Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krvni tlak

Krvni tlak

Kaksen nasvet?

Po stresnem dogodku mi skocil krvni tlak in dozivljam hude panicne napade. Imam zdravila, pomagajo. Kaj priporocate, kako priti v normalo. Se kdo tak, ki bi imel podobne tezave? Dva dni jemljem zdravila in sem ze bolje, pritisk normaliziran zaradi zdravil in srcni utrip ok, ko zacne hitreje bit vzamem tablet.

Lahko recem, da je tole grozna izkusnja, nisem se 50 stara. Naceloma sem zdrava. Zdaj pa tole. Preiskave vse ok, v mejah normale. Prestrasena sem.

Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
Srcni utrip, 17.10.2021 ob 12:09

Kaksen nasvet?

Po stresnem dogodku mi skocil krvni tlak in dozivljam hude panicne napade. Imam zdravila, pomagajo. Kaj priporocate, kako priti v normalo. Se kdo tak, ki bi imel podobne tezave? Dva dni jemljem zdravila in sem ze bolje, pritisk normaliziran zaradi zdravil in srcni utrip ok, ko zacne hitreje bit vzamem tablet.

Lahko recem, da je tole grozna izkusnja, nisem se 50 stara. Naceloma sem zdrava. Zdaj pa tole. Preiskave vse ok, v mejah normale. Prestrasena sem.

Hvala

Prihajaš v meno. To bo to. Vsaj v glavnem. Dosti se gibaj ( vsak dan vsaj 4km hoje), manj cigaret (ali nič), alkohola, manj mastne hrane. Pazi na spanje-isti čas v posteljo .

Kakšna zdravila za pritisk jemlješ? Po prebranem razumem, da vzameš po potrebi? Za uravnavanje pritiska je potrebno jemati vsaj 3 tedne, dal se kaj pozna.

Praviš, da so vse preiskave v mejah normale. So ti pregledali tudi kortizol? Običajno te zdravnik pošlje šele kasneje, čeprav je preiskava poceni.  Do takrat si lahko že krepko sesuta. Ob takih situacijah je vzrok v ne tako redkih primerih prav  povišan kortizol, ki spravi v neravnovesje celo telo. Če se  z zdravili znižuje le pritisk, je to sizifovo delo, saj ga kortizol vedno znova dviguje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close