delal noben več! Necepljeni se bojo še naprej držali doma in se bali okužbe, cepljeni pa ne bomo od cepiva popadali ampak od izčrpanosti!

Nobena sramota ni, da človek NE ZMORE VEČ kot toliko, sploh ne od poštenega dela! Sram je tebe lahko!

Ne zmore delati 8 ur na dan?

Naj se torej dogovori z delodajalcem, da se zaposli za 4 ure in polovično plačo, tako bo volk sit in koza cela.

res si bedarija, 22.10.2021 ob 15:21

Ne zmore delati 8 ur na dan?

Naj se torej dogovori z delodajalcem, da se zaposli za 4 ure in polovično plačo, tako bo volk sit in koza cela.

Ko boš prisiljen daljše obdobje delati svojih 8 ur in še delovnik in delo namesto enega ali dveh, se oglasi.

Pa malo si usta umij z žajfo, če ne moreš lepše govorit, če pa že želiš tako govorit, se poglej v ogledalo. Kar govoriš, to si ti.

Se strinjam. Seveda ljudje včasih potrebujemo bolniško in dopust, tudi zato da se odpočijemo. Ampak kot je že nekdo zgoraj omenil, se bolniške tudi grdo izkorišča.

Pri nas smo imeli eno tako cvetko, ki je imela otroka kao bolanega minimalno 2x na mesec. Imela je precej pomembno funkcijo in so njene neprestane odsotnosti precej vplivale na delo vseh. Potem pa ji je direktor začel pošiljat nadzor vsakič ko je šla na bolniško. Je hitro dojela kaj ji skuša povedati in sedaj otrok čudežno ni več tako pogosto bolan.

Lahko ti skensla, ampak ti mora vrniti vse stroske, ki bi jih ti s tem imela (npr propadle rezervacije, letalske karte ipd).

MIHAc534, 22.10.2021 ob 15:01

Te bolniške se prav nesramno izkorišča. Jih zdravniki res predpisujejo na lepe oči?

Jaz v 20. letih še 1 dneva uradne bolniške nisem imel. Če sem kaj zbolel sem vzel kak dan navadnega dopusta.

In kje si lahko ogledamo spomenik, ki ti ga je postavila tvoja firma? Takšni  Nenadomestljivi kadri, brez katerih bi firma propadla, si vsekakor zaslužite, da vam ga postavijo. Pa za svojo brezmejno požrtvovalnost si zaslužite vsaj 5k neto plače in ostale VIP ugodnosti.

Če se slučajno motim in ni tako, pa se jutri zjutraj dobro poglej v ogledalo. In pozdravi osla, ki ga boš zagledal v njem.

Tudi jaz sem to počel… mater smo bili bedaki…

Gdjdn, 22.10.2021 ob 15:32

Se strinjam. Seveda ljudje včasih potrebujemo bolniško in dopust, tudi zato da se odpočijemo. Ampak kot je že nekdo zgoraj omenil, se bolniške tudi grdo izkorišča.

Pri nas smo imeli eno tako cvetko, ki je imela otroka kao bolanega minimalno 2x na mesec. Imela je precej pomembno funkcijo in so njene neprestane odsotnosti precej vplivale na delo vseh. Potem pa ji je direktor začel pošiljat nadzor vsakič ko je šla na bolniško. Je hitro dojela kaj ji skuša povedati in sedaj otrok čudežno ni več tako pogosto bolan.

Izkoriščajo tudi, seveda. Ampak v situaciji, kot je v zadnjem času, odkar je virus, odkar so uvedli PCT in je popolnoma kristalno jasno, kdo lahko hodi v službo (cepljeni in preboleli, tudi če je dokazano, da se vseeno v določenem odstotku okužijo in so tudi v določenem odstotku prenašalci) in necepljeni ostanejo doma za vsak stik, vsako karanteno in seveda tudi v določenem odstotku res zbolijo, so se kadrovske karte premešale in konkretno v moji službi smo zdesetkani vsak teden.

En necepljen delavec, ki je visoko rizičen stik,  je pa 10 dni v karanteni in imamo tudi take, ki so visoko rizičen stik vsake tri tedne.

Spomenik, 22.10.2021 ob 15:38

In kje si lahko ogledamo spomenik, ki ti ga je postavila tvoja firma? Takšni  Nenadomestljivi kadri, brez katerih bi firma propadla, si vsekakor zaslužite, da vam ga postavijo. Pa za svojo brezmejno požrtvovalnost si zaslužite vsaj 5k neto plače in ostale VIP ugodnosti.

Če se slučajno motim in ni tako, pa se jutri zjutraj dobro poglej v ogledalo. In pozdravi osla, ki ga boš zagledal v njem.

Večinoma te v to prepričajo s stimulacijo. En dan bolniške ti lahko odnese precejšen del plače, pa ne samo za en mesec…

Djfjdn, 22.10.2021 ob 15:34

Lahko ti skensla, ampak ti mora vrniti vse stroske, ki bi jih ti s tem imela (npr propadle rezervacije, letalske karte ipd).

Ne rabi, ker so izredne razmere. Tudi izplačati mu ga ni treba v primeru drugih terminov, ki delavcu ne ustrezajo in jih zavrne.

da sramota pravi ona, 22.10.2021 ob 15:27

Ko boš prisiljen daljše obdobje delati svojih 8 ur in še delovnik in delo namesto enega ali dveh, se oglasi.

Pa malo si usta umij z žajfo, če ne moreš lepše govorit, če pa že želiš tako govorit, se poglej v ogledalo. Kar govoriš, to si ti.

Nihče, ki je polno zaposlen ne more delati še za enega drugega, kaj šele za dva.

A to da delodajalec izkorišča delavce in jim v 10 mesecih ne privošči 14 dni dopusta te pa ne moti?

Ni dovolj delovne sile? To se pri normalnih delodajalcih zgodi občasno, pri izkoriščevalcev je pa to redna praksa. Če še niste ugotovili je takim delodajalcem počasi odklenkalo,. Ne dobijo več naroda, ki bi delal od petka do svetka za minimalca.

Avtorica pri taki praksi v vašem podjetjem se ti lahko zgodi da še par let ne boš šla na dopust. Povej da imaš rezervirano že od poletja, da ne moreš odpovedat iz danes na jutri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close