Cakas pregled
Toliko casa in te nevrolog odpravi v 6 minutah.
Niti ne poslusa simptome, tezave ki mu jih zelis povedat. Pokazes mu napisano kronolosko. Pokazes mu samoplacniske izvide, ti rece da ne rabi nic.
Mu poves da imas tezave ko dvignes roke( tusiranje, brisanje polic, karkoli). Da imas tezke roke, odrvenele, mravljince in zaspale roke ponoci ko lezis na boku. Bolecine v vratu, kot bi te nekdo z nozem zarezal po vretencih. Vrtoglavico. Tezke noge, bolecina kot pri isijasu( tu ga vpr al je to stenoza ali isijas- kako vedet razliko). Prosis za mr vratne in lumbalnega dela hrbtenice. Prosis za emg preiskavo. Da te poslje na fizioterapijo…. vprasas kako in koliko hodit ko imas te bolecine in tezave z nogami, ter med hojo se mi zadnji mesec dogaja da me kot ena mocna sila po celi hrbtenici vlece dol in teza pade v noge. Vprasas ga kaj je to, je stenoza, kaj drugo.
Na vse ti odgovori. “Mah to so malo blagi simptomi, mal vam nagaja stenoza na C7.
Pismo. Blagi simptomi. Kaki blagi simptomi??
Meni se je s temi simptomi svet zrusil in je tezko zivet tako.
A ti mora manjkat pol glave, roke in noge, da ti rece “mah, zmerni simpotomi so to”.
Tej dr so zlobe! Ne vsi, zdaj v casu korone so ratali nori.
Je kaksen normalen in izkusen za stenozo?
Vem, da stenoza ni ozdravljiva. Da se jo pa upocasnit.
Meni so simptomi kar hitro se pojavili in v kar mocni jakosti.
Hvala za koristne odgovore.
Že nekaj let stenozo zdravijo tako, da v mesto utesnitve vstavijo kletko. Draženje živca pri stenozi povzroča točno take simptome, kot jih opisuješ.
Splošni zdravnik ti naj da napotnico za nevrokirurga. Če noče, naj ti pisno utemelji, takaj meni, da ga ne potrebuješ.
Ti pa se naroči za samoplačniški pregled, samo nikar k Tekavčiču ali Voršiču.
Šnelca_783, 19.10.2021 ob 12:08
Ja.
Cuj, a se moram tudi sama operirat????
zadnjič, ko se je oglasu uni dr. vesel z obtoževanjem staršev fantka, ki so ga pustili v bolečinah, čeđš da so starši krivi… je med drugim na twitterju pisaril navodila kako in kaj ob opeklinah, v smislu da itak loha največ starši doma naredjo, itd.
in mu je den napisu pomenljivo sarkastično – in prav ima – da naj zdaj še navodila za op slepiča napiše,. da se bomo kr sami opreiral doma, ker itak mormo vse sami znat, zdravstvu smo že let pa pol dober malodane v napoto, zdravi se prek telefona, zdaj še tt, kjer najdejo dohtarji opravičila zakaj je brezveze sploh k dohtarju hodiz, da itak lohka vse sami, zato posledično niso dohtarji nič krivi, če so otroka pustil čakat, ker največ bi lohhka starš doma naredil… v tem smislu..
se vprašamo zakaj plačujemo zdravstvo sploh…
pa pol spet čudno dan nam jokajo, da so oni stroka, mi pa da nimamo pojma, če pa itak, ko se je treba zdravit mormo pa vse sami znat pa vse se da na daljavo in doma… ne vem kaj pol tolk google kritizirajo in fb dohtarje…
mal sami seb nasprotujejo… podn je postal to od zdravstva vse skupaj
Obravnaval te je, kot to počnejo zdravniki v ZDA, s tem, da jih moraš tam še bolj plačat. Pri nas plačaš (plača delodajalec) osnovno zdravstveno zavarovanje, sama pa si plačaš še dopolnilno ali dodatno, kako se že imenuje …
A veš, kako je meni en zdravnik rekel (v zadnjem času)? Da mora nekaj njegovih pacientov umret (upokojenci, starejši), da lahko opredeljuje nove.
Nisem bila pri zdravniku že ohoho let, hodim le na zdravniške preglede za službo … hb.
Niti najmanj ni fajn in ni lepa. Ravno prestavljam in pospravljam ene enciklopedije in knjige… se pred 1 mesecem bi enciklopedijo premaknila z eno roko, zdaj sta 2 roki premalo. Pa bi rabila se tretjo.
Stenoza je grda. Nisem niti nikoli pomislila da bo mene doletela. Ne cutis roke, nimas moci v rokah. Ko dvignes knjigo te zareze v vratu in zaboli. Tezke roke da jih komaj dvignes. Kot bi imel gor na ramenih in rokah zelezen plasc.
Danes sem klicala enega privat ortopeda. Pa na kratko povedala za kaj se gre in me vprasa koliko dnevno hodi ce me boli ta zivec od kriza do stopal. Pa mu recem danes dop sem naredila 7km, z veliko voljo. Vcasih mi pusti hodit 2km, vcasih 4km. Vcasih tudi nic. Pa mi rece “a vi hocete brez hrbta in noge ostat, do pregleda”…
Bomo videli kaj bo.
Glede vaj se trudim. Ne maram pa delat vaj. Raje hodim.
Probala bom it privat k nevrokirurgu, pa privat na fizio.
Denarja ne bo za vse. Se bom pa potrudila.
Vcasih nimam obcutka v rokah. In ja mobi mi zna iz rok veckrat letet na tla, ali kaj drugega.
Ni fajn, niti najmanj. Pac ker to ne morem sprejet, mi tak nacin zivljenja ne ustreza.
Sem rada aktivna kljub bolezni kron.utrujenost.
S to stenozo pa nimam potrpljenja. Rada bi nazaj kar sem imela.? Poti nazaj ni.
stenoza in kletka, 19.10.2021 ob 13:24
Že nekaj let stenozo zdravijo tako, da v mesto utesnitve vstavijo kletko. Draženje živca pri stenozi povzroča točno take simptome, kot jih opisuješ.
Splošni zdravnik ti naj da napotnico za nevrokirurga. Če noče, naj ti pisno utemelji, takaj meni, da ga ne potrebuješ.
Ti pa se naroči za samoplačniški pregled, samo nikar k Tekavčiču ali Voršiču.
Splosni zdravnici, mladi tanovi, se manj sanja od nevrologa.
Ne morem pa ugotovit al je res neumna, al se dela.
Forum je zaprt za komentiranje.