Sladica z grenivko
Ali imate kaksen poseben recept za sladice z grenivko? Ali ste morda kje zasledili v kaki slascicarni.
(Tamala je posadila nekaj grenivk in sedaj bo kmalu kar dosti plodov. Lahko recem da ima drevo vec plodov ko je dala 2 avto gume in vmes zemljo in je tam posadila, kot pa drevo grenivke v sami zemlji)
Jaz nisem neka ljubiteljica grenivk, ona pa redno uziva pozimi grenivke. Sladkosneda je, jaz pa nimam ideje.
šnelca povej, 15.10.2021 ob 14:33
Šnelca, ti ki obvladuješ obveščevalne postopke v Kopru, povej kaj se je zgodilo pogrešani Kristini Tozon, ki so jo iskali od ponedeljka in zdaj našli mrtvo.
Ne vem. Se še sprasujem kaj se je v resnici dogajalo.
Pod tem priimkom je en zelo uredu kriminalist. Zdaj al je njegova hci, sestra?? Ali nic od tega.
Zakaj vprasas?
šnelca povej, 15.10.2021 ob 14:42
Ker si iz tistih koncev in imaš “kontrolo” nad večino dogajanja tam.
Nimam kontrole, ne.
Niti ne firbcam za take zalostne zadeve.
Se pa sprasujem( tako pri sebi), kaj se je le dogajalo.
Al je samomor, al je obsla slabost…glede na nedosegljiv mobi, bi rekla prvo.
Ce je v povezavi z njim bom ob priliki zvedela oz videla.
Firbcam pa ne za take reci.
Šnelca, njene polovice smo kot otroci posipali s s sladkorjem in jo jedli kar surovo, zdaj pa jo dajejo kot sladico pod žar. Torej grenivka na pol, posipaš s sladkorjem ali preliješ malo medu čez, povrh kakšna začimba, odvisno kaj ti je všeč, cimet, ingver, timijan, odvisno od okusa, in pod žar. Pasala naj bi k pecivu s temno čokolado. Sicer pa imaš na spletu milijon receptov. ? Meni je najbolj zadišala strjenka, čežana z jabolki, grenivko in cimetom. Še raje pa bi jo pojedla kar surovo, samo olupljeno, sočno.
Uživaj v raziskovanju novih okusov. ?♀️
Šnelca_783, 15.10.2021 ob 14:47
Nimam kontrole, ne.
Niti ne firbcam za take zalostne zadeve.
Se pa sprasujem( tako pri sebi), kaj se je le dogajalo.
Al je samomor, al je obsla slabost…glede na nedosegljiv mobi, bi rekla prvo.
Ce je v povezavi z njim bom ob priliki zvedela oz videla.
Firbcam pa ne za take reci.
Meni se zdi “izrezan oce”… no upam da se motim.
Tezke so te stvari…za bliznje, se zelo zelo dolgo ostane bolecina, pogresanje, 1001 zakaj…
Crna jakna
(https://www.primorske.si/2011/11/24/neslavna-postna-rekorderka)
Anonimno 7463, 15.10.2021 ob 16:05
Šnelca, njene polovice smo kot otroci posipali s s sladkorjem in jo jedli kar surovo, zdaj pa jo dajejo kot sladico pod žar. Torej grenivka na pol, posipaš s sladkorjem ali preliješ malo medu čez, povrh kakšna začimba, odvisno kaj ti je všeč, cimet, ingver, timijan, odvisno od okusa, in pod žar. Pasala naj bi k pecivu s temno čokolado. Sicer pa imaš na spletu milijon receptov. ? Meni je najbolj zadišala strjenka, čežana z jabolki, grenivko in cimetom. Še raje pa bi jo pojedla kar surovo, samo olupljeno, sočno.
Uživaj v raziskovanju novih okusov. ?♀️
Hvala, za tak lep odgovor.
Ja se spomnem, grenivka s sladkorjem.
Drugace, pa raje ne jem sadja, ce ga moram s sladkorjem.
Sem premlevala kaj in kako. Pa imela v mislih 3 recepte, pa jih skenslala, pa spet nove 3 itd.
Naj jih poje cim vec svezih z drevesa. Ostalo bom pa ji posusila. Ter naredila kot jaffa torto oz biskvit v kombinaciji s pomarancami.
Ali kaka verzija savojard sladki piskoti in grenivka, ponarejen sadni tiramisu.
Forum je zaprt za komentiranje.