Menjava pipe nad banjo
Zamenjati moram pipo nad banjo, mojstri so nedosegljivi in dobesedno je zadetek na lotu, da dobiš mojstra,da ti zamenja pipo.
Če se tega lotim sama, nekaj orodja imam, verjetno tu ne bi imela težav.
Gledam pipo, guglala sem za posnetki menjave, žal vsi v neki češčini, poljščini ali kaj, slabo razumem.
Pipa je stenska, torej odšraufaš staro, spucaš stenski navoj. V kaj potem oviješ ta navoj? Kako točno se temu reče? To dobim v Bauhausu?
In potem našraufaš gor novo pipo.
Je to vsa umetnost?
Na kaj bi morala biti pozorna?
Vzameš meter in pomeriš kolikšna je razdalja med toplim in mrzlim priključkom. Kupiš pipo, ki paše na ta priključek. Zapreš vodo, preveriš če je res zaprta (topla in mrzla). Odšravfaš in odstraniš pipo in oba vmesnika. Določiš koliko more biti cca offseta posameznega vmesnika in v katero smer. Na navoj vmesnika narolaš teflon (teflonski trak) v smeri navoja (tako da ko zašravfaš da se zateguje ne odteguje). Potem zašravfaš v cev in ist narediš še z drugim vmesnikom. Potem vzameš še meter in waservago in bolj natančno stunaš razdaljo, da paše in da je vse skupaj v vagi. Potem narolaš taflon na navoja na katerega pride pipa. Potem pritrdiš še pipo (pa ne pozabit na tesnila). Odpreš vodo in preveriš če tesni in če deluje pravilno. Ko končaš, greš na pir :).
excell159, 14.10.2021 ob 09:42
Vzameš meter in pomeriš kolikšna je razdalja med toplim in mrzlim priključkom. Kupiš pipo, ki paše na ta priključek. Zapreš vodo, preveriš če je res zaprta (topla in mrzla). Odšravfaš in odstraniš pipo in oba vmesnika. Določiš koliko more biti cca offseta posameznega vmesnika in v katero smer. Na navoj vmesnika narolaš teflon (teflonski trak) v smeri navoja (tako da ko zašravfaš da se zateguje ne odteguje). Potem zašravfaš v cev in ist narediš še z drugim vmesnikom. Potem vzameš še meter in waservago in bolj natančno stunaš razdaljo, da paše in da je vse skupaj v vagi. Potem narolaš taflon na navoja na katerega pride pipa. Potem pritrdiš še pipo (pa ne pozabit na tesnila). Odpreš vodo in preveriš če tesni in če deluje pravilno. Ko končaš, greš na pir :).
Hvala. :))
Temu traku se reče teflonski trak? V Bauhausu kupim?
Tesnila dobim zraven pipe ali moram posebej kupit?
kot piše excell, bi pa priporočil teflonsko vrvico, namesto traku, če se ti ne da s prejo zafrkavat. Pa pazi na navoje, pa pazi da podaljška ne odtrgaš, ker so medeninasti, ker je potem mal zoprno menjat še to.
Če se lotevaš sama malo poguglaj menjava pipe. Ni nobena kunšt, samo na vrat na nos se ne zaletavat.
Ce te prav razumem imas novo pipo in orodje. Kaj imas od orodja? A imas francoza? Moskega tudi ni pri hisi? Na you tube se lahko marsikaj naucis. Ampak ko zamenjas pipo s tem delo se ni koncano. Treba je se naslednji dan priviti vijaka, da ne bo puscala vode. Ce me razumes kaj hocem povedat. To je isto kot glava na motorju avta.
sam svoj mojster, 14.10.2021 ob 09:50
Hvala. :))
Temu traku se reče teflonski trak? V Bauhausu kupim?
Tesnila dobim zraven pipe ali moram posebej kupit?
Ja teflonski trak ali pa teflonsko vrvico. Sam uporabljam trak za stvari, ki se “vidijo” in jih je sorazmerno enostavno zamenjat. Obstaja še predivo + firniš, samo to sam uporabljam samo če gre pod omet, pod ploščice ali pa je res kratek navoj. Tesnila dobiš zraven. No sej če boš pozabila na njih boš itak prej kot slej opazila :D.
Sam vprašam, 14.10.2021 ob 10:15
Ce te prav razumem imas novo pipo in orodje. Kaj imas od orodja? A imas francoza? Moskega tudi ni pri hisi? Na you tube se lahko marsikaj naucis. Ampak ko zamenjas pipo s tem delo se ni koncano. Treba je se naslednji dan priviti vijaka, da ne bo puscala vode. Ce me razumes kaj hocem povedat. To je isto kot glava na motorju avta.
Če bo že prvi dan potrgala vijake, ji drugi dan delo odpade….
excell159, 14.10.2021 ob 10:19
Ja teflonski trak ali pa teflonsko vrvico. Sam uporabljam trak za stvari, ki se “vidijo” in jih je sorazmerno enostavno zamenjat. Obstaja še predivo + firniš, samo to sam uporabljam samo če gre pod omet, pod ploščice ali pa je res kratek navoj. Tesnila dobiš zraven. No sej če boš pozabila na njih boš itak prej kot slej opazila :D.
Bo višek delov :)))
1x sem pucala sistem v wc kotličku, ena majčkena plastika se mi je odlomila, en košček ne vem česa, ampak se je dalo sestavit nazaj in že dve leti kotliček dela s tem manjkom delov :)))
Torej teflonski trak je bolj enosta en od vrvice, super, hvala!
sam svoj mojster, 14.10.2021 ob 10:36
Bo višek delov :)))
1x sem pucala sistem v wc kotličku, ena majčkena plastika se mi je odlomila, en košček ne vem česa, ampak se je dalo sestavit nazaj in že dve leti kotliček dela s tem manjkom delov :)))
Torej teflonski trak je bolj enosta en od vrvice, super, hvala!
Mislil sem bolj, da bo luža 😀
Več kot je delov, več ti jih lahko ostane :D:D
Mah ni fora v enostavnosti, bolj v navadi. Tega sem navajen in to uporabljam. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.