Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek preživi s 300 euri na mesec

preživi s 300 euri na mesec

Študiram stran od doma, v stanovanju živim sam. Na mesec imam 300€ pa z njimi plačam stroške stanovanja, kupim hrano, tankam avto pa mi še ostane za kako skrito željo.

iz spodnje teme o preživnini, ki je bila nakazana sinu (dijaku!!). oglasil se je študentek, ki pravi, da preživi s 300 evri na mesec, pa še ostane mu…

mene zanima

KAKO???

stanovanje je očitno zastonj, ker samo za hrano ena oseba, ki živi sama porabi vsaj cca 200 EUR na mesec, študiraš popolnoma zastonj, oblačijo ga verjetno na karitasu, nobenih hobijev nima, da bi denar zanje lahko zapravil, avto mu je verjetno tudi iz neba padel, zavarovanja, registracije in popravila financira z loto dobitki, kaj pa je to dopust pa verjetno ne ve.

tolk o tem, kaj današnji študenti vejo o financah.

Očitno ne plačuje najemnine, skromni stroški, nezahteven pri hrani ( kuha sam- jedi iz osnovnih živil, kaj pridela- vrt ali na balkonu…) vozi kolo, ni hobijev, ni kakih vstopnin, članarin za šport, …skromno špartansko študentsko življenje…niso vsi za to….v tem kapitalističnem svetu…tudi mogoče tak karakter…je kdo gledal oddaje na TLC je bilo o škrtuhih, kako šparajo…zanimiva tudi oddaja o kuponih, kako zbirajo in kupujejo na kupone in imajo ogromne zaloge vsega živega…

Očitno ne plačuje najemnine, skromni stroški, nezahteven pri hrani ( kuha sam- jedi iz osnovnih živil, kaj pridela- vrt ali na balkonu…) vozi kolo, ni hobijev, ni kakih vstopnin, članarin za šport, …skromno špartansko študentsko življenje…niso vsi za to….v tem kapitalističnem svetu…tudi mogoče tak karakter…je kdo gledal oddaje na TLC je bilo o škrtuhih, kako šparajo…zanimiva tudi oddaja o kuponih, kako zbirajo in kupujejo na kupone in imajo ogromne zaloge vsega živega…

vozi kolo, bencin pa tanka za kosilnico, ne?

Edino ce ima carobno palcko in mizico pogrni se.

Odgovor na objavo uporabnika
yram, 13.10.2021 ob 11:22

Edino ce ima carobno palcko in mizico pogrni se.

V mojih studentskih casih smo dobili oblacila, ko smo stara raztrgali isto obutev.

Placali so mi studenta in dali vsako nedeljo 4x za bon in 20 eur za ostale stvari.

Nismo hodili po kavicah si kupovali cunjic in kozmetike. Ce si hotel na zurko si al prisparal pri hrani ali pa nisi sel. Zurke so bile z domaco rdecko in skup smo kramplali za tisto kokakolo za zraven.Ce si imel studentsko delo si bil car.

Kaki avto lepo prosim.

V mojih studentskih casih smo dobili oblacila, ko smo stara raztrgali isto obutev.

Placali so mi studenta in dali vsako nedeljo 4x za bon in 20 eur za ostale stvari.

Nismo hodili po kavicah si kupovali cunjic in kozmetike. Ce si hotel na zurko si al prisparal pri hrani ali pa nisi sel. Zurke so bile z domaco rdecko in skup smo kramplali za tisto kokakolo za zraven.Ce si imel studentsko delo si bil car.

uf najrajš mam take, kot si ti. če jaz nisem imel pred petdesetimi leti, ko ni blo, tud ti ne rabiš.

saj veš, da danes brez računalnika in mobitela recimo niti faxa ne moreš delat? ne moreš več kupit papirnatega bona za hrano, rabiš mobitel, ko smo že pri tem.

čekdisout, 13.10.2021 ob 13:16

uf najrajš mam take, kot si ti. če jaz nisem imel pred petdesetimi leti, ko ni blo, tud ti ne rabiš.

saj veš, da danes brez računalnika in mobitela recimo niti faxa ne moreš delat? ne moreš več kupit papirnatega bona za hrano, rabiš mobitel, ko smo že pri tem.

300 evrov ni nič kaj takega, mislim, da marsikateri študent mora preživeti s tem zneskom. Domnevam sicer, da je stanovanje družinsko in plačuje samo stroške (do 100 evrov), hrani se z boni in najbrž občasno pri starših,avto so mu najbrž tudi kupili ali podarili starši, mobitel kakšno poceni bob varianto, računalnik star.

300 evrov ni nič kaj takega, mislim, da marsikateri študent mora preživeti s tem zneskom. Domnevam sicer, da je stanovanje družinsko in plačuje samo stroške (do 100 evrov), hrani se z boni in najbrž občasno pri starših,avto so mu najbrž tudi kupili ali podarili starši, mobitel kakšno poceni bob varianto, računalnik star.

pa seveda mu starši financirajo!

ampak on se je vpiknil v višino preživnine za dijaka in trdi, da sam preživi s 300 evri, pozabil pa je še vse ostalo, kar mu starši primaknejo, pa sploh opazi ne, za starše pa je ravno tako strošek!

Nič posebnega.  Stanuje subvencionirano  v dijaškem domu, hrani se na študentske bone + mama mu vsako nedeljo kakšno posodo zamrznjene hrane v roke potisne. Enostavno.

