Klic NIJZ?
Robi917, 20.10.2021 ob 08:49
Podatke o tvojih stikih. Seveda jim ne smete posredovati nobenih stikov, ker je to tako ali tako nezakonito.
Tole bi bilo pa malo bedasto. Glede na to, da je covid kar hudo nalezljiva bolezen, lahko vsaj stike javiš.
S temi podatki pa itak ne storijo ničesar. Še nisem slišala, da bi kogarkoli obveščali. V zahodnih državah pokličejo vse stike in jih opozorijo, naj bodo previdni in pozorni nekaj dni. ker so imeli rizičen stik.
Pri nas ne pokličejo nikogar. Četudi so na primer dobili klic iz Nemčije, da je pravkar prišel nazaj v Slovenijo naš državljan, ki je potencialno okužen.
Riti si praskajo. Ne delajo nič , kar počnejo vsi NIJZ-ji v Evropi.
O, ja, ja. Državna sekretarka na Ministrstvu ima svojo privat firmo v zdravstvu.
Teto sem spremljala v diabetično ambulanto prejšnjo sredo. V ponedeljek je dobila poročilo o pregledu, zraven pa list, da so tisti dan v ambulanti imeli osebo, ki je bila danes( kdaj) potrjena kot +.
Na nobenem listu ni datuma kdaj je zapis poročila narejen, na kuverti ni datuma oddaje pošiljke. V glavnem, pošto je dobila v ponedeljek popoldan( verjetno zaradi tega, ker nima mobija) v njej pa tak zapis, da bi ga kak priseljenec oz. begunec bolje spisal. Navodilo je, naj burno( verjetno budno) spremlja počutje in kontaktira OZ, ob prehladnem stanju in ga mora seznaniti s tem dopisom. Se je sicer 2 cepila, ker je to želela.
Samo upam, da zvozi vse ok.
Sva pa upoštevali vse higienske ukrepe.
Ker vem, da preverijo spremljevalce, če so cepljeni in imajo moje podatke, pa mene nihče ni kontaktiral. Res pa me sicer poznajo kot spremljevalko ki se drži higienskih ukrepov in zna biti hudičevo tečna.
Spodaj pa podpis lastnice firme.
Forum je zaprt za komentiranje.