Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako zvedeti koliko je okvirna plača za razpisano delovno mesto?

Kako zvedeti koliko je okvirna plača za razpisano delovno mesto?

Tisti, ki iščete drugo ,boljšo službo, kako ugotoviti kolikšna je plača za razpisano delovno mesto?

Meni je odveč zapravljat čas za razpise, kjer sploh nikogar ne iščejo, ker že imajo kandidata. Ampak mi je pa tudi odveč zapravljat čas za tiste oglase, kjer je plača mizerna. Pa hodit na razgovor in podobno.

En bivši šef je norel kaki so kandidati, da si drznejo na razgovoru vprašat koliko bo plača. Pa enkrat sem bila na enem svetovanju kako iskati službo in je tista svetovalka rekla, da nikakor ne smem spraševati tega, ne pred razgovorom, ne na razgovoru.

Kako torej ugotoviti ali je sploh smiselno poslati prijavo in vzeti dopust za razgovor se tja peljat pa se bi potem izkazalo, da je obup od plače.

Glede na to, da večina je itak obupna plača, je tako ogromno razgovorov itak brezveze.

Na razgovorih pa oni sprašujejo kako plačo pričakujem.

Aja pa povprečna plača podjetja mi seveda nič ne pomeni, ker notri so tako direktor kot čistilka. Povprečje je potem kar neki.

Za JU znam ugotoviti, ker tam so itak javni plačni razredi. Za gospodarstvo pa nimam pojma.

Take firme je za javno objaviti, če ti ne povedo kakšna je začetna plača! Sploh ne razumem, zakaj ni to že kar obvezna navedba pri njihovem razpisu.

Kar vprašaj jih. Saj vendar delaš za plačo in ne za svoj ljubi mir. Napiši email na kontaktni email, ker je res totalna bedarija, da ti grejo ure oz dnevi dopusta za iskanje nove službe, samo zato, ker ne veš kakšna je plača.

Pri višini plače pa: izračunaj si s kakšnim zneskom bi bila srečna. Vsekakor mora biti višji od tega, kjer si zdaj.

Ja, to bi bilo prav, da je že v razpisu navedeno koliko je plača.ž

Ampak ni tako in če vprašaš, odpadeš. Ma kaj to, še na razgovoru ne zveš. Pa vsi so enaki, da je to taka skrivnost.

Sem prav razmišljala, da bi res naredila tisto, kar se smatra za prepovedano: pred razgovorom poslala direkt mail, da me zanima višina plače. Samo dvomim, da bom potem sploh dobrodošla na kakem razgovoru.

Ali pa mogoče, da bi v prijavi na razpis navedla, da iščem službo, ki bo bolje plačana kot imam sedaj in navedla cifro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close