čekdisout, 13.10.2021 ob 10:34

Študiram stran od doma, v stanovanju živim sam. Na mesec imam 300€ pa z njimi plačam stroške stanovanja, kupim hrano, tankam avto pa mi še ostane za kako skrito željo.

iz spodnje teme o preživnini, ki je bila nakazana sinu (dijaku!!). oglasil se je študentek, ki pravi, da preživi s 300 evri na mesec, pa še ostane mu…

mene zanima

KAKO???

stanovanje je očitno zastonj, ker samo za hrano ena oseba, ki živi sama porabi vsaj cca 200 EUR na mesec, študiraš popolnoma zastonj, oblačijo ga verjetno na karitasu, nobenih hobijev nima, da bi denar zanje lahko zapravil, avto mu je verjetno tudi iz neba padel, zavarovanja, registracije in popravila financira z loto dobitki, kaj pa je to dopust pa verjetno ne ve.

tolk o tem, kaj današnji študenti vejo o financah.

Subvencije, boni, pa vse kar rabi (npr. Obleka, kolo) ima. Seveda pomanjkanje hobijev pripomore, želje so očitno zelo zelo skromne, glede na to koliko stanejo samo kondomi.

Okoli avta pa se pomoje malo laže – kupil in registriral ga že ni. Da ne omenim, da ni niti na en žur šel, mogoče kakšno kavo.

Objava je verjetno od njegove gnile matere, ki se je preK na letnik več kot prostitutka. Pa malo korona pripomore.

Jaz se spomnim, da sem za hrano (beri ena velika pica za zajtrk, kosilo in večerjo) porabila ene 4€/delavnik (90€/mesec), za vikende se je poznalo na računu, pa mogoče kaj sadja zelenjave (ne na tržnici) za čez teden – nobenih restavracij (50€/mesec), ene 3€/dan je bilo za kavico in kaj iz avtomata = 60€/mesec… Tu smo že samo na kolikor toliko normalni prehrani, dveh kavah in čokoladici na 200/mesec. LPP vozovnica je ene 20€, telefon 20€, če kupi 2flaši terana na mesec smo že na 250€/mesec ; soba v študentu je (poguglano) : Povprečna neekonomska/subvencionirana cena: 72,08 EUR. V ceno bivanja so vključeni vsi stroški bivanja, uporaba zunanjih športnih kapacitet (npr. igrišč in zunanjih športnih vadbišč), uporaba pralnic, učilnic in neomejena uporaba interneta.

In je brez praška za perilo že -22€. Če bi šel še enkrat na mesec za 50€ “žurati” smo na -70€. Brez bencina ali strganih nogavic, razpadlih superg in Fing zvezkov, svinčnikov in kulijev.

LAŽ!

Papir vse prenese.

Mene pa res zanima kako da ima(mo) v našem bloku stroške upravnika MagDom tako visoke. Jaz dam samo za eno položnico, torej upravnika, kamor sodi voda, smeti, rezervni sklad, vodenje, ogrevanje itd. ,(za 60 kvadratov) poleti cca 150 eur, pozimi ko je še ogrevanje pa 100 eur več cca 250 eur. Res mi ni jasno. Vsi plačujejo manj za ogrevanje in upravnika. Se zelo bojim te zime ko bo šlo še vse gor. Vseh položnic imam tako cca 500-600 eur. Ima kdo kakšno idejo? Koliko plačujete vi za upravnika v bloku?

Nemogoče.

Najemnina lastnega stanovanja pod 250e (če govorimo o ljubljani) je nemogoče. Pa še to je skoraj nemogoče in je običajno ena 10kv luknja. Tam za nekje 300-400 dobiš kkšno fletno garsonjerco. Stroški pod 150 skoraj nemogoče. Internet, telefon, elektrika, rtv, upravnik….nemogoče. Samo internet najcenejši, telefon, elektrika in rtv je čez 80e. Hrani se verjetno z boni in suho hrano. Tu lahko res zelo poceni skozi pride če mu ni problem kruh in fejk poli salamo natepavat. Avto tudi če ga skoraj nič ne voziš te pride na mesec 50+, bližje 100 bi rekla (registracije, gume, servisi, bencin…). Obleke, wc papir, milo, zobna pasta ipd. tudi ne talajo zastojn. Če živiš kot totalni menih, ne greš nikamor, samo faks (peš) in domov ne prideš pod 600e. Nemogoče.

Kr tko, 13.10.2021 ob 16:21

Mene pa res zanima kako da ima(mo) v našem bloku stroške upravnika MagDom tako visoke. Jaz dam samo za eno položnico, torej upravnika, kamor sodi voda, smeti, rezervni sklad, vodenje, ogrevanje itd. ,(za 60 kvadratov) poleti cca 150 eur, pozimi ko je še ogrevanje pa 100 eur več cca 250 eur. Res mi ni jasno. Vsi plačujejo manj za ogrevanje in upravnika. Se zelo bojim te zime ko bo šlo še vse gor. Vseh položnic imam tako cca 500-600 eur. Ima kdo kakšno idejo? Koliko plačujete vi za upravnika v bloku?

Pri meni od 80-120 za upravnika. Je pa manjši blok zato večji stroški (dvigalo, parkirišče….). V stolpnicah je ceneje. Ogrevanje je pa zelo malo pri nas ker je nov blok in imam samo eno steno zunanjo. Stanovanje 49kvadratov. Je šlo pa v zadnjih letih za cca 20e mesečno gor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close