Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Božična darila

Božična darila

Da skrenemo z virusnih tem…

Ideje za božična darila. Obdarujem moje stare starše in starše ter brata in njegovo družino, ter enako na moževi strani…

Lansko leto sem za vse starejše nabavila tople krokseke… za mlajša pa majice z dolgimi rokavi.

Letos si ogledujem spalne srajce za vse…

Pa vi že kaj planirate, nakupujete…

Lep pozdrav

Obdarujeva družinske člane (moja in njegova starša, mojo teto in strica, njegovo teto in strica, mojo sestrično s partnerjem, njegovega bratranca s partnerko in njegovo sestro s partnerjem).

V vrečki za vsak par je kava, flaša domačega teranovega likerja, kozarec domače marmelade, vrečkica domačih piškotov, ferrero rocher in bon za qlandio za 20€.

Otroka za obdariti sta dva, najina hči in hči od moje sestrične. Najina bo letos dobila dvojno tablo (ena stran kreda, druga magnetna), sestričnini bova kupila lesen pomagalček za v kuhinjo in predpasnik z njenim imenom (pozimi bo stara leto in pol).

S prijateljicami gremo vsako leto na začetku decembra na kosilo/večerjo, mož s prijatelji ponavadi na pijačo in biljard. Za praznike si samo voščimo.

Samo še potrošno robo. Vino, žganjice, kakšne fensi sire, salame, piškote, marmelade,… Pač po okusu obdarjenca.

Skozi leta smo dali skozi že nogavice, pižame, švic majice, šale, kape, rokavice, knjige, družabne igre, zvezdarje in druge bone,… pa je bilo toliko strelov mimo, da smo ugotovili, da naj si vsak raje sam kupi, kar rabi in hoče.

Vsem odraslim podarimo domace piskote, olivno olje, med, caj, take stvari, za pojest in popit, pa bolj splosne, da res vsak to uporablja.

Otroci (necaki) so pa ze orng najstniki in letos nimam pojma, kaj jim podariti.

Ima kdo idejo?

Fantje in punce 13 do 16 let.

Moji so odrasli, studenti, imam nekaj idej za neke malenkosti, ki bi jih bili veseli in vsakemu se denar ali vinjeto zraven.

Ja, tolk žlahte obdarovat pa ni poceni, res najbolj čez prideš z domačimi izdelki …letos bolj skromna darila, samo otroci ( Miklavž in Božiček ).

Glede na razmere so časi neobvladljivega in nebrzdanega zapravljanja minili…( za kolk bomo pa sproti videli ).

vedno vsako leto novoletne srečke in čokolado.

Odgovor na objavo uporabnika
za jest in pit, 22.10.2021 ob 13:04

Vsem odraslim podarimo domace piskote, olivno olje, med, caj, take stvari, za pojest in popit, pa bolj splosne, da res vsak to uporablja.

Otroci (necaki) so pa ze orng najstniki in letos nimam pojma, kaj jim podariti.

Ima kdo idejo?

Fantje in punce 13 do 16 let.

Moji so odrasli, studenti, imam nekaj idej za neke malenkosti, ki bi jih bili veseli in vsakemu se denar ali vinjeto zraven.

Med 13 in 16 letom moraš točno vedeti kaj si želi ker so želje lahko zeloo različne velikokrat velike (drage) in je najbolj praktično če primakneš 10, 20 ali 50 e odvisno v kakšni vsoti si misnla kupt darilo. Edino mogoče čokolado ali bomnjero loh daš zraven sigurno jih tok poznaš da veš če je kdo alrgičen na kaj al pa katera jim je ljubša… ( naši 3 so dobil lani čokolado z arašidi 2 letnica jo je pljuvala vn  srednji jo je probal potem je stala na polici 9 je alergična na arašide)

Saj še oktobra ni konec. Ne prehitevaj. S temi dva meseca prej okraševanji, kupovanji ubijejo ves čar praznikov.

saj je še, 22.10.2021 ob 14:47

Saj še oktobra ni konec. Ne prehitevaj. S temi dva meseca prej okraševanji, kupovanji ubijejo ves čar praznikov.

Obicajno zacnem ze avgusta razmisljat, septembra ali omtobra pa kupovat, ko naletim. Do 15.decembra imam vse pod streho.

Meni je najbolj noro, da bi se teden pred prazniki ali celo med prazniki, drenjala v trgovinah in kupovala darila!

Pri nam smo kar fino ‘pogruntali’. Da se ne obdarujemo vsepovprek lepo vsak 1 darilo prinese (tam cca 20e), pa žrebamo.

V skoraj vsakem je kaj alkoholnega, pa ponavadi kaj za pojest.

Najmlajši dobijo pa svoje darilce.

Super tema, tudi jaz sem ravno začela razmišljati o božičnih darilih. Nadvse rada jih izbiram in kupujem v oktobru in novembru, tako da decembra samo še uživam in se na široko ognem praznični gneči v trgovinah.

Pa še nekaj idej: kakšen poseben sir ali mesnina, dražja kava (Illy in podobno), smučarske karte, powerbank, eterična olja, knjiga Veronike Simoniti Ivana pred morjem (primerna za vse odrasle generacije), knjižni označevalec, čokoladni okraski za jelko (super zadeva, potem cele praznike enega po enega ješ z jelke:-), majhen novoletni namizni aranžma (suho cvetje, storži, smrečje – lahko doma izdelano).

hvala….pobrala kar nekaj idej..

Ja tudi jaz želim, do decembra imeti vse pripravljeno in potem v decembru samo najnujnejša živila – pa še to z muko- nabavljam zaradi gneč in zmedenih kupcev, ki iščejo -pa sami ne vejo kaj…

Pajki, 22.10.2021 ob 12:16

Da skrenemo z virusnih tem…

Ideje za božična darila. Obdarujem moje stare starše in starše ter brata in njegovo družino, ter enako na moževi strani…

Lansko leto sem za vse starejše nabavila tople krokseke… za mlajša pa majice z dolgimi rokavi.

Letos si ogledujem spalne srajce za vse…

Pa vi že kaj planirate, nakupujete…

Lep pozdrav

Starša sta že pokojna… za teto pa ivermektin 😉

Pajki, 22.10.2021 ob 23:32

hvala….pobrala kar nekaj idej..

Ja tudi jaz želim, do decembra imeti vse pripravljeno in potem v decembru samo najnujnejša živila – pa še to z muko- nabavljam zaradi gneč in zmedenih kupcev, ki iščejo -pa sami ne vejo kaj…

Zgleda, da nisem edina. Jaz imam za otroke za miklavža že zavito 😀

razmišljam, 23.10.2021 ob 00:21

Zgleda, da nisem edina. Jaz imam za otroke za miklavža že zavito 😀

Joj ja….sproti nakupujem za božič in jih zavijam in označim za koga je kaj…. sin pa vse do božiča ugiba in predvsem bratrancem pošilja svoje domneve 🙂    vsi uživajo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close