Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Huda tesnoba

Huda tesnoba

Kako si pomagati pri hudi tesnobi. Danes in vceraj je res hudo. Pijem pomirjevalnr caje, pa zal nic ne pomaga. Se koga muci trsnoba in kako si pomaga pri tem.

Odgovor na objavo uporabnika
Ttesno, 10.10.2021 ob 16:20

Kako si pomagati pri hudi tesnobi. Danes in vceraj je res hudo. Pijem pomirjevalnr caje, pa zal nic ne pomaga. Se koga muci trsnoba in kako si pomaga pri tem.

Na zemljo stopite bosi

Ven na sprehod med drevesa in ljudi. Resno. Za toliko kot zmoreš, bolje čimveč.

Tudi zdaj, toplo se obleci, kapuco na glavo, dežnik in ven. Malo te bo prepihalo, malo opralo in spralo, doma v vročo bano za par minut in v pižamo, pa bo.

Mene je kar močno dajalo, upam, da se nikoli ne ponovi. Vprašaj se kaj ni  redu v tvojem življenju. Jaz sem se vprašala in tudi odgovorila. Kar je v moji moči bom skušala spremeniti kar ni pa se bom sprijaznila in s tem živela. Ni lahko, stvari bolijo, ampak tako na hard sem se pogovorila sama s sabo. Nisem želela do zdravnika, ker njemu je vseeno zame, predpisal bi mi antidepresiv. To je vse kar bi naredil zame. Tega nočem, ker vem, da je težava v meni in mojih mislih. Srečno! Če ne gre drugače pa le stopi do zdravnika.

Knjige, glasba, spanje in še 1x spanje in pa seveda zjokat se, da daš ven iz sebe, v primeru da nimaš energije za rekreacijo.

Odgovor na objavo uporabnika
Jana807, 10.10.2021 ob 20:29

Mene je kar močno dajalo, upam, da se nikoli ne ponovi. Vprašaj se kaj ni  redu v tvojem življenju. Jaz sem se vprašala in tudi odgovorila. Kar je v moji moči bom skušala spremeniti kar ni pa se bom sprijaznila in s tem živela. Ni lahko, stvari bolijo, ampak tako na hard sem se pogovorila sama s sabo. Nisem želela do zdravnika, ker njemu je vseeno zame, predpisal bi mi antidepresiv. To je vse kar bi naredil zame. Tega nočem, ker vem, da je težava v meni in mojih mislih. Srečno! Če ne gre drugače pa le stopi do zdravnika.

Se strinjam z odgovorom.

Tudi jaz sem že cel vikend tesnobna. Ljudje ob meni mi žal niso v pomoč, kvečjemu obratno.

Zavestno obračaj misli v pozitivne. Vse bo v redu, v redu… Vsako slabo takoj obrni v dobro. Opazuj vdih in izdih, mirno dihaj.

Živi sebe, to, kar ti čutiš. Prijazno se pogovori s sabo, kako bi lahko izboljšala situacijo.

S tesnobo se občasno sreča skoraj vsak. Pri večini tudi mine. Sproščaj se, mogoče kaj z youtuba. Verjemi, da bo bolje.

Verjamem, da ti je hudo. Pred leti sem to dajala skozi in ne privoščim nobenemu. Ti bom pa svetovala tako: pojdi ven, na zrak, obleci se in hodi, hodi, dokler zmoreš. Če koga srečaš, se ustavi in malo poklepetaj. Ljudje smo družabna bitja in potrebujemo stike. Delaj, tudi fizično. Pospravi in počisti hišo, zlikaj, kar je za zlikati, pošivaj, kar je potrgano. Speci kekse. Prižgi si muziko, poj, moli, meditiraj. Pokliči koga po telefonu. Preberi kakšno dobro knjigo. Poskusi vse, kar se da.

Če te navdajajo samomorilne misli, če ne moreš spati ponoči, če nimaš apetita, to je znak za alarm. Obišči zdravnika, če ti drugo ne bo pomagalo, ti bo predpisal zdravila. Predvsem pa ne misli, da bo kar minilo.

Vse dobro ti želim. Srečno!

Rescue spray, ali po naše Rešilno zdravilo. Meni je pomagalo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close